Julegavetips til triatleter

triathlon for deg svensk

Kanskje har du i dag fått beskjed om at nettopp du skal få prøve deg på Norseman neste år? Uansett nivå bør du la deg inspirere av de svenske triatletene Jonas Colting og Jojje Borssén! Deres bok om triatlon er endelig til salgs i Norge gjennom Runners World. Årets julegave?

Jag hurtigleste boken Triathlon för dig i sommer. Det tok meg noen dager å komme gjennom hele, noe jeg var godt fornøyd med siden boken faktisk er på svensk. Språket var for øvrig ingen hindring for meg som er oppvokst med svensk barnetv, selv om jeg undret meg noe over hva en dolme er (det er svensk for pullbuoy). Eneste problemet med boken er jo at den er på svensk, men i mangel av et norsk alternativ så hjelper det godt at boken nå endelig kan kjøpes fra Norge. Den bør befinne seg under flere juletrær om en drøy måned.

Forfatterne har nemlig gjort en skikkelig bra jobb. Kanskje ikke så rart. De er nemlig ingen hvemsomhelst. Sjekk bare her:

Jojje Borssén startet med triatlon i 2005 uten særlige svømmekunnskaper. Syv år etter hadde han kvalifisert seg til VM på Hawaii, og det i en tøff aldersgruppe (30-34). Han har også skrevet boken «Bra Snabbmat» og jobber blant annet som markedssjef i Runner’s World Sverige.

Jonas Colting er Sveriges beste mannlige triatlet gjennom tidende – så langt i hvert fall. Han har holdt på med triatlon i 25 år, hvorav 18 på profesjonelt nivå. Fire EM- og VM-medaljer i langdistansetriatlon står på merittlisten, sammen med bøkene «Jag vill bara se bra ut naken», «Nakna Hälsan» och «Jag vill bara se bra ut naken – kokboken». Colting har også vunnet Ö till Ö hele tre ganger!

I boken går de grundig gjennom alt av trening, utstyr, program og kosthold. Dessuten har de tatt med en hel del personlige erfaringer fra sine egne treningsprogram og målsettinger. En god porsjon humor har de også inkludert, noe jeg satte stor pris på.

Boken har hele 200 sider og passer for alle, enten du er helt i startgropen eller vil utvikle deg selv som triatlet.

Her får du virkelig alt du trenger om du vil bli bedre på triatlon. Fra det enkleste – som hvilket utstyr du MÅ ha og hvilket du KAN ha, til det mer grundige og nesten forskningsbaserte. Blant annet har Bjørn Andersson skrevet et langt kapittel om sykkeltilpasning og aerodynamikk som burde tilfredsstille selv den mest krevende leseren innen sporten.

Selv satte jeg stor pris på kapittelet om svømming, hvor forfatterne (som meg) legger stor vekt på forskjellen mellom bassengsvømming og open water svømming. Jeg lærte også en god del om kosthold og hvilke prinsipper Jonas Colting følger (som er mer ekstremt enn hva jeg går for, men dog!). Bananpannekakene mine kommer jo blant annet fra Coltings blogg 🙂

Boka inneholder også noen forslag til treningsprogram. Jeg har lånt noen gode tips til de dagene jeg har trengt litt ekstra motivasjon og inspirasjon 🙂

Det siste kapittelet omhandler hvordan du kan kvalifisere deg til VM på Hawaii, som var forfatter Jojje Borsséns store mål. Han klarte det til slutt og hans målrettede vei mot den tropiske øya er vel verdt å lese for dere som har samme drøm.

I tillegg følger det med en 90 minutters DVD hvor du får med deg mange ekstra tips som er lette å glemme i det trykte formatet. Her tar forfatterne blant annet for seg skiftetrening og teknikktrening. DVD’en gir boka en stor grad av merverdi 🙂

Den svenske bloggeren Triathlonmorsan har forresten skrevet om boken på sin blogg.

Prisen er på 449 SEK som blir ca 399 NOK og er inkludert porto.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Julegavetips til triatleter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s