Sykkeltur til Mallorcas nordligste punkt

Cap de Formentor er Mallorcas nordligste punkt. Her venter et fyr, en kafé og mange syklister og bilister. Turen er likevel helt klart verdt å ta. For på veien hit er det fantastisk utsikt og storslagen natur. Faktisk er veien laget av ingeniøren Antonio Parietti, som også har laget den mer kjente Sa Calobra – også det her på Mallorca.

20140514-173843.jpg
Det er 30km fra Alcudia til Cap de Formentor. Fra Port de Pollenca er det knapt to mil. Du kan komme hit med bil, turistbuss, til fots eller som oss – på sykkel. Det er en noe krevende tur, med en god del både opp- og nedover – der veien slanger seg bortover. Vi brukte halvannen time én vei fra Alcudia. Orker du ikke sykle hele veien kan du fint stoppe ved stranden Formentor, hit går det også lokalbuss 🙂

20140514-174130.jpg
Det går helt klart an å sykle fortere, men med all den flotte utsikten ble det mange stopp på veien. Jeg har vel egentlig aldri syklet et sted med mer storslagen natur å by på. Her var det høydepunkter til høyre og venstre.

20140514-174350.jpg
Fra Formentor-stranden til fyret er det nesten en mil. Her er veien slitt og hullete. Å ligge i tempobøylen var vanskelig der jeg humpet i vei, uten at det la noen særlig demper på opplevelsen. Underveis kunne jeg også skimte den gamle kjerreveien fra svunne tider – imponerende og inspirerende.

En liten tunnel måtte også forseres på veien. Her var det bekmørkt og de knappe 200 meterne var veldig skumle syntes vi – der vi syklet uten lys eller refleks. Alle turistbussene var også en utfordring. Ikke så mye for oss, men for bilistene som ikke var så flinke til å beregne hvor god plass de trengte i hårnålsvingene 🙂

20140514-174920.jpg

Vel fremme ved fyret tok vi oss ikke så veldig god tid. Det skulle vi gjerne gjort, men med barnevakt og fortsatt tre timer sykkeltur igjen, måtte vi komme oss videre. Noen bilder rakk vi såklart!

20140514-175121.jpg

20140514-175150.jpg
På vei hjem gikk det egentlig ganske raskt, der jeg hadde kristian på slep og fyret i bakgrunnen.

20140514-175253.jpg
Alt i alt, en helt super tur der vi var heldige med vinden, været og utsikten. Hadde vi syklet hit i går (som egentlig var planen), ville vi vært iskalde og utsiktsløse siden været var dårlig. I dag er vi utrolig glade for at vi gjorde litt om på planene og fikk med oss Mallorcas nordligste punkt!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

3 kommentarer om “Sykkeltur til Mallorcas nordligste punkt

  1. Vurderer å ta denne turen i sommer. Hvilken vei syklet dere fra Alcudia til Pollenca?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s