Polars nye flaggskip – V800

Overrasket og veldig glad fikk jeg tidligere i dag en svært hyggelig beskjed om at det lå en spennende nyhet å ventet på meg på kontoret. Hadde jo hørt at det skulle være pressekonferanse med Polar Norge i dag, men hadde ikke anledning til å reise dit (veldig mange PT-timer for tiden, fire bare i dag, og det er jo også hyggelig!). At det likevel skulle bli klokke på meg, ja det var uventet!

Kari med Polar V800
Så happy ble jeg da den nye klokka dukket opp!

Sportssjef i NTF (triatlonforbundet) Arild Tveiten har brukt en testversjon av klokka V800 i flere måneder. Jeg har siklet på den både på Playitas og Mallorca, mye pga designet og størrelsen. For selv om den fortsatt er stor, er den hendigere enn hva jeg har brukt de to siste årene – nemlig Garmin 910XT. Et noe mer feminint design gjør jo heller ikke noe. Det er en hardcoreklokke, men med penere design og et «lettere» utseende. Så får jeg heller skaffe meg ny og fargerik rem når den blir tilgjengelig. Blå versjon av klokka skal komme for salg i august – foreløpig kan du bestille klokka på nett her.

Klokka har noen smarte nye funksjoner som jeg har savnet på min Garmin. Blant annet kan den måle pulsen i vann (det blir spennende!). V800 har også funksjoner som gir informasjon om kondisjon og «løpsøkonomi». Her får du også en såkalt ortostatisk test som måler hvor god form du er i. I tillegg til en hel masse andre ting som jeg ikke har satt meg inn i enda.

Polar V800 til test
Klokka kommer i en fin eske og jeg klarte ikke vente lenge med å ta den ut

Jeg ser frem til å teste klokka på trening fremover. Fyldigere rapport og erfaringer kommer her på bloggen og på 3atlet sine nettsider. Om jeg venner meg til å bruke den døgnet rundt – så den kan registrere alle mine hverdagsaktiviteter og søvnrytmer – gjenstår å se. Jeg er også veldig spent på hvordan den takler mitt arytmiske hjerte som gjerne slår 15 ekstraslag i minuttet – eller kun 30 slag per min. Mest sannsynlig vil jeg få dårlige resultater på testene klokken har for å bestemme dagsformen. Heller ikke noe nytt hos meg, jeg får alltid 0 i score på Omega Wave pga dette. Uten at jeg er overtrent av den grunn 🙂

Førsteinntrykket av klokka er godt! Jeg er blond (naturlig, men dog), ingen utpreget utstyrsnerd og mangler nok genet for dingser. Likevel gikk alt fint, helt uten bruksanvisning. Jeg har tatt den ut av esken (det gikk bra). Ladet den opp (uten problemer) og satte faktisk alle innstillinger alene, etter noe trøbbel i starten da jeg klarte å velge portugisisk som språk (oops!).

Egentlig burde jeg jo tatt den med ut på treningstur med en gang, men siden jeg akkurat var ferdig med 10×300 i bassenget + 15km løping med intervaller da jeg fikk den, får jeg heller gi den noen større utfordringer i ukene som kommer. Satser på at jeg da får en annen beskjed enn denne på skjermen!

Kari er visstnok undertrent
Jasså! Undertrent er jeg visst. Skal vise den hva jeg duger til jeg, men ikke i dag. Her er det beina opp og hvile som gjelder 🙂

Vil du lese mer om Polars nye flaggskip, som visstnok er verdens mest avanserte treningsomputer? Da bør du stikke innom Amobil.no og lese saken de la ut om klokka etter pressekonferansen. Den inneholder masse nyttig informasjon og mer tekniske detaljer enn jeg har klart å skrive ned i dag.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

3 kommentarer om “Polars nye flaggskip – V800

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s