Trening uke 19 – bursdagsuke og Mallorcatur

En mellomuke kan jeg vel kalle den 19.uken i 2014. Noe hvile etter en tøff uke 18 – men også mye trening. Fredag kveld dro jeg igjen til Mallorca, for å følge Ving Norge sitt stafettlag på Ironman 70.3 Mallorca – og for å trene såklart.

Ving Norges lag i stafetten ble ledet an av Christian Grønli. Han leverte en flott svømmeetappe på rett rundt 35 minutter.
Ving Norges lag i stafetten ble ledet an av Christian Grønli. Han leverte en flott svømmeetappe på rett rundt 35 minutter.

Treningen min har fortsatt mye løping og god kvalitet i alle disipliner. Jeg svømmer lengre økter enn tidligere, løper oftere og hardere og sykler mer og hardere. Så tar jeg det mer med ro mellom slagene.

Hverdagene går i ett – selv om jeg styrer egen hverdag med eget firma. Ofte er jeg ikke hjemme mellom 0630 og 1630. De fleste vil jo ha svømmetimer før de skal på jobb, så jeg starter gjerne treningsdagen etter 2-3 timer på bassengkanten. Jeg digger at det er så mange som har skjønt at de må ta svømmingen på alvor!

Coach Kari på jobb!
Coach Kari på jobb!

Totalt ble det drøyt 18 timer denne uka og øktene så slik ut:

Mandag: Hviledag i Stavanger. Flott dag med verdens beste gutt. Anbefaler et besøk i svømmehallen om du er i byen (billig inngang og gode åpningstider), men biblioteket var også glimrende for en sliten mamma og en nysgjerrig Magnus når været var tilbake på normalt vestlandsvær. Vi koste oss stort med lydbøker 🙂

I godstolen på biblioteket i Kulturhuset Sølvberget i Stavanger.
I godstolen på biblioteket i Kulturhuset Sølvberget i Stavanger.

Tirsdag: Vel hjemme i Oslo var det på tide med en treningstirsdag igjen. Domus ga meg en skikkelig kalddusj på morgenen med kun 23 grader i bassenget. Jeg holdt ut i 4700 meter, men angret etterpå. Frøs resten av dagen og det hjalp ikke at jeg ble klissvåt på rulla (4x8min i3-4) og at regnet øste ned da jeg skulle ha overgangsløping med 4×4 min i3 (1km). Ørene var klissete og brystet verket da kvelden kom, men varm te, varme tepper og mye søvn hjalp godt. God som ny dagen etter!

Finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær? Regnjakke og buff funket det, men kald og klissvåt ble jeg lell.
Finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær? Regnjakke og buff funket det, men kald og klissvåt ble jeg lell.

Onsdag: Fullt opp av PT timer på morgenen, og en etterlengtet massasje hos Sara for mine såre bein. Men så var jeg klar igjen. Først løping, intervaller 4×800 meter. Innendørs denne gangen, ingen sjanser med sliten kropp). Deretter laaang og rolig svømmeøkt på 6000 meter. Er liksom ikke så moro å kjøre lange økter alene i bassenget! Økta var enkel nok: 1500 innsvømming + 1500 som 3x(400cr+100ry) + 1500 arm m/paddles i1-i3 (20.18 på den!) og til slutt 15×100 variert.

Disse sårene svei litt i uke 19. Gnagsår etter pulsbelte og gels etter Wings for Life.
Disse sårene svei litt i uke 19. Gnagsår etter pulsbelte og gels etter Wings for Life.

Torsdag: Lite slår en lang morgensvømming 🙂 6300 meter rakk jeg før jeg sprintet av gårde til tannlegen. Skulle egentlig hatt styrketrening også, men orket rett og slett ikke. Kroppen har ikke spilt på lag på styrkeøktene i det siste, så jeg fant det best å bare droppe den. Isteden ble det en PT time på NIH før jeg suste hjem for å stelle i stand til sushimiddag og bursdagsfeiring! Ikke hver dag jeg fyller 34 år, og enhver anledning til å feire må jeg jo ta med meg.. Fylte jo ikke før lørdagen, men tok feiringen mens vi fortsatt var i landet 🙂

Sushi fra Japoniis på Røa blir aldri feil.
Sushi fra Japoniis på Røa blir aldri feil.

Fredag: Avreisedag til Mallorca. Normalt betyr det ingen trening, men siden flyet ikke skulle gå før åtte på kvelden måtte jeg gjøre noen endringer. Sto opp tidlig for å rekke to PT-timer i bassenget. Klokken 09 var jeg allerede klar for å sykle 2,5 time med 4×10 min hardt som innlagt intervall. Inn i dusjen og ut av døra på under ti minutter. Hadde mye jeg skulle rekke før avreise! Blant annet et viktig besøk hos Birk Sport for å signere sponsoravtale og hente masse nytt utstyr før treningsleiren.

Signerte avtale med Birk Sport før jeg dro til Mallorca. Jeg er heldig som har en solid støttespiller i ryggen!
Signerte avtale med Birk Sport før jeg dro til Mallorca. Jeg er heldig som har en solid støttespiller i ryggen!

Lørdag: BURSDAG!!! Og Ironman 70.3 Mallorca! Det måtte jo bli en bra dag, selv om vi var trøtte etter å ha sjekket inn 0130 på hotellet.

Bursdagsfeiringen tok vi hjemme før avreise, mer bær enn kake - perfekt!
Bursdagsfeiringen tok vi hjemme før avreise, mer bær enn kake – perfekt!

Mamma hadde Magnus på sitt rom så vi kunne stå opp tidlig og få med oss startene. Kjente at det kriblet litt i beina, samtidig som det var veldig digg å være helt avslappet på stranden. Fikk hils på Kjelland-familien og Hovda-gjengen før jeg fant Ving-laget. Fikk heiet dem gjennom før jeg fant veien til Sunwing Alcudia sitt treningssenter for noen intervaller på mølla. Totalt ble det 36 min i i3-4 mens triatletene feide forbi i sitt tempo. Da alt var over tok vi våtdraktene på og fikk oss 2200 meter i bukten. 35 minutter og bare kosetempo for min del.

Jeg fikk bursdagsmiddag på Bodega d'es Port. Magnus var så trøtt at han sovnet i Kristians fang!
Jeg fikk bursdagsmiddag på Bodega d’es Port. Magnus var så trøtt at han sovnet i Kristians fang!

Søndag: Endelig klar for sykkeltur på landeveien! Men først en time rolig løping før frokost. Deilig å løpe langs stranden med alle de andre morgentrimmerne, og så smaker frokosten mye bedre etterpå 🙂

Et lite utvalg av hva som finnes på frokostbuffeten. Jeg elsker fersk frukt!
Et lite utvalg av hva som finnes på frokostbuffeten. Jeg elsker fersk frukt!

Men vi var altså klare for sykkeltur. Rolig og flatt sto det på planen og vi syklet inn i landet. Tok runden fra Alcudia mot Sa Pobla, Llubi, Sineu, Petra, Santa Margalida, Can Picafort og Alcudia igjen. 70 km og 2.37 ble fasiten.

Kari og Kristian klare for sykkeltur Alcudia

Tilbake fra sykkeltur ble det en liten pust i solsenga før det sto en time open water på planen. Alcudia er et flott sted å svømme open water! Jeg rakk 3870 meter på 55 minutter og var godt fornøyd med det som avslutning på uka!

God open water økt Alcudia

 

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Trening uke 19 – bursdagsuke og Mallorcatur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s