Truseløs trening

– Det er en dårlig idé å gå kommando under treningsklærne, sier Doerthe Brueggmann til KK.

Ikke dropp trusa på trening, skrev KK i en artikkel i forrige uke. Å trene kommando kan nemlig føre til soppinfeksjon i underlivet, og det vil man jo helst unngå. Men har KKs journalist testet spinning med undertøyet på?

For som hun skriver selv, vi dropper jo undertøyet på spinning grunnet komfort! Sykling med undertøyet på gir meg gnagsår i 9 av 10 tilfeller. Da velger jeg glatt en liten økt fare for soppinfeksjon fremfor gnagsår der nede. Gnagsår er nemlig fryktelig vondt, irriterer ved all annen trening og er vanskelig å behandle når de først er kommet.

At noen velger å gå truseløse på løpetrening og annen trening får stå for deres regning. Gitt at undertøyet sitter som det skal, så synes jeg det er mest komfortabelt og det ser best ut å trene med undertøyet på. Jeg anser det kun som nødvendig å trene truseløst ved sykling eller spinning. Av en eller annen grunn får jeg gnagsår av å sykle med undertøy, samtidig som jeg får gnagsår av å løpe uten undertøy. Forstå det den som kan.

Løper jeg truseløs (som har hendt ved overgangsøkter sykkel til løp) så er ikke det av komfortens skyld, men fordi jeg har glemt ny truse eller fordi jeg ikke skifter fra sykkeltøyet til løpetøyet på slike økter.

Nå kan jeg ikke si at jeg plages med soppinfeksjoner heller – selv om jeg sykler truseløs og kun vasker treningstøyet på 40 grader. Kanskje det er fordi jeg stadig vekk dusjer to eller flere ganger om dagen, skifter undertøy nesten like ofte og at treningstøyet mitt vaskes hele tiden?

Hva med dere? Trener dere truseløst?

Spinning er for øvrig en helt super treningsform. Og har du tenkt til å spinne mye gjennom høsten og vinteren, så gjelder det å gjøre det rett fra starten av. Da unngår du gnagsår og andre ulumskheter der nede:

Denne kremen bruker jeg. Og det er krise hvis jeg har glemt å smøre meg, så denne ligger i treningsbagen gjennom vinteren og er med på alle treningsleire. En viktig del av mitt essensielle "tri-kit", sammen med solkrem og babyolje.
Denne kremen bruker jeg. Og det er krise hvis jeg har glemt å smøre meg, så denne ligger i treningsbagen gjennom vinteren og er med på alle treningsleire. En viktig del av mitt essensielle «tri-kit», sammen med solkrem og babyolje.

Trenger du en lenger innføring i hvordan du skal lykkes med smertefri sykling, les Kristin Lies blogginlegg om dette.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

5 kommentarer om “Truseløs trening

  1. haha…. jeg må jo le litt da 😉 Uansett hvordan man snur og vender på dette så blir man svett, varm, klam og ekkel, og man skaper friksjon «der nede» når man trener -både med og uten truse- og således skaper man et perfekt miljø for både sopp og bakterier. Så at man kan forebygge så veldig mye ved å trene uten truse – ja det har jeg vel ikke så veldig stor tro på…. Jeg verken svømmer eller sykler med truse, men utover det så beholder jeg trusa på; den sjansen tar jeg gitt! Amen! 😉

  2. Å trene med undertøy under treningstøyet er jo en skikkelig nybegynnerfeil.

    Nå er ikke jeg riktig kjønn for å hive meg på den lettere intime soppinfeksjondebatten, men det må gå ann å sette et stort spørsmålstegn til de såkalte ekspertene sin kompetanse på treningsklær.

    Når ble en bomulltruse (som de anbefaler) bedre til å transportere bort fuktighet enn bra treningstøy?? Ull transporterer bort fuktighet bra og isolerer godt når det er vått, og teknisk sportsklær transporterer bort fuktighet enda bedre selv om det ikke isolerer så bra når det blir våt. Bomull er ubrukelig som treningstøy etter min mening da ingenting transporterer bort fuktigheten dårligere.

    1. Haha, ja man kan jo bli svett av dette emnet i seg selv. Enig med deg, bomull kan ikke brukes på trening. Verken utenpå eller nedentil. Mitt favorittundertøy er Nike Pro boxere for innendørs trening på løp/styrke osv, og Icebreaker ulltøy når det blir kaldt ute.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s