Supergode salatruller med grønnsaker og frukt

Vi bruker mye penger på mat her i huset. Vi er tre særdeles sultne (og aktive!) skapninger, og da er det greit at det vi spiser er sunt og mettende, i tillegg til godt. Heldigvis er Magnus (4) veldig glad i grønnsaker og frukt, men det gjør jo ingenting om vi krydrer tilværelsen med noen nye retter i blant. I dag sto ferske vårruller (eller sommerrull/salatrull som det heter) med grønnsaker og mango på menyen. I tillegg til thaisuppe 🙂

Slik ser det ferdige resultatet ut. Nam!
Slik ser det ferdige resultatet ut. Nam!

 

Vår nærmeste nabo (nesten) er Rema 1000. Og der kjører de jo matkampanjer titt og ofte. Akkurat nå er det vietnamesisk mat som gjelder, og det var disse salatrullene fra deres «under hundrelappen» katalog som var min inspirasjon. Som vanlig tok jeg det jeg hadde på kjøkkenet og gjorde min egen vri.

Dette holder til seks ruller:

  • 1 pakke rispannekaker fra Blue Dragon
  • 1 stor gulrot i staver
  • 1/2 avokado (stor) i staver
  • 4 reddiker i staver
  • 1/2 mango (stor) i skiver
  • 1/2 pose baby leaf salat
  • 1 paprika i staver
  • koriander etter smak
Grønnsaker og mango er en stor hit. Når Magnus i tillegg får være med både i valg av grønnsaker og kuttingen av dem, da får dette bein å gå på. Må huske å lage mer neste gang!
Grønnsaker og mango er en stor hit. Når Magnus i tillegg får være med både i valg av grønnsaker og kuttingen av dem, da får dette bein å gå på. Må huske å lage mer neste gang!

Fremgangsmåte: Jeg kuttet opp alle grønnsakene og la alt klart på benken. La varmt vann i en ren stekepanne for å myke opp rispannekakene. De må nemlig vætes for å bli myke. Det gjelder imidlertid å ikke la dem ligge for lenge, og det lønner seg å ta en og en av gangen. 15 sekunder holder for at de blir akkurat passe myke, samtidig som de blir lette å jobbe med (de klistrer seg ikke altfor mye!).

Så la jeg den myke rispannekaken på et fuktig kjøkkenhåndkle og fylte opp med grønnsaker. Salatblader først og deretter passe mengde med de resterende godsakene. Pakket dem «pent» inn og la på et fat, med koriander ved siden av til de som ville ha. Utrolig enkelt, men litt pirkejobb om du vil at det skal se bra ut. Ikke så viktig for meg, jeg bryr meg bare om smaken 🙂

Suppe ved siden og god saus til dipp. Alt klart for middag :)
Suppe ved siden og god saus til dipp. Alt klart for middag 🙂

De seks rullene ble servert med en sausblanding av sweet&sour saus og teriyakisaus. Hadde ikke trodd at Magnus skulle like den, men han endte opp med å dyppe både kylling og pasta i den etter at rullene var spist opp. Vi voksne spiste rullene som forrett/siderett til den nevnte thaisuppa.

Neste gang skal jeg lage hele pakken med pannekaker, det er nemlig 12 i en pakke, og servere med dipsaus til kveldskosen.

 

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s