Vi bruker mye penger på mat her i huset. Vi er tre særdeles sultne (og aktive!) skapninger, og da er det greit at det vi spiser er sunt og mettende, i tillegg til godt. Heldigvis er Magnus (4) veldig glad i grønnsaker og frukt, men det gjør jo ingenting om vi krydrer tilværelsen med noen nye retter i blant. I dag sto ferske vårruller (eller sommerrull/salatrull som det heter) med grønnsaker og mango på menyen. I tillegg til thaisuppe 🙂

Vår nærmeste nabo (nesten) er Rema 1000. Og der kjører de jo matkampanjer titt og ofte. Akkurat nå er det vietnamesisk mat som gjelder, og det var disse salatrullene fra deres «under hundrelappen» katalog som var min inspirasjon. Som vanlig tok jeg det jeg hadde på kjøkkenet og gjorde min egen vri.
Dette holder til seks ruller:
- 1 pakke rispannekaker fra Blue Dragon
- 1 stor gulrot i staver
- 1/2 avokado (stor) i staver
- 4 reddiker i staver
- 1/2 mango (stor) i skiver
- 1/2 pose baby leaf salat
- 1 paprika i staver
- koriander etter smak

Fremgangsmåte: Jeg kuttet opp alle grønnsakene og la alt klart på benken. La varmt vann i en ren stekepanne for å myke opp rispannekakene. De må nemlig vætes for å bli myke. Det gjelder imidlertid å ikke la dem ligge for lenge, og det lønner seg å ta en og en av gangen. 15 sekunder holder for at de blir akkurat passe myke, samtidig som de blir lette å jobbe med (de klistrer seg ikke altfor mye!).
Så la jeg den myke rispannekaken på et fuktig kjøkkenhåndkle og fylte opp med grønnsaker. Salatblader først og deretter passe mengde med de resterende godsakene. Pakket dem «pent» inn og la på et fat, med koriander ved siden av til de som ville ha. Utrolig enkelt, men litt pirkejobb om du vil at det skal se bra ut. Ikke så viktig for meg, jeg bryr meg bare om smaken 🙂

De seks rullene ble servert med en sausblanding av sweet&sour saus og teriyakisaus. Hadde ikke trodd at Magnus skulle like den, men han endte opp med å dyppe både kylling og pasta i den etter at rullene var spist opp. Vi voksne spiste rullene som forrett/siderett til den nevnte thaisuppa.
Neste gang skal jeg lage hele pakken med pannekaker, det er nemlig 12 i en pakke, og servere med dipsaus til kveldskosen.