Eliteplass på Ö till Ö!

I dag fikk jeg en superhyggelig telefon. Midt i et møte med regnskapsføreren min var triatlet og min «partner in crime», Jon Thorp på tråden. «Du må trene, vi har fått plassen!», sa han. YES! tenkte jeg.

Digg beskjed å få midt i kalde januar. Nå er det bare å få motoren i gang og holde målet i sikte.
Digg beskjed å få midt i kalde januar. Nå er det bare å få motoren i gang og holde målet i sikte.

Etter å ha ventet i månedsvis fikk vi endelig svaret vi ønsket oss. Plass i en av verdens tøffeste utholdenhetskonkurranser, nemlig Ö till Ö – «The swimrun world championship». Første mandag i september skal vi svømme og løpe oss gjennom Stockholms skjærgård. 26 små og store øyer skal løpes over og svømmes mellom. Totalt 10 km open water svømming og 65 kilometer terrengløping skal fullføres. Bundet sammen med strikk og iført våtdrakt og joggesko – mest sannsynlig hele veien. Video av konkurransen ser du her.

Vil du lese mer om selve konkurransen og hva den faktisk krever, så laget DN en flott reportasje i høst.

At juryen fant oss gode nok til å fortjene en eliteplass «based on merit» er veldig moro. 12 andre lag i mixklassen fikk den samme æren. Arrangørene uttaler at det har vært en svært vanskelig utvelgelsesprosess. Vi kan ikke annet enn å juble, om enn med en bitteliten bismak i munnen. For som Jon så riktig sa. Dette er en svært tøff konkurranse. Og vi må gjennom noen skikkelig helvetesøkter for å innse at det ikke blir så «moro» som vi kanskje tror akkurat nå.

Du kan følge Ö till Ö på Facebook her.

Flaks for meg så har Jon god erfaring med dette fra tidligere. Han har kjørt Norseman flere ganger (ble nummer 7 i fjor) og hatt mange tøffe samlinger/økter med Team United Bakeries frem mot den konkurransen. At han dessuten er psykolog av utdannelse tar jeg som et pluss. Jon veit hva som skjer med kropp og hjerne når ting blir vanskelig, slitsomt og tøft. Jeg er utrolig glad for at Jon og jeg er et team, så får vi bruke tiden frem mot konkurransen til å bli bedre kjent – på godt og vondt. I slitsomme og ikke fullt så slitsomme farvann.

Så – hva er planen videre? Jeg skal legge inn mer løping i mitt program, Jon må legge inn mer svømming i sitt. Det holder ikke å svømme en gang i måneden, eller hva? Og mine 4-5 mil i uka på asfalt bør nok økes noe og inkludere terreng. Inntil isen går og sjøen får en svømbar temperatur, blir det basseng og mølle/vei/terreng som gjelder. Men så fort vi får mulighet må vi ut. Prøve og øve.

Vi gleder oss og håper du vil være med å følge oss på veien mot målet. Nemlig å vinne mixklassen i Ö till Ö – verdensmesterskapet i swimrun 2014!

PS: Alle gode tips mottas med takk. Bør vi svømme med paddles, pullbuoy, joggesko, svømmeføtter, hvilken strategi skal vi ta osv. Legg gjerne igjen en kommentar med tips og råd!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

7 kommentarer om “Eliteplass på Ö till Ö!

  1. Kult med eliteplass Kari! Det er nok en veldig morsom konkurranse, der du skal få mange utfordringer og opplevelser 🙂 Jeg kunne tenkt med å vært med en gang selv, men jeg svømmer saktere med paddles en uten(!), og jeg vil nok tro at de raskeste bruker paddles siden det normalt går raskere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s