Trening uke 10

Hans planlegger alltid hvileuke etter treningsleir. Da har kroppen behov for å hente seg inn etter økte treningsmengder og reise. Forrige uke var derfor av det rolige slaget. Jeg fikk meg en skikkelig trøkk på Playitas, hvor jeg blant annet løp 85 kilometer på ni dager. Faktisk hadde jeg ikke noe opplegg for treningen en gang denne uken. Beskjeden fra treneren var bare at jeg skulle ta det med ro, ikke ha spesielt lange økter og ikke løpe noe særlig. Jeg synes egentlig jeg gjennomførte bra, selv om det ble en langtur løp på søndag. Totalt ble det 12 timer trening.

Jeg fyller på med Smartfish for å holde kroppen frisk og maskineriet igang. So far so good!
Jeg fyller på med Smartfish for å holde kroppen frisk og maskineriet igang. So far so good!

Mandag: Siste dagen med trening på leir. Jeg var skikkelig sliten og kuttet derfor en del på treningen. Holdt meg til to timer rolig sykkel og en time rolig i bassenget. Kroppen gikk knapt fremover.

Tirsdag: Lange reisedager holder jeg helt treningsfrie så langt det lar seg gjøre. Systemet har nok å gjøre med å takle flyreisen og jeg har bare godt av å hvile. Liten vits i å slite seg ut for så å øke sannsynligheten for sykdom. Holdt meg helt i ro og presset litt sol istedet.

Onsdag: Fikk løpt en rolig mil og svømt noen rolige kilometer for å få i gang blodsirkulasjonen etter reise. Rart å svømme på kortbane. Løpingen gikk overraskende lett, det bare fløt av gårde og jeg måtte virkelig ta meg sammen for å holde igjen på farten.

Torsdag: Var sliten og slapp, men treningslysten kom utover dagen etter å ha vært hjemme med Magnus. Kom meg av gårde til SATS for spinning på kvelden. Der klarte jeg etter hvert ikke å holde igjen, så det ble i3 intervaller 6×6 min. Totalt 90 minutter sykling.

Magnus var uheldig siste dagen på Playitas. Et uhell på sparkesykkel resulterte i noen løse tenner, hvor en av dem måtte trekkes. Antibiotikakur måtte til og han fikk være hjemme litt ekstra for å komme til hektene igjen. Kos for meg :-)
Magnus var uheldig siste dagen på Playitas. Et uhell på sparkesykkel resulterte i noen løse tenner, hvor en av dem måtte trekkes. Antibiotikakur måtte til og han fikk være hjemme litt ekstra for å komme til hektene igjen. Kos for meg 🙂

Fredag: Startet med en typisk fredagsøkt, som jeg prøver å holde på rundt 4500 meter i bassenget. Var en tur innom militærleiren på Kolsås for å trene tri-gjengen der, før jeg rakk en times kupert løpetur i sone 1 før jeg hentet i barnehagen. En fin treningsdag 🙂

Svømmeprogram

Lørdag: Vi kjørte tidlig fra Oslo for å overraske lillesøster som ble 30 år. Men etter en god frokost hos henne ble det tid til trening i solskinnet. Landeveisykkelen var med i bilen og for at alle skulle få trent litt hver ble det til at jeg syklet til Drammensbadet (35km), så svømte vi alle tre der, før Kristian syklet tilbake til Holmestrand igjen etter endt bading. Jeg svømte 2000 kontinuerlig helt rolig og syklingen foregikk også i svært moderat fart. Men veldig godt å ha sykkelen ute på bare veier her hjemme! Dagens middag besto forresten i reinsdyrbiff med masse gode grønnsaker til, anbefales!

Reinsdyrbiff til middag

Søndag: Med resten av familien plassert foran TV’en hos mamma for å se «Grusomme meg 2», tok jeg på løpetøyet for å ta en rolig løpetur på rundt 10 km. Mer hvis jeg følte for det. Og etter ni rolige kilometer i kosefart gikk det plutselig raskere og lettere. Det ble både en og to og ti kilometer til, i progressiv fart. Enden på visa var faktisk 19 kilometer på rett over 90 minutter. Fantastisk herlig å gjennomføre årets lengste tur i såpass bra fart.

Sliten, men veldig fornøyd etter å ha løpt 19 kilometer langs bare veier i Holmestrand.
Sliten, men veldig fornøyd etter å ha løpt 19 kilometer langs bare veier i Holmestrand.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Trening uke 10

    1. Hei Malene. Det kommer litt an på. Hans skriver det opp i programmet som en del av min treningstid, derfor går det som regel også inn i boka som treningstid. Foamrolling er for meg ganske bra trening også, både på core og skuldre. Så det har jeg ingen betenkeligheter med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s