Test av løpesekker

Dere som har fulgt bloggen og Instagramprofilen min (@fullfartlingsom) en stund vet at jeg de siste månedene har testet løpesekker for Runners World Norge. Nå er saken endelig publisert og jeg kan fortelle hvilken sekk du bør velge når du skal løpe til jobb eller trening!

JEg har løpt en god del til/fra jobb i det siste, en fantastisk aktivitet i seg selv. Og med god sekk på ryggen går det nesten av seg selv. Denne Camelbak 18x tok jeg til odel og eie.
JEg har løpt en god del til/fra jobb i det siste, en fantastisk aktivitet i seg selv. Og med god sekk på ryggen går det nesten av seg selv. Denne Camelbak 18x tok jeg til odel og eie.

Av alle sekkene vi testet var det lite som skilte Osprey sin Talon 11, Tempest 9 og Camelbak sin 18x modell. De satt alle veldig godt på ryggen og hadde plass til mye. Jeg valgte til slutt å beholde Camelbak 18x fordi den hadde størst volum uten at det gikk på bekostning av komforten under løping. Med en så stor sekk (som også er behagelig på) kan jeg fint løpe til trening, ha med skift til nok en treningsøkt og dessuten et par sko. For en triatlet som gjerne kjører overgangsøkter og løper fra en økt til en annen synes jeg at det var det beste valget for meg.

Osprey sin Talon 11 (herrre) og Tempest 9 (dame) vant sekketesten. Optimal komfort og god pris! Foto: Eivind Bye i Runners World
Osprey sin Talon 11 (herrre) og Tempest 9 (dame) vant sekketesten. Optimal komfort og god pris! Foto: Eivind Bye i Runners World

Skal du «bare» løpe til jobb vil du bli mer enn fornøyd med Osprey sine modeller, de er dessuten billigere (800 kroner mot Camelbak sine 1499!) 🙂 Osprey satt utrolig godt på ryggen! Jeg har fått noen forespørsler på hvor man får kjøpt disse sekkene, og jeg har i hvert fall sett dem både på Anton Sport Sandvika og Anton Sport Colosseum. Du får også kjøpt dem på det o store internettet 🙂

Du kan lese hele testen og se video fra TV2 Hjelper deg her!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Test av løpesekker

  1. Heisann! Har fulgt bloggen din en stund nå, og du både imponerer og inspirerer! 🙂 Så har jeg et spm.: kunne du ha skrevet et innlegg om joggesko? Foretrekker du fulldempet eller mer tilnærmet barfotsko? Det er så mange som mener så mye forskjellig om hva som er best. Selv har jeg inntil i år alltid brukt fulldempet sko, men har slitt mye med beinhinnebetennelse og betennelse i tibialis anterior. Tenkte derfor jeg skulle prøve å gå litt imot strømmen og tilnærme meg barfotløping, for å se om det kunne hjelpe. Foreløpig har det gått strålende! Lykke til med sesongen! Kanskje jeg ser deg på noen konkurranser 🙂

    1. Hei Thea. Da jeg startet å løpe brukte jeg asics Nimbus. Jeg trengte dempingen, hadde jo aldri løpt før, og fikk vondt i andre sko. Men nå får jeg vondt hvis jeg prøver meg på Nimbus. Det viktigste er at du får noen til å se på når du løper som kan dette, slik at du får definert om du har en pronasjon som trengs å støttes opp. Jeg har et normalt løpssteg og løper nå i tre ulike modeller. Jeg passer på å skifte løpesko slik at jeg aldri løper to økter etter hverandre i samme par. Det har hindret skade hos meg. Jeg løper i NB 890, i Asics DS trainer Neutral og i Scott sin T2. Vurderer også nike terrengsko og evt Salming sko eller et nytt asics-par for sesongens konkurranser. Jeg kan sikkert prøve å skrive noe mer om dette på bloggen også. Tusen takk for innspill! Hva skal du kjøre i år? Kari.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s