Sykling på Gran Canaria

Gran Canaria fortjener absolutt tilnavnet sykkelparadis. Her får du deilig temperatur, god mat og ikke minst – bakker i fleng. Vil du ha flate sykkelturer bør du styre unna. Liker du derimot klatringer og utforkjøringer er det bare å gi gass. Du kommer til å digge Gran Canaria!

Har du forresten lest mine innlegg om sykling på Tenerife og sykling på Kypros?

Super veistandard på Gran Canaria. Kvaliteten på veiene er rett og slett veldig god. Selv små lokalveier hadde bedre asfalt enn en norsk hovedvei, og det virket tydelig at man hilset syklistene velkommen. Respekten syklistene får her er utmerket. Da Jerome og jeg syklet her før jul var vi aldri i nærheten av fare, selv om vi var i rushtrafikken stadig vekk. Her har Norge og nordmenn alt å lære, og de eneste som virket sure på at det var syklister «overalt», jo det var nettopp turister i leiebiler.

Jeg ble stadig imponert over hvor god veikvaliteten er her på Gran Canaria.
Jeg ble stadig imponert over hvor god veikvaliteten er her på Gran Canaria.

Spanjolene derimot sier fra når de kommer bakfra med bil, venter tålmodig til det er trygt for ALLE å kjøre forbi, og takker når de får hjelp ved å gi et vennlig lite tut. Alle vinner ved å være hyggelige mot hverandre, det har spanjolene forstått.

Det er fint å være syklist på Gran Canaria!
Det er fint å være syklist på Gran Canaria!

Så var det disse bakkene da. Det er helt umulig å finne en flat sykkeltur (nesten). Vi bodde i Maspalomas, og jeg vil anbefale det om du skal sykle på denne øya. Maspalomas eller Playa del Ingles er et flott utgangspunkt for mange fine turer. Her kan du velge mellom å starte med noen rolling hills før du går inn i bakkene, eller å gå rett i fjellene med en gang. Det kommer jo litt an på hva du ønsker, jeg foretrakk turene der vi syklet i lettere terreng en times tid først.

Her har de skjønt det. Fantastiske bilister og godt merkede veier. Sykling på Gran Canaria går knirkefritt.
Her har de skjønt det. Fantastiske bilister og godt merkede veier. Sykling på Gran Canaria går knirkefritt.

Forslag til turer på sykkel på Gran Canaria. Det finnes mange ruter å velge mellom, og du vil sikkert få forskjellige svar fra hvem du spør. I løpet av våre to uker på øya ble mine fem favoritter følgende, alle målt med utgangspunkt i Maspalomas:

1. Fin begynnertur til Soria. Første dagen vi syklet dro vi til Soria for å smake på den kjente mangopapaya-juicen de serverer på toppen. Turen er nesten 70 km med rundt 1200 høydemeter. Vi brukte rett over tre timer i sykkeltid, men tok oss god tid til å drikke juice og nyte utsikten fra Soria som før øvrig ligger på ca 650 meter over havet. Stravadetaljer,kart og høydemeter finner du her.

Juice med utsikt

2. Langtur ca 4-5 timer. Denne turen er på nesten 90 km og går fra Maspalomas mot Puerto Mogan, inn til Mogan og over til Soria, før du sykler ned Soria-dalen og tilbake til Maspalomas. Du tilbakelegger nesten 2000 høydemeter, så det er et godt stykke klatring som gjøres underveis.

Sykle østover mot Puerto Rico, Amadores og Puerto Mogan på GC-500. Ta Mogan-dalen (GC-200) fra Puerto Mogan og over til Soria (GC 605), før du sykler Soria-dalen (GC 505) og tilbake til Maspalomas. De første 30 km går i rullende terreng, men så er det klatring som gjelder de neste 20 km. Her må du regne med å bruke litt tid, det går oppover! Heldigvis er naturen superfin. Trenger du pause er det jo bare å stoppe og nyte utsikten (husk å ta bilder!).

Fine klatringer opp fra Mogan.
Fine klatringer opp fra Mogan.

Fra toppen og ned til Soria er det dårlig asfalt, smalt og hullete. Her bør du være forsiktig. Heldigvis varer ikke dette mer enn 10-15 minutter før du er trygt nede og kan spise en god lunsj i Soria. Fra Soria og til Maspalomas er det ca en times tid (35km). Først en bra utforkjøring ned til Soria-dalen før du får de rullende bakkene på GC-500 vestover. Her kan du forresten lese hele mitt blogginnlegg om denne turen. Kart og oversikt over høydemeter på turen finner du her.

3. Mellomlang tur med mye klatring? Da bør du velge GC 60 nordover mot Fataga og videre til San Bartolome. Det er en brutal start på turen, det går rett opp fra start. Husk nok drikke 🙂 Det er også lurt å stoppe i Fataga for en cola og påfyll før du sykler videre opp mot San Bartolome.

