Svømming på Mallorca (Alcudia)

Å finne et treningsbasseng på ferie kan være litt av en kunst. Jeg har imidlertid blitt ganske dreven i gamet med tiden. Du kan lese om svømming på Gran Canaria og svømming på Tenerife i mine tidligere innlegg. Jeg hadde null problem med å finne gode steder for svømmetrening i Alcudia. Faktisk bugner det av basseng her! For ikke å snakke om open water muligheter. Det har jeg skrevet om i dette innlegget.

Kari ved svømmehallen i Alcudia
700 meter fra hotellet ligger Alcudias offentlige bad. Snakk om flaks!

Her er jeg ved byens offentlige bad. Piscina Publico Municipal Alcudia som det så fint heter (her har de også treningssenter, tennisbaner og spinningsal, samt fysioterapi). Litt skuffende at bassenget er innendørs, 4-6000 meters økter er liksom noe lettere å motivere seg til hvis sola skinner og brunfargen stiger parallelt med antall svømte meter. Men gode åpningstider (07-22!!) og lav pris veier opp for det i lange baner. For ikke å snakke om tilgjengeligheten. 700 meter å gå fra hotellet vi bor på (Sunwing Alcudia), og egen bane å svømme i. Tommel opp!

20140514-205500.jpg
Lange åpningstider året rundt. Hvorfor kan ikke norske svømmehaller være sånn?

Litt kortere åpningstider i juli og august, men fortsatt plenty av tid for oss som er ivrige. Inngangen koster forresten rett under fire euro.

Svømmehallen i Alcudia
Innedørs svømming er kjipt når sola skinner ute, men man blir jo ikke akkurat brun med våtdrakt i bukten heller.

Seks baner, banetau, vendeflagg, men ingen startpaller. Det finnes plater og pullbuoyer tilgjengelig for alle brukerne, samt noen litt merkelige svømmeføtter. Et litt mindre, men varmere basseng har de også her. Perfekt om du vil bade med barna på en gråværsdag.

Kari ferdig med svømmetrening
Ikke nok med denne svømmehallen, nei. Alcudia-området har flere basseng å by på. Hotellet Viva Blue har et utendørsbasseng på 25 meters lengde. På veien til Playa de Muro vel å merke, ca 5 km fra sentrum i Port d’Alcudia. Enda lenger unna, ved Playa de Muro 9 km unna, har hotellet Valentin Blue Bay et annet utendørs 25-meters basseng tilgjengelig. Jeg har ikke sjekket priser på disse, men det skal være mulig å bruke fasilitetene selv om du ikke bor på hotellene. Det koster ekstra, men kan jo være verd turen om du ikke får nok brunfarge på sykkeltur (eller stranden).

Det siste bassenget jeg nevner i denne sammenhengen finner du i Port de Pollenca. Dette er også et offentlig innendørs bad på 25 meter, samt et utendørsbasseng, og mer informasjon om det finner du på disse nettsidene.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Svømming på Mallorca (Alcudia)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s