Rosa, barnevennlig fiskegryte

Ja, det er mulig. Barn kan like fisk. I hvert fall når den har morsom farge og smaker godt!

I dag sto det rosa fiskegryte på menyen. Med masse fisk, reker, ekstra grønnsaker og mettende quinoa på toppen. Jeg hadde ferdig kokt quinoa (tar 20 min) tilgjengelig for at det skulle være litt mat i suppa (derfor navnet fiskegryte).

Nå har det aldri vært et problem her hjemme å få Magnus til å spise fisk. «Fisk er bra for kroppen», synger han blid og fornøyd og gomler i vei. Magnus spiser egentlig alt og er spesielt glad i alt med sterk farge på. Gulrøtter, rødbeter, brokkoli, søtpoteter, paprika. Alt går rett ned og han kunne sikkert klart seg fint på grønnsaker døgnet rundt. Nå skal det sies at han elsker søtsaker og is også 🙂

Noen ganger går imidlertid middagen raskere ned enn vanlig. Og i dag var en slik dag. ROSA fiskegryte? Det var stor stas!

Ingen tvil om at denne gutten digger rosa fiskegryte!
Ingen tvil om at denne gutten digger rosa fiskegryte! PS: Det kan være lurt å skylle tøy som får rødbetsaft på seg med en gang…

Oppskriften er som følger (billig er det også). Mer enn nok mat til to veldig sultne voksne og en ganske sulten fireåring:

Utgangspunktet er en pose Toro Bergensk Fiskesuppe. Følg anvisningen som står på pakken. Du kan helt sikkert bruke Lofoten Fiskesuppe også, men da ville jeg hatt oppi mer væske enn det som står på pakken.

Ja, jeg bruker posesuppe som basis (er ikke flau, lei meg eller redd for å bruke pose som basis). Jeg sørger for å fylle opp med godsaker fra fryser og kjøleskap.

Når suppa koker kan du legge oppi følgende:

 • Krydder: Hvitløk, karri, oregano, pepper og litt sitron. Du kan sikkert putte oppi det du liker. Jeg ville gjerne hatt chili oppi, men Magnus rynker på nesa av det.
 • 2 gulrøtter skåret i passe store biter som gir litt tyggemotstand. Disse har jeg oppi så fort suppa koker, så får de koke med i 6-7 minutter.
 • 1/4 kål skåret i biter. Masse fin kål i butikken i disse dager! Tas oppi før fisken, men ikke så lenge før.
 • 400 gram frossen torsk i blokk. Tines i kjøleskapet (husket å ta den ut før jeg dro på jobb) og skjæres opp i terningstore biter. Tas i mot slutten av koketiden, så de ligger egentlig bare og trekker i suppa.
 • 300 gram frosne reker. Tines i kjøleskapet og skrelles. Legges oppi rett før servering.
 • 1 kopp kokt quinoa. Jeg brukte rød quinoa i dag, men alle typer kan brukes. Hadde kokt opp en stor ladning på forhånd (holder seg godt i kjøleskap og kan puttes i det meste, akkurat som pasta). La den oppi rett før servering.
Ferdig kokt quinoa og frisk kål fikk være med i oppskriften i dag. Egentlig hadde jeg tenkt å servere ovnsbakte søtpotetbåter med rømmedip til også. Men det var mer enn nok mat i gryta, så da droppet jeg søtpotetene.
Ferdig kokt quinoa og frisk kål fikk være med i oppskriften i dag. Egentlig hadde jeg tenkt å servere ovnsbakte søtpotetbåter med rømmedip til også. Men det var mer enn nok mat i gryta, så da droppet jeg søtpotetene.

Men fortsatt er retten hvit, som andre vanlige fiskegryter. Det som tilfører den morsomme fargen er rødbeter. En veldig sunn grønnsak som smaker utrolig godt. Vi spiser mye rødbeter, spesielt kanskje fordi Magnus liker det så godt.

 • 2 kokte rødbeter. Jeg pleier å koke 5-6 rødbeter om gangen, da har jeg rødbeter for en liten uke tilgjengelig når jeg trenger det. Derfor hadde jeg to kokte, kalde rødbeter som jeg skar opp og puttet oppi gryta rett før servering. Likevel får gryta en skikkelig rosa farge med en gang. Når alle forsyner seg for andre gang er fargen blitt skikkelig mørkerosa, nesten lilla. Artig!

Lykke til!

Basisen var en Toro Bergensk Fiskesuppe. Men med masse fisk, reker og grønnsaker kvalifiserer nok dette mer til fiskegryte i min bok. Godt var det!
Basisen var en Toro Bergensk Fiskesuppe. Men med masse fisk, reker og grønnsaker kvalifiserer nok dette mer til fiskegryte i min bok. Godt var det!
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

5 kommentarer om “Rosa, barnevennlig fiskegryte

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  1. Det høres jo spennende ut, men når jeg prøver å finne ut hvilke betingelser som gjelder får jeg ikke opp noe informasjon. Jeg skal altså krysse av på at jeg aksepterer forholdene, uten å vite hva forholdene er? Send meg gjerne ytterligere info 🙂
   Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s