Lagfølelse

Et godt lag deler gleder og sorger. Gir pepper når det trengs og omsorg ved behov. Heier og pusher så hver enkelt strekker seg det lille ekstra. Beskytter og står sammen hvis ting går på tverke. Et slikt lag er jeg så heldig å være en del av på leir med triathlonlandslaget.

De fleste dagene på leir har vi backet hverandre og pushet på for å prestere godt. Ingen får droppe trening uten å høre det, ingen får gi seg uten grunn. Men i går opplevde vi det motsatte. I går sto vi sammen for å ta vare på hverandre. Da var treningen mindre viktig, samholdet hadde alt å si. Litt om hva som skjedde:

Hver av oss møtte en hissig sikkerhetsvakt i skogen da vi kjørte treningstriathlon. Vi skal nemlig ha med oss et kort som viser at vi har lov til å oppholde oss i en privat skog når vi løper. Ikke helt naturlig å ta med seg under en slik konkurransesimulering. Sikkerhetsvakten ville ha oss ut derfra og var ikke redd for å true med bil og stokk for å få det som han ville. Noen ble jaget av bilen i opptil en kilometer.

Gutta slapp unna med kjeft og trusler – men vi jentene var ikke like heldig (gutta var jo langt foran oss, så de var allerede «geleidet» ut av skogen da vi ankom). Det er nok ikke like naturlig for oss jenter å stoppe når en stor mann med bil vil at vi skal gjøre det. For meg var det i hvert fall ikke det. Instinktet ba meg å legge på sprang i steden. Med det resultat at jeg ble jaget med bil, slengt i bakken, kastet stein etter, holdt kraftig fast og presset inn mot et murgjerde. Skremmende der og da, men følelsen satt lenge i. Med utøvere så unge som 14-15 år skjønner jeg godt at det var traumatisk bare å være midt oppi og se på det hele.

Da vi endelig kom tilbake til gruppa var det kun omsorg og omtanke å få. Jeg har sjelden opplevd å bli så godt tatt vare på. Jeg er jo eldst i gjengen, men tårene spratt og sjokket satt i. Heldigvis turte jeg å si fra og vise med hele meg at jeg ikke hadde det bra. Klemmer, spørsmål og hjelp strømmet på. Jeg slapp å være alene og fikk kommet meg i bassenget med de andre for å svømme ut noen stresshormoner og den verste smerten i hofta. Etter lunsj fikk jeg henge på rommet til Skelt, og etter et par timer klarte jeg til slutt å slappe av litt.

Jeg kom meg ut på sykkeltur. Alene, siden det ikke gikk så fort med en haltende hofte. Må innrømme at jeg angret litt der og da, hver eneste bil som kjørte forbi eller ble hengende bak det lille sekundet ekstra ble godt sjekket. Frykten for å bli jaget ut av veien ville ikke helt gi seg – men jo lengre jeg kom desto tryggere ble jeg. Å avslutte det hele med 12 min løping var en liten seier. Hofta hadde begynt å respondere igjen og jeg kunne springe av meg sinnet.

En felles tur til is-kafeen i byen og en god debrief med hele laget i går kveld gjorde sitt til at det sakte men sikkert slapp taket. Det var godt å vite at vi alle hadde synes denne mannen var truende i sin oppførsel. Det var ikke jeg som hadde gjort noe for å utløse raseriet, og det var en god følelse. Litt rart å være voksen oppi alt sammen, men samtidig så satt ut. Jeg kan bare innbille meg hvordan det har vært for de yngre på laget.

I dag har ledelsen, eieren av tomta og arrangørene av leiren hatt et møte for å gå gjennom det hele og se hvilke konsekvenser det skal få. Utfallet vet jeg ikke per nå. Jeg må si at Arild og de andre lederne har vært gode å ha, de har håndtert det hele på en god måte og tatt vare på hver enkelt. Men det er laget som tar hjem seieren. Heldig er jeg som har en slik gjeng å reise på tur med. Tusen takk!

 

 

20140420-180550.jpg

20140420-180622.jpg

20140420-180715.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Lagfølelse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s