Overraskende nok var det enkelt og kjapt å lage denne grønnsaksmosen. 20 minutter var alt som skulle til fra start til mål. Godt var det også, Magnus ga retten to tomler opp og slukte den knallrosa/lilla stappa laget av søtpotet og rødbet.

I dag skeiet vi ut med biff til middag. Rødt kjøtt i andre former enn karbonadedeig er digg! Normalt pleier jeg å servere med ovnsbakte søtpoteter, tomater og hvitløk. Gjerne med asparges og en soppstuing til. Det fristet ikke noe særlig i dag. Dessuten hadde jeg en ensom søtpotet og en rødbet i kjøleskapet som burde spises. Like greit å prøve seg på den søtpotetmosen da?
Jeg har nemlig hatt lyst til å lage søtpotetmos en stund. Vi har byttet ut poteter med søtpoteter og bruker grønnsaken til veldig mange retter. Men mos har vi ikke laget. Og om den ville bli god med rødbet i ante jeg ikke, men den som intet våger intet vinner, eller hva? Rødbet er jo søtt og godt, jeg var rimelig sikker på at dette ville gå helt fint.
Dette trenger du til to voksne og ett barn:
- 1 stor søtpotet
- 1 stor rødbet
- 1 ss smør

Fremgangsmåte: Jeg skrelte både søtpoteten og rødbeten. Delte dem begge i passe store biter (2×2 cm ca?). Så kokte jeg dem i knapt 20 minutter. Da var søtpotetene møre og rødbetene litt harde, men jeg tok sjansen. Helte av vannet og la bitene tilbake i kjelen sammen med smøret. La på lokket og lot det ligge under der mens jeg gjorde klart resten av middagen. Så lagde jeg mos til slutt ved å bruke stavmikser.

Nå kunne jeg sikkert hatt oppi både creme fraiche/fløte/rømme, men konsistensen var så fin at jeg ikke så behovet for det. Salt og pepper droppet jeg også, du kan jo velge selv hva du vil tilsette. Jeg skal helt klart lage dette flere ganger, noe enklere og sunnere tror jeg vi skal lete lenge etter. Og med sin knalle farge og søte smak går denne mosen rett ned i alle barnemager 🙂
En kommentar om “Sunn og god søtpotetmos”