Skikkelig god thaisuppe

Treningsfri betyr jo normalt at jeg har litt mer tid enn vanlig til å lage mat. Gjerne fra bunnen av. Men som tidligere nevnt er jeg veldig glad i å bruke en basis fra ferdigverdenen, og jeg synes Toro har vært flinke til å komme opp med smakfulle supper. Og om det ikke blir suppeonsdag med det første, så blir det kanskje Toro-onsdag?

Onsdager er hektiske hjemme hos oss, med barnegym for Magnus og jobbedag for meg. Det går i ett og vi er alle skrubbsultne når vi kommer hjem. I går var jeg sågar med på innspilling av TV2 Hjelper Deg etter jobb. Sulten kjentes godt i magen da jeg møtte gutta i døra, selv om jeg hadde fått i meg både bolle og brus ved Tryvann 🙂

Her er det Eirik Gramstad som videointervjues til et innslag på TV2 Hjelper Deg om et par ukers tid.
Her er det Eirik Gramstad som videointervjues til et innslag på TV2 Hjelper Deg om et par ukers tid.

Jeg løp bortom Rema 1000 som vi er så heldige å bo 50 meter unna. Kjøpte kyllingfilet, asparges og sopp og var klar til middagslaging. Basisen denne gang var noe jeg håpet ville bli en smakfull Thaisuppe. Vi er glade i thaimat, men jeg har ofte blitt skuffet når jeg har prøvd meg på thairetter av ulikt slag basert på pose/gryteformen.

I går ble jeg imidlertid veldig positivt overrasket. Kristian også. Her var det ikke behov for ekstra chili i det hele tatt, akkurat passe syrlighet og med kokosmelk i suppa var det tipp topp. Det var mange gode grønnsaksbiter oppi suppa fra før, og sammen med mine ingredienser ble det en skikkelig god middag med et passe bra næringsinnhold også, om jeg ikke tar helt feil.

Sånn så suppen vår ut i går. Smakte veldig godt med et glass rødvin til også.
Sånn så suppen vår ut i går. Smakte veldig godt med et glass rødvin til også.

Magnus fikk smake, men ville heller ha grøt. Suppa er som sagt litt sterk.

Her er min oppskrift til to sultne voksne:

 • 1 pakke Toro Red Curry thaisuppe
 • 4dl kokosmelk
 • 6dl vann
 • 2 store fedd hvitløk hakket
 • 2 kyllingfileter
 • 6 sjampinjonger
 • 6 asparges i passe små biter legges oppi to min før servering

Fremgangsmåte:

Jeg startet med å skjære opp hvitløk og kylling. Stekte i olje i wokpanne. La til side i en skål.

Laget suppen etter anvisning på posen, men hadde oppi kokosmelk og vann istedenfor vann og fløte. Må jo nesten være kokosmelk i thaisuppe! Mens jeg kokte suppa stekte jeg sjampinjongene i wokpannen uten smør eller olje, bare i restene fra kylling/hvitøksstekingen. Soppene skar jeg i fire.

Da suppa hadde kokt ca seks minutter puttet jeg oppi aspargesbitene så de fikk koke med et par minutter. Så la jeg i kylling/hvitløk og sopp rett før servering. Burde helt klart hatt fersk koriander på toppen, men Kristian synes det smaker såpe så derfor måtte det droppes.

Prøv du også da vel!

Supergod suppe fra Toro. Så lenge du putter litt ekstra mat oppi såklart.
Supergod suppe fra Toro. Så lenge du putter litt ekstra mat oppi såklart.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

3 kommentarer om “Skikkelig god thaisuppe

 1. Thaimat er fantastisk deilig! Et lite tips er å ta en tur innom en lokal asiatisk forretning.

  De har som oftest en rekke forskjellige curry-paster, som gjør samme nytten som basis. Jeg har ikke smakt Toro sine versjoner, så om boksene med «paste» er bedre på smak vet jeg ikke så mye om. Jeg vil likevel driste meg til å påstå at resultatet blir bedre dersom du bruker «paste» som base og følger instruksen som står bakpå, evt. kan du ha oppi egne grønnsaker.

  I tillegg er det nok rimeligere med «paste» for de av oss som er opptatt av sånne ting. 🙂

  Massamun curry, den brune typen med kjøtt, poteter, løk og peanøtter på toppen, er en personlig favoritt, og en som jeg i tillegg tror er ganske barnevennlig.

  Styrken justerer man bare med mengden «paste». Det kan tenkes at man må prøve seg litt frem. Forøvrig er det nok lurt å begynne med litt mindre enn anbefalt. 🙂

  1. Hei! Takk for en lang og informativ kommentar 🙂 Jeg burde kanskje skrevet det i innlegget også, men jeg har hatt kjøleskapet fullt av sånne paster før. Problemet er bare at vi spiser thaimat og retter de kan passe i så sjelden at det blir til at det må kastes før det brukes opp (og da blir det jo ikke så billig, når jeg kjøper glass med paste og kaster dem halvfulle etter ett år). Uten at det er noen unnskyldning egentlig, for det er jo bare å lage mer av slik mat. Det er jo så godt! Men – i mitt fullfart liv er det greit med tørrbasis også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s