Vil du lage en supergod lørdagsmiddag og har kun 30 minutter på deg? Da må du prøve denne tropiske lakseretten inspirert av noen skikkelig gode Mahi-Mahi middager jeg har spist på Hawaii. Da var det selvfølgelig Macadamia-nøtter til, men mandler eller cashewnøtter går helt fint det også!
Noen ganger overrasker jeg meg selv så til de grader, og denne fiskeretten går rett inn på lista. Smakfull, ja rett og slett utrolig god ble den. Her er oppskriften på min tropiske middag i anledning Ironman Hawaii forrige lørdag.

Du trenger følgende til fire personer:
Tok et bilde av alle ingrediensene før jeg startet. Mamma har så stor skjærefjøl at den fikk plass til alt sammen!

Først bør du starte med å lage enten couscous eller byggris (quinoa eller mathvete kan sikkert også brukes). Følg oppskriften på pakken, ca 50 gram per person.
- 800-1000 gram laks (jeg brukte Salmalaks)
- 0,5 dl sweet Chili saus
- 1 dl mandler eller cashewnøtter
- Revet skall av 1 lime (kan sløyfes)
Sett ovnen på 200 grader. Skjær fisken i passelige store porsjonsstykker. Hakk nøttene (jeg brukte mandler fordi det var det jeg hadde i skapet) og bland dem med chilisausen og raspet limeskall. Det skal bli en ganske tykk masse som du legger oppå fisken (i en ildfast form). La fisken kose seg i ovnen i 18-20 minutter.

For å lage tilbehøret trenger du:
- 200 gram tørr couscous eller byggris (eller lignende)
- 1 stor mango
- 1/2-1 chili (avhengig av hva du liker)
- 3 ss olivenolje
- Saften fra 1 lime
- To-tre små tomater eller seks cherrytomater i biter
- Salt og pepper
- 2 dl ruccola eller Baby Leaf Mix (Bama)
- 1/2-1 dl finhakket koriander (avhengig av hva du liker)
Når couscousen eller byggrisen er ferdig, setter du den til side. Denne kan også lages på forhånd, for det gjør absolutt ingenting at dette er kaldt (det er vel nesten best faktisk). Mens fisken koser seg, skjærer du mangoen i mange små, små biter. Bland olivenolje, hakket chili, lime og krydder. Del tomatene i halve eller kvarte biter avhengig av størrelse.

Ha bitene med mango og tomat oppi sausen du har laget. Så tar du oppi koriander og salaten. Vend så alt dette sammen med couscous eller byggris.

Ønsker du saus til, kan du lage det av creme fraiche eller tyrkisk yoghurt blandet med litt honning, salt og pepper. Jeg ser for meg at litt mynte sikkert er godt i en slik saus også, men glemte helt å lage saus til da jeg lagde denne middagen. For øvrig smakte rødvin fortreffelig til 🙂
Magnus var selvfølgelig med også denne gangen, og han fikk en noe modifisert versjon av retten (uten så mye chili).

Og hvorfor ikke gjøre den tropiske dagen komplett? Kjør bananpannekaker til frokost og kokossorbet med mango og bringebær til dessert 🙂
Jeg har gledet meg hele uken til å lage denne retten. Serverte den for to venninner i går som sa det var noe av det beste de noen gang har smakt. Jeg er helt enig! Kjempegodt! Takk! Den går rett i favorittoppskriftsbunken!
I det hele tatt er det en super blogg du har 🙂
Å tusen takk skal du ha!! Jeg synes jo den er kjempegod,
Men at andre liker den minst like mye er det veldig gøy å få tilbakemelding på. God helg!