Lavterskel på Bogstad Tri

Tror du at karbonsykkel og rask krålsvømming er minimumskrav for triathlon? Da tar du feil!

Bogstad Triathlon arrangeres av Oslofjord Triathlon annenhver torsdag hele våren, sommeren og høsten inntil kulda blir for ille. Et fantastisk flott gratis og lavterskel arrangement for absolutt alle.

Distansen er en modifisert sprint, med ca 750 m svøm, 16km sykkel og snaue 5km løp. Stadig flere får øynene opp for triathlon og det synes godt på stranden ved Bogstad. Under kveldens konkurranse var det godt over 70 til start på svømmingen!

20140703-220256.jpg
En av disse var min kunde Runa Braathen. Hun svømmer bryst, sykler på en helt vanlig sykkel med skjermer og bagasjebrett og stiller til start med skjelven mage og masse nerver. Hennes mål for sesongen er å komme under to timer på sprinten under Oslo Triathlon i august. Bogstad Tri skulle være en gjennomkjøring.

Med ny våtdrakt (2XU M:1) og noen siste tips fra meg var det bare å legge i vei for Runa og de andre.

20140703-221030.jpg

For første gang var jeg uinteressert i de som kom først opp av vannet. Jeg fulgte Runas gjenkjennelige bryststil langt der ute. M:1 er en våtdrakt det går an å svømme bryst i, og Runa kom til «mål» på 20 min. Langt bedre enn egen og min forventning. Så glad ble hun da!

20140703-221234.jpg
Ut på sykkel fulgte jeg henne på terrengsykkelen min. Herlig å være ute å sykle etter 30 dager på rulle!

Vi jobbet oss innover i Sørkedalen, men det gikk tregt i nedoverbakkene. Jeg prøvde med oppmuntrende tilrop og litt krassere formaninger. Det tok litt tid før jeg skjønte at Runa ikke kunne giringen på sykkelen. Etter vendingen tvang jeg henne til å gire. Det ga umiddelbare resultater. Plutselig syklet vi i nesten 40 km/t nedover!

Wiiiii!! Det går fort!! Jeg har aldri tråkket i nedoverbakke før!

Runa strålte som en liten skolejente 🙂 og vi brukte 5 min kortere tid tilbake til Bogstad enn ut! Superfornøyd med å klare 16 km på under 50 minutter, var det bare for Runa å legge ut på løpingen. Hun spurte pent om å få slippe, men var strålende fornøyd da hun 35 min senere kunne krysse målstreken i sitt første triathlon noensinne. For en seier!

20140703-221840.jpg
Målsettingen om å komme under to timer knuste hun med glans. Tiden 1.53 var langt bedre enn forventet og både coach og kunde kunne smile og si seg svært godt fornøyde med dagen!

20140703-221949.jpg
Takk til arrangørene som tradisjonen tro venter til alle er i mål før de går hjem. Så får tiden vise hvordan sikkerheten skal ivaretas fremover når stadig fler finner veien til start!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s