Norseman 2014

Det er stor spenning i Fullfart Lingsom-land for tiden. Blir det Fullfart Lingsom sin tur til å kle seg i svart skjorte første helgen i august 2014? Det tok noen år, men nå er søknaden endelig sendt. Skjønt, søknad og søknad. En kølapp i lotteriet er det vel heller, og alt de som håper på en plass kan gjøre er å smøre seg med tålmodighet et par uker til. 4. november får vi vite om Fullfart Lingsom skal representeres i denne versjonen av en ironman – som vel egentlig er synonymt med triatlon her til lands.

Norseman er og blir det nordmenn forbinder med triatlon, og den som ikke har gjennomført konkurransen er liksom bare halvveis triatlet i manges øyne.

Nesten alle jeg møter som får høre at jeg driver med triatlon spør automatisk om Norseman. De blir alle like overrasket når jeg sier at jeg ikke har gjort denne ekstremversjonen av et triatlon – det er jo attpåtil på hjemmebane!

Nå er det heller ikke jeg som har søkt om en plass i Norseman 2014. Det er det Kristian som har gjort, og han er jo et like fullverdig medlem av Fullfart Lingsom som meg. Hans lyst til å delta har nok vokst frem ettersom kompis etter kompis har fått både plasser og svarte skjorter. Dette må jo være den mest ettertraktede svarte skjorten som er å oppdrive? Og Kristian har nok kjent suget etter den komme stadig mer det siste året, godt hjulpet av flotte oppsummeringsfilmer og konkurransens kultstatus i vennekretsen. Og siden han ikke blir yngre er det vel like greit å begynne fiskelykken i lotteriet først som sist?

For min egen del har ikke dette suget meldt seg ennå. Jeg satser ikke fulldistanse triatlon (altså ironmandistansen på 3800 svøm, 180 km sykkel (!) og et avsluttende marathon (42km)). Og jeg har ikke lyst til å være med i en konkurranse som jeg ikke trener spesifikt for. Norseman er for øvrig en konkurranse det må trenes ekstremt spesifikt til, og det passer rett og slett ikke inn i planen min overhodet. Jeg er ikke der at jeg er med kun for å delta, kun for å få en svart skjorte eller en finishermedalje rundt halsen. Jeg satser først og fremst olympisk distanse og må kjøre mitt opplegg utifra den ambisjonen – enn så lenge i hvert fall.

Lykke til i lotteriet Kristian!
Lykke til i lotteriet Kristian!
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s