Havregrøt til frokost

Det har blitt kaldere ute og tiden er inne for å starte havregrøtsesongen. Det er så godt å starte morgenen med en god porsjon varm havregrøt, enten dagen består av tøffe treningsøkter som i dag, eller avslapning med familien. Denne havregrøten er også min favorittfrokost før konkurranse. Den holder meg mett og full av energi, og magen tåler den veldig godt.

En stor skål full av god havregrøt. Beste starten på dagen nå som høsten og vinteren nærmer seg med stormskritt.
En stor skål full av god havregrøt. Beste starten på dagen nå som høsten og vinteren nærmer seg med stormskritt.

Følgende oppskrift holder til frokost for meg og Magnus. Stor porsjon til meg, litt mindre til ham. Best av alt? Det hele er klart på FEM minutter!

 • 3 dl store havregryn
 • 5,5 dl vann
 • 1 stor banan most
 • 1 håndfull mandler (ca 25 stk) hakket godt opp
 • 1/2 kopp frosne blåbær
 • Kanel og evt frukt/bær på toppen

Fremgangsmåte: Jeg blander vann og havregryn først. Setter det på plata til koking og går i gang med å hakke mandler og mose banan. Hiver oppi mandlene og venter til grøten har fått konsistens før jeg tar oppi den moste bananen. Tar kjelen av platen og har frosne blåbær (eller frosne bringebær) oppi. Det er egentlig mest for å gjøre grøten kaldere, siden Magnus ikke er noen stor fan av varm mat. Topper grøten med kanel og andre bær/frukt om vi har.

I dag ble det havregrøt med jordbær på toppen, og min cowboygutt spiste opp alt sammen. Det gjorde jeg også 🙂

Havregrøt til frokost er godt for store og små!
Havregrøt til frokost er godt for store og små!
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

5 kommentarer om “Havregrøt til frokost

 1. Havregrøt er så godt! Jeg pleier å koke opp1,5dl gryn og 4dl vann, og når jeg tar det av platen og i skålen tilsetter jeg litt kald melk! Virkelig å anbefale! 😀 Da blir grøten kaldere også! 😉

  1. Havregrøt er genialt, men det var mye vann og lite grøt? For å få i deg mer næring til frokost kan du jo lage hele grøten på melk også. For min del funker det dårlig, da magen ikke er så glad i kokt melk. Men halvannen dl grøt og 4 dl vann høres jo nesten ut som havresuppe? Men, det viktigste er jo uansett at du spiser havregrøt på din måte, og det er bra!

   1. Må koke det en stund, men jeg bruker store hanvregryn, hvis det har noe å si 😉 Så liker jeg at den ikke er for «kompakt» 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s