Familievennlig fisketaco

God familiemiddag med fisk? Ferdig på 15 minutter? Tilpasset fredagen der «alle» spiser taco? Si hei til vår versjon av fisketaco!

I rekken av famlievennlige fiskeretter (sjekk gjerne rosa fiskegryte, fiskepølser og fiskenachos) laget jeg i dag fisketaco til vår fredagsmiddag.

Det har vært en særdeles hektisk fredag, som de fleste andre fredager egentlig. Bare at denne, istedenfor jobb og trening, inkluderte besøk hos lege, kiropraktor og fysioterapeut med en liten gutt som våknet i dag tidlig uten å kunne gå. Ser heldigvis ut til å være en ufarlig (håper jeg!), men smertefull, låsning/betennelse i hofteleddet. Det var altså to slitne og sultne kropper som kom hjem i dag, og han tredje (Kristian) var visst med i klubben han også der han kom løpende hjem fra jobb i pøsregnet.

Så – hva hadde vi å lage? Det måtte gå fort, helst være sånn passe sunt og gjerne inneholde mye grønnsaker (det er nemlig så godt for kroppen, ifølge fireåringen som var veldig innstilt på å bli raskt bra igjen). Svaret ble fisketaco.

Siden Rema 1000 ligger nærmest vegg-i-vegg tok det ikke lang tid før ingrediensene var i boks.

Grønnsakene er klare til dyst.
Grønnsakene er klare til dyst.

Dette kjøpte vi: Salmalaks, Baby Leaf salat, reddiker (Magnus synes de hadde så morsom fremtoning og dro de med), avokado, asparges, koriander, paprika, cherrytomater, potetlomper/lefser og agurk.

Dette hadde vi i skapet: Lettrømme, hvitløk, smør, sweet chili saus, Wasabi-krydder fra Santa Maria (nydelig til det meste!).

nydelig krydder til lakstilbehør fisketaco

Bare å sette i gang da altså. Kuttet raskt opp grønnsakene i staver eller biter, alt ettersom. Magnus er veldig glad i grønnsaker, noe som gjør matlaging hjemme både morsomt og enkelt. Jeg skjærer og han spiser. Som regel er han nesten mett før middagen starter, denne gangen forsvant en kvart avokado og fire reddiker ned i gapet før jeg rakk å si hei, stopp!

Grønnsakene bruker vi som de er, altså rå, men aspargesene fikk en kjapp runde i stekepanna med smør. Da alt dette var klart gjensto det bare å skjære laksen (400 gram til oss tre) i passende biter og steke den forsiktig i smør og hvitløk. oppskjærte grønnsaker til taco

laks til fisketaco

Oppskjærte grønnsaker er lett å servere, lett å forsyne seg med og ikke minst – lett å spise! Små biter av Salmalaks går også rett ned her hjemme, selv om Magnus synes det ble vel mye hvitløk og krydder denne gangen. Normalt får han «spesialbehandling» og fisk/kjøtt stekt uten krydder, men jeg forsøker jo stadig vekk å «lure» ham.

Sånn ser det ferdige resultatet ut. Grønnsaker, laks, litt rømme og chilisaus rullet i en potetlompe. Nam!
Sånn ser det ferdige resultatet ut. Grønnsaker, laks, litt rømme og chilisaus rullet i en potetlompe. Nam!
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Familievennlig fisketaco

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s