En mil før frokost

55 minutter med puls, stillhet og flott natur. Det er den starten jeg velger på mine feriemorgener. Av alle treningsmuligheter på ferie så må en løpetur eller rask spasertur før frokost være noe av det enkleste, smarteste og beste du kan gjøre. Få ting er så godt for kropp og sjel som å få i gang blodomløpet samtidig som solen står opp.

Vi var langt i fra de eneste som hadde tatt turen ned på stranden for  se soloppgangen og få oss en time mosjon på kjøpet.
Vi var langt i fra de eneste som hadde tatt turen ned på stranden for se soloppgangen og få oss en time mosjon på kjøpet.

Derfor hadde vi på vekkerklokken 0645 i morges, til tross for at vi kom veldig sent frem i går kveld. For det første hadde vi ikke fått syklene ennå, så vi kunne ikke sette de sammen og sykle oss en tur. For det andre starter ikke frokosten før 8 og med fire til syv timer trening daglig på dagen startes tidlig. For det tredje er det utrolig godt å bevege på seg før maten, da smaker jo frokosten mye bedre etterpå. Og vi kan spise masse uten å bekymre oss for at vi eventuelt skal løpe etter maten.

Ok så ser vi ikke så veldig våkne eller spreke ut før syv om morgenen. Men det endret seg fort da vi fikk fart på beina!
Ok så ser vi ikke så veldig våkne eller spreke ut før syv om morgenen. Men det endret seg fort da vi fikk fart på beina!

På veien (og stranden) traff vi heldigvis mange som har skjønt det samme som oss. Stranden var godt opptråkket av både løpende og gående da vi sprang over den mellom syv og åtte.

Fotspor i sanden

Soloppgangen var praktfull og får jeg det som jeg vil, kan vi godt løpe her hver morgen så lenge beina holder. Og hvis leggene blir slitne får vi justere tempoet ned til gangfart. Det viktigste er jo tross alt å gjøre noe annet enn bare å bli liggende på solsengen med paraplydrinken i hånda (ikke at det blir vårt problem med det første).

Hva sier du til en slik start på dagen, Jerome?
Hva sier du til en slik start på dagen, Jerome?

En annen god ting med å løpe eller spasere raskt på ferie er at vi blir bedre kjent i området vi bor i. Vi rakk en mil før frokost! En kjempefin runde som gjorde at vi nå har litt bedre kontroll på hvor i verden (og nærmiljøet) vi befinner oss. Vi løp ned til stranden ved fyrtårnet ved Maspalomas, løp på stranden hele veien rundt til Playa del Ingles og tok så asfalten fatt på vei tilbake til hotellet.

Sanddynene mellom disse to feriestedene er enorme, og da vi prøvde oss på å løpe over dem fikk vi oss en knallhard prøvelse. Det er tungt å løpe i små fjell av dyp sand. Pulsen gikk raskt opp i det beina forsvant under oss. Musklene fikk kjørt seg skikkelig. Her går det virkelig an å få en tøff intervalløkt om vi hadde ønsket det.

Litt mer våkne og klare for frokost etter endt løpetur.
Litt mer våkne og klare for frokost etter endt løpetur.
Ser du svømmebassenget i midten? Der bor vi! I vår egen lille Kardemomme By :-)
Ser du svømmebassenget i midten? Der bor vi! I vår egen lille Kardemomme By 🙂
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s