Chiagrøt til frokost (og lunsj og middag)

Da jeg var på Playitas i vinterferien, fikk jeg et tips av Erika Anderson om å prøve chiafrø i matlagingen. Nysgjerrig som jeg er på nye saker gjorde jeg som hun sa. Vel hjemme gikk jeg til innkjøp av disse visstnok supersunne og næringsrike frøene. Kunne disse små rare greiene være noe?

Nå har det seg slik at frøene trekker til seg 10-12 ganger sin egen vekt når de legges i noe flytende. Du trenger altså ikke så mye!

Chiafrø inneholder blant annet massevis av omega 3. De er fine å bruke i smoothies, bakverk og annen matlaging. Normalt (ifølge pakken) blander du 1 dl frø med 7dl vann, som får stå i kjøleskapet. Husk å røre noen ganger i starten, så klumper det seg ikke. En slik blanding holder seg en hel uke når den står kaldt, og kan brukes slik du ønsker. Det blir en gelé.

Når det gjelder frokost og mellommåltid, bruker jeg en litt annen blanding. Erika fortalte meg at 2dl væske til to ss frø er et godt utgangspunkt for en frokost eller et mellommåltid.

Til dette formålet har jeg brukt både mandelmelk, Styrk kakao og havremelk. Hva du velger er opp til deg og dine preferanser.

Hell blandingen i en beholder (jeg bruker et syltetøyglass) og bland godt sammen. Så kan du ha oppi det du ønsker av andre godsaker. Jeg bruker et par ss gojibær, en håndfull nøtter og et par ss kokosflak. Så får alt sammen kose seg i kjøleskapet til neste morgen.

Når det så er klart for frokost, har jeg oppi friske bær og gjerne litt havregryn. Da blir det et smakfullt og næringsrikt måltid som holder meg gående noen timer 🙂

Vel bekomme!

20140321-170934.jpg

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

6 kommentarer om “Chiagrøt til frokost (og lunsj og middag)

  1. Og dette er jo til og med helt vegansk – så bra!:) Jeg deler på bloggen min:-D

  2. Reblogged this on Vegetarløperen and commented:
    Topptriatlet Kari Lingsom deler sin oppskrift på chiagrøt. Den er helt vegansk og proppfull av energi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s