Bli med på Colting Camp i Oslo!

Nordmenn går mann av huse for å lære seg å svømme. Triatlon opplever en eksplosiv vekst og mannen i gata vil gjerne lære seg den energibesparende krålteknikken som egner seg best for svømming med våtdrakt. Vi har sett det i hele høst med svømmecamper nesten hver helg, de dukker jo opp som paddehatter «overalt»! Jeg merker det godt i min egen kalender og mailboks. Nesten daglig kommer det nye henvendelser fra triatleter og andre mosjonister som vil lære seg å svømme. Det synes jeg er helt supert såklart. Endelig har Ola Nordmann fått øynene opp og skjønt at han (og hun!) har mye å hente på å lære seg riktig teknikk for å håndtere open water svømming! Det er nemlig ganske annerledes fra bassengsvømming.

Jonas Colting figurerer blant annet i en Rolex-kampanje med dette svømmebildet. Han er en rask svømmer som gjerne kjører 10x200 på langbane start on 2.30. Jeg gleder meg stort til å suge til meg alt han har av kunnskap om triatlon og open water svømming! Foto: Rekyl Reklambyrå.
Jonas Colting figurerer blant annet i en Rolex-kampanje med dette svømmebildet. Han er en rask svømmer som gjerne kjører 10×200 på langbane start on 2.30. Jeg gleder meg stort til å suge til meg alt han har av kunnskap om triatlon og open water svømming! Foto: Rekyl Reklambyrå.

Ryktet om de svømmegale nordmennene har nå kommet seg helt til Sverige. Der har de svenske triatletene Jonas Colting og Jojje Borssén plukket opp ballen. I januar kommer de til Oslo for å vise oss de aller beste triksene for å bli bedre svømmere – og triatleter. Du er invitert, men det er begrenset med plass og førstemann til mølla som gjelder for påmelding. Jeg vil også være med på denne swimcampen, siden jeg tror det vil være mye nyttig for meg å lære her. Nye impulser, nye tankesett og masse erfaring er det jeg ser mest frem til den siste helgen i januar 2014.

Her er Jonas Colting (t.h) og Jojje Borssén sammen med Erika Rosenbaum på et event i forbindelse med release på boken Triathlon For Dig.
Her er Jonas Colting (t.h) og Jojje Borssén sammen med coach Erika Rosenbaum på et event i forbindelse med release på boken Triathlon For Dig.

Colting og Borssén kommer 24.-26. januar og du bør sette av helgen allerede nå, for her blir det fokus fra første armtak. Selve svømmingen vil foregå på Libadet (fredag) og Norges Idrettshøgskole (lørdag/søndag) og påmelding gjør du direkte til Jonas på contact.colting@gmail.com. Før øvrig finner du all informasjon om leiren her.

Jonas Colting har vært med på det meste innenfor triatlon og kommer til å dele av sin erfaring og kunnskap når han i januar skal holde en swimcamp her i Oslo.
Jonas Colting har vært med på det meste innenfor triatlon og kommer til å dele av sin erfaring og kunnskap når han i januar skal holde en swimcamp her i Oslo. Foto: Salming Running.

Lurer du på hvem disse svenskene egentlig er, så er det de samme som står bak boken «Triathlon for Dig» som nå selges i Norge gjennom Runners World.

Som markedssjef i Runners World Sverige og daglig leder i Rekyl Sports, arrangerer Jojje mange spennende events innenfor sport og triatlon. Her er han på Specialized Concept Store og intervjuer Lisa Nordén foran en fullsatt sal. Foto: Runners World Sverige.
Som markedssjef i Runners World Sverige og daglig leder i Rekyl Sports, arrangerer Jojje mange spennende events innenfor sport og triatlon. Her er han på Specialized Concept Store og intervjuer Lisa Nordén foran en fullsatt sal. Foto: Runners World Sverige.

Jojje Borssén startet med triatlon i 2005 uten særlige svømmekunnskaper. Syv år etter hadde han kvalifisert seg til VM på Hawaii, og det i en tøff aldersgruppe (30-34). Han har også skrevet boken «Bra Snabbmat» og jobber blant annet som markedssjef i Runner’s World Sverige.

Jojje startet med triatlon i 2005 og kvalifiserte seg til Hawaii i 2012. Foto: Eventyr AB.
Jojje startet med triatlon i 2005 og kvalifiserte seg til Hawaii i 2012. Foto: Eventyr AB.

Jonas Colting er Sveriges beste mannlige triatlet gjennom tidende – så langt i hvert fall. Han har holdt på med triatlon i 25 år, hvorav 18 på profesjonelt nivå. Fire EM- og VM-medaljer i langdistansetriatlon står på merittlisten, sammen med bøkene «Jag vill bara se bra ut naken», «Nakna Hälsan» och «Jag vill bara se bra ut naken – kokboken». Jonas kalles ofte Sveriges tøffeste idrettsmann. Han har gjort over 250 triatlon, vunnet VM i Ultraman og Elba Ironman. Han har medalje fra Ironman Hawaii og fra VM langdistanse, samt flere gull fra svenske mesterskap i triatlon. Jonas er dessuten ekspert på såkalte swimruns (aquatlon), og kan skilte med hele tre seire i klassikeren «Ö till Ö». Det er altså ingen hvemsomhelst som i januar kommer til Norge for å holde swimcamp for oss!

Forsiden på Coltings bok er ikke til å ta feil av. Her for du alt du trenger å vite om den nakne helsen! Foto: Nicotext.
Forsiden på Coltings bok er ikke til å ta feil av. Her for du alt du trenger å vite om den nakne helsen! Foto: Nicotext.

De siste årene har Jonas også blitt kjent for sin skarpe tunge som han gjerne bruker for å kritisere idrettsverdenens besettelse av karbohydrater. En besettelse han mener bidrar til å gjøre idrettsutøvere syke og usunne. Colting har blant annet skrevet følgende:

Hela den svenska Idrottsrörelsen är utsatt för en massiv infiltration! Konsekvenserna ser vi både hos pinsamt återfallssjuka landslagsskidåkare och bukstinna motionscyklister. Desinformationen har vid det här laget genomsyrat en hel befolkning i en djävulsk hjärntvätt som hade gjort George Orwell stolt.

AXA er han spesielt negativ mot, og anklager musli-, frokostblanding- og havregrynsprodusenten for å drive propaganda mot idrettsungdom og befolkningen generelt. Derfor har Jonas også skrevet flere bøker om nettopp kosthold, et emne han er sterkt opptatt av.

I forbindelse med swimcampen som holdes 24.- 26.januar vil Colting også holde et foredrag om kosthold på Idrettshøgskolen torsdag 23. januar. «Den nakne helsen» er tittelen på foredraget som gjennom nesten fire timer vil ta deg gjennom alt av hans beste tips og argumenter for et kosthold som vil gi bedre helse og mer energi. Mer om hans foredrag i Sverige kan du lese på hans hjemmeside. Det vil også komme mer om foredraget her på bloggen om ikke så lenge. Hvis du lurer på hvorfor du skal ta deg tiden og bryet (og kostnaden) med å høre på Colting i fire timer, kan du jo lese denne saken.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s