Bananpannekaker

I dag lagde jeg en frokost som passer perfekt for alle oss som skal følge med på Ironman Hawaii i kveld. Den hadde nemlig et sterkt tropisk preg med sine ingredienser bananer, egg, peanøttsmør. Det var alt som trengtes for å lage røra, som for øvrig er både glutenfri og melkefri (ikke at det er noe jeg bryr meg om, men det er kanskje viktig for deg?).

Slik ser de ferdige pannekakene ut, med mango på toppen og masse annet godt.
Slik ser de ferdige pannekakene ut, med mango på toppen og masse annet godt.

Oppskriften har jeg fått fra Jonas Colting, svensk triatlet og forfatter som blant annet har skrevet boken «Nakna Hälsan». Han spiser bananpannekakene til frokost eller som et mettende mellommåltid. Og da kan sikkert vi også gjøre det 🙂

Alt du trenger for å lage frokostpannekaker nok til to voksne og ett barn er:

 • 2 bananer
 • 6 egg
 • 3 ss rent peanøttsmør

Fremgangsmåte:

Mos bananene og bland sammen med eggene i en bolle. Ha oppi peanøttsmøret. Bruk peanøttsmør som kun inneholder peanøtter og litt salt. Mitt peanøttsmør er økologisk fra butikken Røtter og inneholder noe sånt som 99 % peanøtter. De har også økologisk peanøttsmør på Rema 1000, så du trenger ikke dra til Frogner for å handle 🙂

Dette peanøttsmøret er veldig godt uten å være altfor dyrt. Jeg stekte bananpannekakene i kokosolje.
Dette peanøttsmøret er veldig godt uten å være altfor dyrt. Jeg stekte bananpannekakene i kokosolje.

Røra mi ble litt klumpete, siden jeg ikke brukte en stavmikser. Liker du klumpfrie pannekaker er det sikkert lurt å mikse den i en blender, eller med en slik stavmikser.

Noen peanøttsmørklumper ble det, men jeg merket ikke stort til dem da jeg spiste kakene!
Noen peanøttsmørklumper ble det, men jeg merket ikke stort til dem da jeg spiste kakene!

For å gjøre Hawaii-stemningen optimal stekte jeg pannekakene i kokosolje og serverte med oppskåret mango på toppen. I tillegg (siden vi tåler melkeprodukter) la vi på cottage cheese og gresk yoghurt og et lite dryss kanel. Nam!! Magnus og jeg spiste masse, men vi har altså spart et par bananpannekaker til Kristian som fortsatt ligger og sover.

Nå er jeg ganske sikker på at disse bananpannekakene passer for alle andre også, så det er bare å spre det glade budskap 🙂

Coltings bananpannekaker ble populære også hos familiens yngste.
Coltings bananpannekaker ble populære også hos familiens yngste.

 

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

14 kommentarer om “Bananpannekaker

  1. Hei, beklager sent svar her! Vi fulgte sending live på ironman.com (der finner du linker også til senere livesendinger, de har begynt å sende fra flere av konkurransene nå).

  1. Tusen takk for det Julie! Ja, vi fulgte Ironman på nettet i går kveld, selv om jeg ikke orket alt. Var i seng ved midnatt og brukte en halvtime på morgenen for å oppdatere meg på hvordan det hadde gått til slutt. utrolig imponert over hva M. Carfrae gjorde på løpingen på damesiden. helt rått, skulle ønske jeg kunne løpe slik!

 1. Kongelig pannekakeoppskrift. Da madammen rynket på nesen over peanøttsmørsmaken snekret jeg liksågodt eget cashewnøttsmør. Stemningen(og smaken) steg ytterligere. Anbefales.

  1. Så bra! Både peanøtt, hasselnøtt og cashewnøttsmør burde funke glimrende. Alt etter hva man liker 🙂 takk for tilbakemelding, veldig kult at dere bruker oppskriftene!
   Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s