Flotte veier ned mot lavlandet fra Santa Lucia.
Flotte veier ned mot lavlandet fra Santa Lucia.

Jeg ble overrasket over hvor sliten jeg var på denne turen, gikk faktisk tom for energi underveis. Fra San Bartolome tok vi C 815 mot Santa Lucia og derfra GC 65 / GC 500 til El Doctoral og så rett østover mot Maspalomas igjen. Totalt 75 kilometer og 2000 høydemeter.

4. Langtur til Ayacata. Vår lengste tur under oppholdet på Gran Canaria var på 124 kilometer. Vi brukte 5,5 time på å forsere de 2600 høydemeterne. Her gjelder det å ta med seg mat og drikke, huske å få det inn underveis og i tillegg ha med en god dose godt humør og motivasjon. Jeg synes det var veldig langt og satte personlig rekord i antall timer på sykkelen. Turen starter på samme måte som forslag nummer to, nemlig rolling hills mot Puerto Mogan. Derfra går turen opp i fjellet (GC 200) ca 30 km opp opp opp. Istedenfor å ta ned til Soria som i alternativ to, fortsetter du her videre opp og følger GC 605 forbi Presa de las Ninas mot turens høyeste punkt på Ayacata (1200moh). Her stoppet vi for lunsj. Jeg var utslitt og kald, husk å ta med vindjakke og gjerne ekstra tørt tøy som du kan varme deg på nedover mot San Bartolome.

Her er et lite utklipp bilder fra den lengste turen vår, til Mogan over mot Ayacata, ned til Santa Lucia og El Doctoral før Maspalomas.
Her er et lite utklipp bilder fra den lengste turen vår, til Mogan over mot Ayacata, ned til Santa Lucia og El Doctoral før Maspalomas.

Fra San Bartolome til Santa Lucia og El Doctoral og hjem følger du bare samme vei som i turforslag nummer 3. Kart, høydemeter og alle detaljer fra turen finner du her.

5. Tur-retur Puerto Mogan. Lett og fin tur med flott utsikt. Puerto Mogan er en nydelig liten havneby som du absolutt bør besøke. Vi valgte altså å sykle, men det går også turistbåt hit. Stopp for en is på stranden før du sykler tilbake samme vei som du kom. Detaljer fra turen med kart og høydemeter ligger her.

Dette er en fin tur til å starte med hvis du er på Gran Canaria for å sykle. Vi valgte denne turen for den siste dagen på øya, siden vi ønsket en ganske kort tur med få høydemeter. Totalt ble det 64 km, 1o00 høydemeter og 2,5 time på sykkelsetet. Hele veien sykler du langs GC 500 og selv om den til tider er ganske trafikkert, opplevde vi ingen problemer underveis. Her passerer du også noen tunneler, så det er lurt å ha refleks eller lys på sykkelen. Tunnelene er imidlertid korte og opplyste, så vi klarte oss med det som var av reflekser på tøyet vårt. Du kan imidlertid risikere å få bot dersom du sykler uten lys/refleks. Har du tid, kan du stoppe i Puerto Rico for kaffe på vei hjem.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

6 kommentarer om “Sykling på Gran Canaria

 1. Hei!
  Kjekk lesning dette! Kom hjem fra gran canaria på lørdag. Turen opp til Soria er så flott! Var nok ikke så ‘fresh’ på toppen som du ser ut på bildene….men opp kom vi da! Heeeerlig tur tilbake med god fart!

 2. Hei, ramla innom, lader opp til sykkeljuleferie. En flott tur neste gang du skal sørover; ta øverste veien fra st Lucia østover og så til el Doctoral, «såkupert» flott tur. Må anbefale det lille bakeriet i st Lucia rett opp for krysset jeg nevnte; billig og bra pauseplass.

  1. Hei Pål,
   Vi prøvde å finne den veien et par ganger, men uten hell. Øverste veien er noe vanskelig, høyre venstre, skiltet?? Bakeri i St. Lucia, det må vi prøve ja. Reiser ned igjen nå 29.11 med en gruppe triatleter sammen med Ving for treningsleir. Skal absolutt prøve igjen!

 3. Hei Kari, goy aa lese ditt blogg innlegg om Gran Canaria spesielt siden jeg har nettopp kommet tilbake etter 8 dager med sykkling. Kjenner meg mye igjen i det du skriver. Visste ikke at det var saa mye bakker paa Gran Canaria saa naa kommer jeg garantert tilbake. Det ble for meg 19000 hoydemeter paa 8 dager. Helt konge. Har du laget flere innlegg om Gran Canaria sykkling ? mvh Astrid

  1. Hei! Hvis du søker på Gran Canaria på bloggen så skal det komme opp en god del innlegg ja, har skrevet noen flere enn de jeg samlet i dette innlegget. 19000 hm er jo massevis, herlig jobba! Et absolutt favorittsted å sykle og svømme. Kari.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s