Bedre fysisk prestasjon med TriggerPoint?

TriggerPoint Therapy er egenbehandling med diverse ruller og baller som til sammen danner «TriggerPoint Ultimate6Kit». Bak produktene står det amerikanske selskapet TriggerPoint Performance, de som også lager foamrolleren «the GRID».

Produktene fra TriggerPoint er utviklet med tanke på å gi optimal massasje og rehabilitering av muskler og forbedre fleksibiliteten i ledd og muskler.Jeg kommer til å bruke øvelsene på meg selv og mine PT-kunder. Altfor få legger vekt på spesifikk restitusjonstrening som dette. Her er det mye å hente! Behandling av bindevevet kan rette opp ubalanser og forbedre dine bevegelsesbaner, uansett om du er idrettsutøver, mosjonist eller sliten kontorrotte.

Alt dette ligger i Ultimate 6 Kit. En god blanding torturredskaper som lover å gi meg mindre smerter på sikt.
Alt dette ligger i Ultimate 6 Kit. En god blanding torturredskaper som lover å gi meg mindre smerter på sikt.

Etter å ha brukt foamroller fast i et par år, hadde jeg lyst til å utvide horisonten og egen kunnskap. Derfor ble jeg veldig glad da jeg i dag fikk delta på et kurs i hvordan jeg kan bruke TriggerPoint-produktene for å jobbe med bindevevet og komme dypere i muskulaturen enn med en foamroller. Vi var rundt 15 PT’er, fysioterapeuter og andre interesserte som tok dette første kurset for Ultimate 6 Kit her i Norge – i regi av Gymline.

Hvem hadde vel trodd at noe så lite kunne gjøre så vondt? Jeg tok med meg mange nyttige øvelser hjem i dag!
Hvem hadde vel trodd at noe så lite kunne gjøre så vondt? Jeg tok med meg mange nyttige øvelser hjem i dag!

Åtte timer tok kurset og kroppen er mørbanket. En ting er helt sikkert. Dette er en tøff form for massasje og egenbehandling – og den bør kun gjøres etter at du har lært det av noen som kan det. Det er ikke vanskelig, men jeg tar ingen sjanser med muskulaturen min og synes det var trygt å få en full gjennomgang av treningsmetoden/behandlingsmetoden. For dette er litt av begge deler, og Ultimate 6 Kit’et brukes av både kliniske behandlere og personlige trenere.

Au, instruktør Alexander overrasker med et lite trykk på leggen og vips så iler det av smerte... Vondt, men gjør godt! Foto: Ida Perez, Gymline.
Au, instruktør Alexander overrasker med et lite trykk på leggen og vips så iler det av smerte… Vondt, men gjør godt! Foto: Ida Perez, Gymline.

Nå et par timer etter kjennes det ut som at jeg har fått en tøff gjennomgang med terrornåler og triggerpunkt-massasje. Leggmuskulaturen er stiv og øm, latissimus dorsi gjorde umiddelbart så vondt at jeg ble kvalm og quadriceps har det nok litt som en bankebiff.

Latsen min gjør så vondt og har skapt trøbbel hele sesongen. Nå vet jeg endelig hvordan jeg skal jobbe med den!
Latsen min gjør så vondt og har skapt trøbbel hele sesongen. Nå vet jeg endelig hvordan jeg skal jobbe med den!

Samtidig kjente jeg umiddelbart at systemet «løsnet» og med regelmessig bruk (15 min HVER dag!) håper jeg at dette skal gi meg en skade- og smertefri kropp. I begynnelsen synes jeg jo at foamroller var forferdelig vondt, men nå går det veldig greit. Bare så synd at Ultimate 6 Kit foreløpig er utsolgt fra den norske leverandøren! De har lovet å få det på lager igjen i slutten av november.

Leggen fikk kjørt seg i dag, men jeg lærte også øvelser for lår, piriformis, rygg og bryst. For å nevne noe.
Leggen fikk kjørt seg i dag, men jeg lærte også øvelser for lår, piriformis, rygg og bryst. For å nevne noe.

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “Bedre fysisk prestasjon med TriggerPoint?

  1. Jeg har også «foamrollet» en stund (med en foam roller av typen Togu) og «oppdaget» TP produktene på expoen under IM New York i fjor. Det ble bare en liten ball på meg, men sammen med en foam roller så får du løsnet opp i det meste syntes jeg.

    Etter å ha lett en stund så har jeg ikke funnet noen skikkelig god forklaring på hvordan trigger point theraphy (metoden) fungerer men jeg syntes det fungerer godt for å løse opp stiv musklatur i harde treningsperioder og på den måten unngår slittasjeskader pga manglende fleksibiliet i musklene.

    1. Hei Allan! Foamrolling og bruk av baller og andre ting for å myke opp muskulaturen funker fordi det jobber med bindevevet vårt. Såkalt myofascial release på godt norsk… Instruktøren på kurset sammenlignet det med å ha på seg en kondomdress som er for liten. Det er slik kroppen har det når den har falt inn i et bevegelsesmønster som gir oss vondter her og der. Årsaken til at bindevevet «krymper» er vel at vi tilegner oss en holdning/positur som ikke er så bra for oss og vevet følger etter. Kommer ofte av feil stillesitting eller gjentakende bevegelser uten tøyning, og da stivner vi til. Ved å rulle og «manipulere» triggerpunkter kan vi løsne kondomdressen og få tilbake et friere bevegelsesmønster. Og det igjen kan gi oss bedre fysisk prestasjon fordi med mer bevegelighet kan vi skape mer energi og hurtighet i muskulaturen. Blant annet. Og hindre skader siden vi holder oss i et mer naturlig bevegelsesmønster. Finnes sikkert noen som kan forklare dette bedre, det viktigste for meg er at jeg synes det funker. Og at jeg forstår tanken bak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s