Jeg har funnet meg en ny hobby! Nemlig god mat. Og gjerne god kvalitetsmat av den barnevennlige sorten, i det minste mat som enkelt kan gjøres til barnas favoritter. I dag skulle det bli fiskenachos og fisketaco, men Magnus kalte tacoene mine for fiskepølser. Det har jeg jo ingenting i mot, få retter frister barn så mye som pølser…

Stå gjerne over om du ikke liker matoppskrifter, men noe må jeg jo finne på i sesongpausen min! Nå har jeg endelig tid til å eksperimentere på kjøkkenet, og det blir viktige timer når det blir litt knappere med tid i vinter. Da skal disse rettene sitte i fingerspissene, slik at familien og jeg kan få spennende, smakfulle og næringsrike måltider hele året 🙂
Bakgrunnen for alle denne fisken var at Meny i disse dager har Salmalaks på tilbud. 169 kroner kiloen. Jeg kjøpte et par kilo, jeg. Skar opp en stor filet og pakket i fryseren, brukte det meste av den andre fileten til middag (resten gikk i fryseren).
På Salma.no har de flere fine oppskrifter liggende, og jeg landet på limemarinert salma servert på nachos som en av rettene. Men – ikke hadde jeg alle ingrediensene og dessuten har jeg en fireåring som ikke er overbegeistret for chili. Dermed ble det gjort noen forandringer.
Her er oppskriften jeg fulgte for fiskenachos:
- 200 gram salmalaks skåret i små biter
- 1 vårløk hakket i biter
- 2 små tomater (eller 4 cherrytomater) hakket i biter
Marinade av 1ss olivenolje, saften fra 1 lime, 1ss teriyakisaus og litt wasabi/sesam-krydder fra Santa Maria. Dette blandes godt sammen med ingrediensene over. Ta eventuelt også litt salt om du ønsker.

Så porsjoneres blandingen ut over runde nachos (de holder mer mat enn de trekantede!). Pynt gjerne med rømme på toppen, det hever smaken et par hakk. Vi droppet chili i denne retten, og Magnus spiste av hjertens lyst mens jeg noe overrasket rakk å ta noen bilder i farten!


Oppskrift på en variant av fisketaco/eller fiskepølser om du vil:
Faktisk så ligner jo dette mer på fiskepølser enn taco, så Magnus hadde helt rett. Basen for retten er Salmalaksen, som jeg til dette skar i strimler. Hele høyden på fiskefileten og ca to cm tykke. Vi hadde lomper i kjøleskapet etter barneselskap forrige uke, og de passet overraskende godt. Prøvde også et par med tortillaer, men lompene kom helt klart best ut – både for voksne og barn.
Dette trenger du:
- 300 gram laksefilet skåret i litt tykke strimler («pølser»)
- Bama Baby Leaf Mix, Ruccola-salat eller annen grønn salat
- 1 vårløk hakket i små biter
- 1 avokado
- Hvitløk
- Rømme
- Lomper eller tortillaer
Jeg stekte laksestrimlene i smør i en stekepanne. Ett lite minutt på hver side, før jeg trakk pannen av platen og lot fisken ligge i pannen.
Pakket lompene i aluminiumsfolie og varmet dem i ovnen i fem minutter. Det går fint å bruke kalde lomper også! Etterpå forberedte jeg lompene til oss voksne ved å gni dem inn med hvitløksfedd som jeg hadde presset godt sammen med en kniv først. Magnus sine lomper fikk ikke denne omgangen med rå hvitløk.
La avokadostrimler i lompa først. Fulgte på med hakket vårløk og en liten neve med Baby Leaf Mix. En stripe med lettrømme og så fisken på toppen til slutt. Rull sammen og du har en fiskepølse!


Så fylte jeg lompene
En kommentar om “Barnevennlige fiskepølser og fiskenachos!”