Bedre restitusjon med Smartfish

Da jeg var på Gran Canaria før jul var det første gang jeg var på triatlonleir og gjennomførte alt av oppsatte økter. Full av energi og pågangsmot. Uten skader. Og når kroppen var skikkelig nedkjørt og sliten, hentet den seg utrolig raskt inn på de planlagte hviledagene.

I løpet av 10 treningsdager på Gran Canaria gjorde jeg 50 timer trening totalt, fordelt på sykkel, løp, svømming og styrke. Jeg var spent på hvordan kroppen ville reagere på all denne treningen etter en måned med fri (planlagt sesongpause). Kroppen er jo spesielt utsatt for sykdommer og skader under og etter en sånn påkjenning. Til min store glede holdt jeg meg imidlertid frisk på leir og har vært frisk siden jeg kom hjem. En stor del av æren for det gir jeg til omega 3-produktet Smartfish.

Jeg har aldri tidligere opplevd å våkne med «nye» bein etter en hviledag, men det skjedde flere ganger på Gran Canaria og effekten har fortsatt her hjemme. Nå har jeg brukt Smartfish i to måneder og kommer ikke til å stoppe med det første.

Smartfish leveres på døren i bokser som denne.
Smartfish leveres på døren i bokser som denne.

Hvordan kom jeg i kontakt med Smartfish? Rett før avreise til Gran Canaria var jeg på et seminar i regi av Smartfish hvor blant annet Stabæk Fotball og Ishockeylandslaget fortalte om sine erfaringer med produktet. Begge lagene bruker Smartfish daglig etter trening. De kunne fortelle om en merkbar nedgang i antall muskelskader og betennelser. Spillerne holder seg friske, orker mer og får færre skader. Hvorfor? Trenerne Petter Belsvik og Roy Johansen la vekt på følgende punkter:

 • Et godt produkt: Smartfish inneholder karbohydrater, høyverdig protein, marine omega 3 fettsyrer av høy kvalitet og er tilsatt vitamin D og naturlige antioksidanter. Det fremmer god restitusjon.
 • Som er lett å få i seg: Smartfish smaker godt og er lett å ta med på trening.

Dette var spennende, tenkte jeg og tok en prat med en av gründerne bak selskapet, Henrik Mathisen. Jeg spurte pent om jeg kunne jeg få prøve produktet et par uker på leir? Svaret jeg fikk var heldigvis positivt. Jeg har nemlig tro på omega 3 og vitamin D for å styrke immunforsvaret, smøre leddene og holde en aktiv treningskropp i sjakk.

Innhold i Smartfish Recharge

For øvrig er dette behørig dokumentert, studier viser at høyere doser med marine omega 3-fettsyrene EPA og DHA gir bedre muskelproteinsyntese og bidrar til økt muskelvekst ved trening. De viser også at de samme fettsyrene har vist redusert muskelstølhet etter styrketrening. Smartfish inngår for øvrig i kliniske studier som utføres av uavhengige forskere over hele verden. Vil du ha mer informasjon om dette, må du gjerne kontakt Smartfish direkte på mail@smartfish.no.

Hva jeg var mer skeptisk til var om et omega 3 -produkt i drikkbar form kunne være noe godt…? På den andre siden frister ikke harsk olje i kapsler, og tran har jeg aldri likt 😦 Slik hadde det seg altså at jeg med til Gran Canaria hadde åtte kilo med Smartfish i sykkelkofferten (ikke si noe til Ving!). To ulike produkter skulle prøves og en bra overvekts-«bot» måtte betales. Som innledningen sier, det var absolutt verdt det!

Åtte kilo Smartfish hadde jeg med i sykkelkofferten.
Åtte kilo Smartfish hadde jeg med i sykkelkofferten.

Hvor mye Smartfish tok jeg? Planen (som jeg fulgte) var å ta to bokser daglig, helst rett etter trening. En av Smartfish Recharge og en av Smartfish Nutrifriend 1100 (sistnevnte selges som medisinsk ernæring gjennom apotek og inneholder 200 kcal per 200 ml). Totalt 1820 mg omega 3 daglig og 10,6 mikrogram vitamin D.

Dosen jeg tok er helt innenfor det anbefalte. Jeg kunne faktisk tatt mer om jeg ville, siden idrettsutøvere fint kan ta 3-6 gram omega 3 hver dag, ifølge ernæringsfysiolog Therese Fostervold Mathisen. Helsemyndighetene anbefaler 0,8-1,0 gram omega 3 daglig for vanlige folk.

Hvordan smaker Smartfish? Jo, det smaker veldig godt. Som en smoothie. Ingen ettersmak av tran eller olje overhodet. Kun frukt og bær. Produktet er ikke tilsatt sukker, søtstoff eller konserveringsmiddel. Magnus på fire år er hektet. Han digger Smartfish og har det nå med til barnehagen hver dag. Sjelden har jeg sett 200ml bli drukket SÅ fort 🙂

Magnus var ikke skeptisk til smaken, han så bare en fin boks og kunne raskt konstatere at dette var godt. "Nam, Smoothie!"
Magnus var ikke skeptisk til smaken, han så bare en fin boks og kunne raskt konstatere at dette var godt. «Nam, Smoothie!»

Hvor kommer oljen i Smartfish fra? Den marine oljen som brukes i alle Smartfish-produkter og som er kilden til DHA- og EPA-fettsyrene, er avskjær fra norsk fisk i norske farvann. Bærekraftig, kortreist og trygt. For de som er interessert er Smartfish også halal-og kosher-sertifisert.

Vil du prøve Smartfish? Produktet selges ikke i butikken, men bestilles på nett og leveres hjem på døren til deg. Vil du vite mer om produktet finner du mye informasjon i denne folderen.

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

5 kommentarer om “Bedre restitusjon med Smartfish

  1. Jobben min det vet du, å komme med gode tips 😉 Håper Smartfish faller i smak hos deg, det har det i hvert fall gjort her hjemme. Hos oss alle tre. Gi gjerne beskjed når du har smakt!

   1. Hei igjen
    Da har jeg smakt og bestillt abb 🙂 skal prøve det i 2 mnd i første omg, smakte godt og har selvfølgelig troen
    Ha en fin dag

    Torkild

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s