Min første hjemmelagede lasagne

Jeg har aldri laget hjemmelaget lasagne før, men en gang måtte jo bli den første. Egentlig synes jeg det er veldig kjekt med Toro sin ferdigversjon, som i mitt hode blir ganske hjemmelaget når jeg tilsetter gulrøtter, asparges, hvitløk og brokkolibiter. Men i går laget jeg altså hele greia fra bunnen av. Det tok en smule lenger tid enn Toro-versjonen, men da Magnus fornøyd konstaterte at jeg lager verdens beste lasagne, ja da var det verdt det!

Magnus jublet over middagen, det var en god tilbakemelding.
Magnus jublet over middagen, det var en god tilbakemelding.

Jeg hadde ingen oppskrift å følge, men gjorde så godt jeg kunne ut fra det jeg visste fra før om lasagne. Karis oppskrift på lasagne er altså som følger:

 • 400 gram karbonadedeig
 • 1 løk
 • 3 gulrøtter
 • 6-7 asparges
 • Litt sellerirot
 • 2 fedd hvitløk
 • 3dl melk
 • 1/2 terning grønnsaksbuljong
 • 1 boks flådde hermetiske tomater
 • 1/2 glass tomatpure
 • 1/2 paprika
 • Salt, pepper og oregano etter smak
 • 4 ss cottage cheese
 • ost til gratinering
 • 8 lasagneplater
Denne lasagnen har mye grønt i seg. Om du vil kan du jo lage den helt vegetarisk også, da ville jeg tatt noe mer cottage cheese oppi bare. Men det bestemmer du jo selv!
Denne lasagnen har mye grønt i seg. Om du vil kan du jo lage den helt vegetarisk også, da ville jeg tatt noe mer cottage cheese oppi bare. Men det bestemmer du jo selv!

Det er lurt å skjære opp alle grønnsakene først. Jeg går for «bitesize» størrelse og prøver å lage alle typer grønnsaker like store. Med unntak av løk og hvitløk, de hakker jeg så smått jeg gidder.

Her er grønnsakene ferdig surret. En stor bolle full, må jo telle som fem om dagen dette?
Her er grønnsakene ferdig surret. En stor bolle full, må jo telle som fem om dagen dette?

Jeg startet med å frese hvitløk og løk i en panne med smør, etter at jeg hadde satt stekeovnen på 220 grader. Tilsatte gulrøtter, asparges, paprika og sellerirot og lot det surre til det så vidt var mørt. Helte dette over i en bolle for å få plass til kjøttet i panna. Da kjøttet var stekt fikk alt sammen bli gode venner i varmen, før jeg hadde oppi hermetiske tomater, tomatpure og melk sammen med en halv terning buljong som jeg bare smuldret oppi. Dette fikk koke sammen i noen få minutter mens jeg krydret og smakte til. Fant ut at salt ikke var nødvendig, siden buljongen var mer enn salt nok etter min smak.

Før tomatsaus, melk og buljong tilsettes.
Før tomatsaus, melk og buljong tilsettes.

Tok en vanlig ildfast form og la kjøttsaus, 2 ss cottage cheese og lasagneplater lagvis to ganger. Avsluttet med kjøttsaus og noen skiver med ost til gratinering. 30 min i ovnen og vips var middagen ferdig. Da var det to sultne gutter som ventet spent, hu mor hadde jo vært på kjøkkenet i nesten en time til sammen. Tipper at det tok meg en time fra jeg startet kuttingen til maten kom ut av ovnen.

hjemmelaget lasagne med salat

Jeg serverte med Baby Leaf mix til, da det var så mye grønnsaker i lasagnen at en full salat ved siden av virket unødvendig. Hadde sikkert vært godt med brød eller hvitløksbaguetter til, men så langt kom vi ikke i dag 🙂 Det ble god stemning rundt bordet og maten forsvant i rekordfart. Vi må absolutt lære oss å spise saktere, vinner ingen medaljer for å spise opp først gitt!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Min første hjemmelagede lasagne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s