Mental snuoperasjon

Nå er jeg dritt lei. Det har straks gått seks uker siden jeg brakk beinet, og jeg er lei av å svømme langt og rolig alene på Frognerbadet. Lei av å ikke kunne løpe. Lei av å teste beinet og ikke få den responsen jeg ønsker.

Selv med sola som trofast følgesvenn er det tungt. Det er vanskelig å motivere seg for trening når målet er udefinert og omtrentlig – et sted langt der fremme – hvis jeg i det hele tatt kommer dit.

På dagens økt hadde jeg mest lyst til å gi meg etter innsvømmingen. Det gikk sakte, jeg kjedet meg og teknikken satt dårlig. «Ta deg sammen, Kari». «Slapp av, dette fikser du». Jeg prøvde å sende meg selv gode tanker og klapp på skuldra. Det funket ikke noe særlig.

I slike situasjoner kan jeg enten gi meg og si at det er ikke så farlig. Eller så kan jeg foreta en mental snuoperasjon og se annerledes på tingene. I dag valgte jeg det siste, og det føles så utrolig mye bedre. Stolt er jeg! Og det var en helt vanlig drikkeflaske som utgjorde forskjellen. For da jeg hadde tenkt å ta den enkle utveien, sto denne flasken i veien for meg.

20140714-125016.jpg
«Du er sterkere enn du tror!» Nettopp den beskjeden jeg trengte. Og med ett hadde jeg senket bryna og sparket i fra på vei mot nok en tung 200-meter i3.

Helst skulle den gått på 2.35, men i dag sleit jeg for å komme under 2.50. Just one of those days. Men – jeg fullførte. Og pulsen viste absolutt at jeg lå i riktig sone.

20140714-125459.jpg
Etter halvannen time og litt var det hele over. Jeg kunne valgt å fokusere på at tidene var rævva og vannfølelsen elendig etter nesten en uke utenfor bassenget. I stedet velger jeg å se økta som en seier. Jeg fullførte. Jeg jobbet mentalt hele veien. Hadde «Quitters never win» på repeat og svømte så godt jeg klarte.

Jammen ble ikke følelsen bedre utover også. Faktisk kunne jeg godt svømt noen tusen til da de 5500m var gjort. Men følelsen av å avslutte en «dårlig» økt på en god måte er verd å ta vare på. Og jeg kunne blid og fornøyd rusle til den varme dusjen med et stort smil. Klar for en ny økt om litt!

20140714-125952.jpg

20140714-130341.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Mental snuoperasjon

  1. Kari, dette er så viktig og så bra at du skriver om. Motivasjon i hverdagen, de små tingene som hjelper deg på vei mot de store målene. Har ofte motivasjonssvikt, selv om jeg ikke er skadet. I dag for eksempel, grått og regn men egentlig supre forhold for en løpetur. (bedre enn 30 grader og knallsol, for der funker jeg bare ikke) Sleit veldig med å komme meg igang, og selv med treningsklærne på var jeg fortsatt usikker på om jeg faktisk gadd å kjøre dagens 4 x 2000 meter sone 4 intervall. Av alle ting har slagordet til Nike hjulpet meg svært mange ganger gjennom de siste årene med trening. «just do it», ikke tenk, bare kom deg ut å gjør det du skal. Følelsen ved å ha fullført en god treningsøkt er alltid den samme, godfølelsen.

    Min far bruker å si: «Du man må skynde seg sakte, trening og leging av skader er ikke gjort i en fei».

    Mental hilsen
    /kristian

    1. Takk kristian. I dag var jeg bære på å bare gi en stor F i alt sammen. Men kom heldigvis på bedre tanker. Lite som skiller de mørke tankene fra de gode på en sliten dag. Fikk snudd meg rundt og det ble faktisk en bra styrkeøkt og en intervallrunde på ellipsa etter et blidt besøk hos min kjære fysio. Mindset er alt! Må prøve å huske det til neste gang det skyer til innabords.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s