Trening uke 14

Etter mye trening i uke 13 stod hvile oppført som hovedingrediensen forrige uke. Siste dag på jobb hadde jeg mandagen, så det lå til rette for mye god restitusjon. Men selv om jeg ikke trente stort var jeg i svømmehallen hver dag – som personlig trener for en hel drøss med nye svømmere som vil prøve triatlon. Morsomt og utfordrende 🙂 Faktisk ganske deilig å pakke sammen sakene mine etter endt PT-dag – helt uten å ha rørt bassenget selv.

Det blir noen timer med gåing på hardt underlag. Har endelig begynt å ta med crocs i sekken, hjelper litt på såre føtter.
Det blir noen timer med gåing på hardt underlag. Har endelig begynt å ta med crocs i sekken, hjelper litt på såre føtter.

Til sammen ble det 11,5 time  – inkludert en tøff dag med halvmaraton i Holmestrand!

Mandag: Rolig svømming som vanlig på en mandag. En drøy time og 4000 meter ble tilbakelagt i bassenget. Så bar det avgårde til min siste arbeidsdag hos Idium. Litt rart å stå helt på egne bein, men har trua på at dette skal bli veldig bra og ikke minst moro!

Siste arbeidsdag hos Idium denne uka.
Siste arbeidsdag hos Idium denne uka.

Tirsdag: Hele tre timer med opplæring i bassenget, men rakk å kjøre en 70 min svømming for egen del også. 4000 meter ble det før jeg fikk sjekket en sliten fot hos fysioterapeuten min hos Stabækklinikken. Ingen fare med foten, men det passet fint med lite løping denne uka! Hjem for å sykle en time rolig og rulle ut vond musklatur på foamroll/tennisball.

75 km ble løpefasiten for uke 13. Det måtte is og fysio til for å fikse på føttene i etterkant, men ingen fare.
75 km ble løpefasiten for uke 13. Det måtte is og fysio til for å fikse på føttene i etterkant, men ingen fare.

Onsdag: En time svømming (3800m) og litt core med påfølgende stretch var fasiten denne dagen. Fikk også inn en lunsj med en tidligere kollega, det er alltid koselig. Hun skal være med på Wings For Life World Run, blir du med?

Torsdag: For å få lengst mulig restitusjonstid til halvmaraton på lørdag ble det styrketrening tidlig torsdag morgen. Fokus var på hele kroppen, men vektene var tunge og jeg visste at jeg kom til å bli stiv. Derfor ble det også en halvtime med svømming (2000m) for å forsøke å jobbe ut det meste av laktat og andre slaggstoffer etter økta. Foamroll og tøying ble det på kvelden, men støl ble jeg åkkesom.

Med lave jernlagre på både Kristian og meg ble det biff og grønnsaker til middag. Og rødvin da:-)
Med lave jernlagre på både Kristian og meg ble det biff og grønnsaker til middag. Og rødvin da:-)

Fredag: To fryktelig stive bein stakk ut på ukas første løpetur. Au, au! Rart å ikke ha løpt på fem dager (planlagt hvile for beina), men i dag ble det altså nesten 40 minutter. Inkludert løpedrills, stigningsløp og noen drag i halvmaratonfart. Totalt 6km. Tøyde ti minutter etter økta, og jobbet intenst med tennisball og foamroll, men beina var og ble støle.

Det ble tøying denne fredagen, mens jeg holde et øye (eller to) på kunden i bassenget.
Det ble tøying denne fredagen, mens jeg holde et øye (eller to) på kunden i bassenget.

Ellers ble det en lang dag med kjøring hit og dit, samt pakking for oss alle før Holmestrandstur. Det var en sliten kropp som endelig kunne legge seg hjemme hos mamma denne kvelden.

Kristian måtte på jobbmiddag fredag kveld. Han valgte derfor å sykle fra Oslo 07 for å rekke ned til Holmestrand til starten 11. Han syklet fort og løp enda fortere. Ironman Kalmar kommer til å bli lett for denne karen.
Kristian måtte på jobbmiddag fredag kveld. Han valgte derfor å sykle fra Oslo 07 for å rekke ned til Holmestrand til starten 11. Han syklet fort og løp enda fortere. Ironman Kalmar kommer til å bli lett for denne karen.

Lørdag: Årets første konkurransedag. Jeg fikk nesten åtte timer med søvn og kunne ikke klage. Jobbet en times tid med tøying og foamroll for å myke opp fortsatt stiv lår- og setemuskulatur. Det hjalp noe. Ellers ble det ikke store oppvarmingen før start, men fire turer på do teller kanskje? Magen er helt i ulage etter en uke på jernpiller.

Kristian gjør seg til for fotografen og klarer tross dette å gjøre 1.25 på sin halvmaraton. Svoger Mads og hans kompis løp inn til solide tider på 1.38-tallet og jeg kom til slutt i mål på 1.37. Foto: Ingrid Flottorp og Eivind Bye.
Kristian gjør seg til for fotografen og klarer tross dette å gjøre 1.25 på sin halvmaraton. Svoger Mads og hans kompis løp inn til solide tider på 1.38-tallet og jeg kom til slutt i mål på 1.37. Foto: Ingrid Flottorp og Eivind Bye.

Resten av løpet mitt står beskrevet i dette blogginnlegget, men tida på halvmaraton ble 1.37 (to min over pers). Jeg er veldig glad for at jeg kom meg på spinningsykkelen i 45 min etterpå, det hjalp godt på kald og vond kropp. Nesten god som ny, og med mammas gode finnbiff innabords var det bare å gjøre seg klar for treningssøndag.

Søndag: Mens Kristian hadde superstøle bein etter sin 1.25-innsats på halvmaraton (etter å ha syklet 7 mil fra Oslo først), var mine fine og klare for trening. Satte meg på rulla og syklet to timer til tre episoder med Criminal Minds og lyden fra gutta som arbeidet i hagen. Dønn gjennomsvett var det bare å hive seg i dusjen, spise lunsj og komme seg til Hundsund for en lang og rolig økt på 5000 meter.

20140408-185024.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Trening uke 14

  1. Herlig å se at en rolig hvileuke for deg hadde vært en tipp topp tommel opp- uke for meg. Du er RÅ! Maskin. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s