Løp for de som ikke kan løpe!

Hvor lenge holder du?

Jeg er en av dem som elsker å bruke kroppen min til bevegelse. Helst mest mulig. Den store skrekken er jo at jeg en dag befinner meg i en posisjon der jeg ikke kan bruke kroppen min slik jeg ønsker.

Noe av det som motiverer meg mest til å trene, er at jeg aldri vet med sikkerhet om min neste økt er min siste. Når jeg først er så heldig å ha en kropp som er skapt for bevegelse, er det på en måte min plikt å bruke den til det. Denne tankegangen brukte jeg spesielt da jeg var gravid for snart fem år siden. Jeg ville jo trene så lenge jeg kunne. Da gjaldt det å bruke anledningen hver dag, og heldigvis holdt det 40 uker i strekk. Ikke alle forunt.

Derfor ble jeg også veldig glad da en tidligere klassekamerat fortalte meg om Wings for Life World Run. Et veldedighetsløp Red Bull-konsernet nå skal arrangere. Et løp for de som IKKE kan løpe. Om jeg kunne tenke meg å bli med? Ja, så klart!

Wings for Life

Søndag 4. mai i Stavanger er datoen og stedet du må huske. Da går startskuddet for det som vil bli et av verdens største veldedighetsløp. Ikke et hvilket som helst løp. For her har du ingen mållinje å se frem til, og du har ingen definert løpsdistanse å følge. Som alltid når Red Bull arrangerer er det nye triks og vendinger på det meste. Så også her 🙂

For det første går 100 % av inntektene fra Wings for Life World Run – inkludert påmeldingsavgifter og sponsormidler – til ryggmargforskning. Administrative kostnader og driften av stiftelsen Wings For Life dekkes av Red Bull-konsernet. Wings for Life er en ideell stiftelse for ryggmargskadeforskning. Formålet er å finne en behandlingsmetode for ryggmargsskader. Derfor slagordet et løp for de som ikke kan løpe.

Det blir en storslått trasé for løypa i Norge. Stavanger og Jæren har flott natur å by på.
Det blir en storslått trasé for løypa i Norge. Stavanger og Jæren har flott natur å by på. Foto: Wings for Life World Run.

For det andre skal løpet gå på samme tidspunkt i 40 land i fem verdensdeler. Snakk om synkronisering. Her i Norge går starten i Stavanger (fra Stavanger Stadion) når klokka slår 12 norsk tid. Vi er altså så heldige at vi får løpe i dagslys, mens amerikanerne i Los Angeles faktisk skal løpe midt på natten.

For det tredje kan alle delta uansett form. Her er det få som bryr seg om du er dagsfersk nybegynner eller knallsterk ultraløper. Du trenger ikke engang løpe, men du må bevege deg i løypa uten hjelpemiddel (la sykkel, rulleski, rulleskøyter og skateboard være hjemme). Vil du gå kan du helt fint gjøre det! Da er det bare en liten hake og det kan du lese mer om i punktet under.

For det fjerde kommer mållinjen bakfra. Hver løype er 100 km lang totalt, men om du kommer til mål er en helt annen sak. Du vil nemlig «forfølges» av en flyttbar målstrek i form av en bil. Og den holder ikke stabil fart, men øker stadig hastigheten. Hver bil styres av den globale løpsplanen og befinner seg dermed på samme tilbakelagte distanse i hver eneste konkurranseløype verden over. Følgebilen starter en halvtime etter løperne. I det bilen tar igjen en løper er løpet over for denne deltakeren. Slik fortsetter det til kun en kvinnelig og en mannlig løper gjenstår, globalt sett! I ekte filmstil vil disse krones til “Wings for Life World Champions”.

Den totale løypa er 100km. Men for å fullføre hele må du holde en snittfart på 3.30 per km. Ikke noe for meg i hvert fall. Mitt mål er å få god løpetrening før Ø till Ø i september, og jeg håper å komme lenger enn jeg noengang har løpt før. Altså lenger enn 30km!
Den totale løypa er 100km. Men for å fullføre hele må du holde en snittfart på 3.30 per km. Ikke noe for meg i hvert fall. Mitt mål er å få god løpetrening før Ø till Ø i september, og jeg håper å komme lenger enn jeg noengang har løpt før. Altså lenger enn 30km!

Du velger helt selv hvor langt du vil løpe. Kanskje du vil løpe så fort du kan eller prøve deg på en distanse lenger enn noen gang tidligere? Eller kanskje du bare er ute etter en god treningsøkt i fine omgivelser. Uansett mål, er du hjertelig velkommen til å delta. Red Bull har laget en kalkulator for ditt personlige mål. Bestem deg for en distanse og se hvor fort du må løpe for å komme dit før bilen tar deg igjen! Test kalkulatoren her. Og sørg for å dele med dine venner på sosiale medier. Sammen kan vi faktisk gjøre en forskjell!

Mitt mål er å løpe lenger enn noen gang før, nemlig over 30km. For å klare det må jeg holde en snittfart på 4min og 50 sek per kilometer for ikke å bli tatt igjen. Det er oppnåelig, men slett ingen enkel utfordring gitt min løpserfaring. Hva blir ditt mål?

Slik deltar du! Påmeldingsfristen for å delta er søndag 20. april innen midnatt. Du finner mer informasjon og påmeldingslenke på nettsidene for prosjektet. Påmeldingsavgiften er 500 kroner og går altså uavkortet til forskning på ryggmargsskader. Et godt formål som du som er glad i trening og en aktiv livsstil bør være med å støtte. At du får være med på et unikt globalt idrettsarrangement, i en av verdens fineste traseer, kan du jo regne som ren bonus 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar når du er påmeldt!

Det er anslått at tre millioner mennesker verden over lever med ryggmargsskader. Hvert år øker antallet med 130 000. Slike skader fører til lammelser. Hovedårsaken til skadene er oftest trafikkulykker. Forskningen er i hovedsak finansiert ved private bidragsytelser. Som en non-profit organisasjon er Wings for Life helt avhengig av støtte og donasjoner for å kunne fortsette sin forskning. Wings for Life kan garantere at 100 prosent av alle donasjoner de mottar går uavkortet til lovende forskningsprosjekter.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

5 kommentarer om “Løp for de som ikke kan løpe!

  1. Så flott løp! 🙂 det hadde vært veldig gøy å være med, men jeg rekker det dessverre ikke. Jeg vil delta på Bøsprinten som er dagen i forveien, og rekker ikke til Stavanger i tide til å hente ut startnr… Men skal absolutt tipse flere om dette løpet!

    1. Det skjønner jeg. Bøsprinten var mitt første triatlon, veldig moro og ganske skummelt første gangen husker jeg! Supert om du deler i vei ja, synes det er flott med veldedighetsarrangement som appellerer til fysisk aktivitet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s