Jeg har aldri laget hjemmelaget lasagne før, men en gang måtte jo bli den første. Egentlig synes jeg det er veldig kjekt med Toro sin ferdigversjon, som i mitt hode blir ganske hjemmelaget når jeg tilsetter gulrøtter, asparges, hvitløk og brokkolibiter. Men i går laget jeg altså hele greia fra bunnen av. Det tok en smule lenger tid enn Toro-versjonen, men da Magnus fornøyd konstaterte at jeg lager verdens beste lasagne, ja da var det verdt det!

Jeg hadde ingen oppskrift å følge, men gjorde så godt jeg kunne ut fra det jeg visste fra før om lasagne. Karis oppskrift på lasagne er altså som følger:
- 400 gram karbonadedeig
- 1 løk
- 3 gulrøtter
- 6-7 asparges
- Litt sellerirot
- 2 fedd hvitløk
- 3dl melk
- 1/2 terning grønnsaksbuljong
- 1 boks flådde hermetiske tomater
- 1/2 glass tomatpure
- 1/2 paprika
- Salt, pepper og oregano etter smak
- 4 ss cottage cheese
- ost til gratinering
- 8 lasagneplater

Det er lurt å skjære opp alle grønnsakene først. Jeg går for «bitesize» størrelse og prøver å lage alle typer grønnsaker like store. Med unntak av løk og hvitløk, de hakker jeg så smått jeg gidder.

Jeg startet med å frese hvitløk og løk i en panne med smør, etter at jeg hadde satt stekeovnen på 220 grader. Tilsatte gulrøtter, asparges, paprika og sellerirot og lot det surre til det så vidt var mørt. Helte dette over i en bolle for å få plass til kjøttet i panna. Da kjøttet var stekt fikk alt sammen bli gode venner i varmen, før jeg hadde oppi hermetiske tomater, tomatpure og melk sammen med en halv terning buljong som jeg bare smuldret oppi. Dette fikk koke sammen i noen få minutter mens jeg krydret og smakte til. Fant ut at salt ikke var nødvendig, siden buljongen var mer enn salt nok etter min smak.

Tok en vanlig ildfast form og la kjøttsaus, 2 ss cottage cheese og lasagneplater lagvis to ganger. Avsluttet med kjøttsaus og noen skiver med ost til gratinering. 30 min i ovnen og vips var middagen ferdig. Da var det to sultne gutter som ventet spent, hu mor hadde jo vært på kjøkkenet i nesten en time til sammen. Tipper at det tok meg en time fra jeg startet kuttingen til maten kom ut av ovnen.
Jeg serverte med Baby Leaf mix til, da det var så mye grønnsaker i lasagnen at en full salat ved siden av virket unødvendig. Hadde sikkert vært godt med brød eller hvitløksbaguetter til, men så langt kom vi ikke i dag 🙂 Det ble god stemning rundt bordet og maten forsvant i rekordfart. Vi må absolutt lære oss å spise saktere, vinner ingen medaljer for å spise opp først gitt!
En kommentar om “Min første hjemmelagede lasagne”