Trening uke 34

Endelig en uke hvor jeg har fulgt en mer normal plan og gjennomført det aller meste. Og når vi først var tilbake i modus, hvorfor ikke kjøre en intensiv uke? For det var sånn det ble, med to konkurranser (Tønsberg og Bogstad) og noen skikkelig kvalitetsøkter og et mosjonsløp innenfor åtte dager. Heldigvis var det korte økter og restitusjonen mellom ble god. Jeg har jo til og med sovet nesten som vanlig igjen. Det er fortsatt et godt stykke igjen til ting er normalisert og jeg kan si at jeg sover bra nok. Men ting er sakte på gli og jeg har gjort noen viktige grep for å strukturere hverdagene best mulig.

Totalt ble det 15,5 time trening forrige uke, og dagene ble slik:

Mandag: Fikk nesten åtte timer totalt med søvn. Slett ikke verst! Syklet til trening og jobb med raceren. Holdt bra fart og trøkk begge veier, så legger det inn som trening selv om det kun var åtte km hver vei. Morgenøkten besto av svømming Domus, en rolig økt med hovedserie 6x(200fri+100im) on 3.10/1.50. Kjørte 5×100 til slutt for å sjekke farten og holdt 1.13 fart med 1.30 start. Kjente meg sterk og rask i dag, faktisk skikkelig pigg. God følelse.

Tirsdag: Syklet til og fra PT-time på Domus. Alltid moro å lære andre å svømme! Siden dette var fridagen min fra jobb dro jeg hjem for lunsj før jeg var klar for en intervalløkt løp på Jar-myra. Der sto 3x2km i konkurransefart for tur. Det gikk greit, men ikke fullt så fort som jeg hadde ønsket. Brukte vel 8.20 på hver 2km ca. Pause tre minutter rolig jogg mellom.

Onsdag: Onsdager har lenge vært en akilleshæl i opplegget mitt. Full dag på jobb og ganske mange timer trening i tillegg. Det blir det endringer på fremover, men denne uka jobbet jeg fullt på onsdagen. Derfor sto jeg opp halv syv for å rekke å sykle 90 min før jobb. Ble en fin tur i Sørkedalen med 6×1 min sprinter og 2×5 min i olympisk distansefart. Syklet også til/fra jobb etterpå. Skulle hatt core og stretching på kvelden, men har blitt altfor slapp på det punktet!

Torsdag: Svømte en bra økt på Domus før jobb. Hovedserie 2x(3×200+5×100) sone 2+3 on 3/1.30. Holdt 2.40 fart på sone 2 og 1:15 fart på sone 3. Kontrollert hele veien. Syklet til og fra jobb og dro rett på Bogstad tri etter jobben. Kjente at kroppen var i god form og kjørte en veldig bra konkurranse der oppe. Svømte på 9.16, syklet på 26.50 og løp på 20.30. Ny banerekord  med tre minutter og ny pers med seks minutter. Det var deilig! Syklet en mil rolig etterpå, det var godt for beina.

Veien inn Sørkedalen har fått ny asfalt. Det bidro til sterke tider og både Henrik Oftedal og jeg satte nye løyperekorder på Bogstad treningstriatlon i går.
Veien inn Sørkedalen har fått ny asfalt. Det bidro til sterke tider og både Henrik Oftedal og jeg satte nye løyperekorder på Bogstad treningstriatlon.

Fredag: Treningsfri dag 🙂 Etter noen timer på jobb ble det kino med Magnus!

Mormor og det åtte ungene midt på en fredag? Jada, det går an!
Mormor og det åtte ungene midt på en fredag? Jada, det går an!

Lørdag: Svømte på Domus på morgenen. 4600 meter og hovedserie på 3×400 + 4x(200 fri+100im+50bein). Veldig fin serie og jeg hadde god fart og fin flyt gjennom hele. Kjørte Magnus i barneselskap på Leos Lekeland. Mens han var der skulle Kristian og jeg sykle oss en tur. Kristian punkterte etter bare en halvtime, så jeg syklet den siste timen selv og gjorde 5×2 min med høy frekvens og bra fart. Rakk akkurat hjem for å se jentenes world cup i triatlon fra Stockholm. SÅ MOTIVERENDE!

Beina høyt etter to bra økter. To timer på sofaen med World Cup fra Stockholm blir ikke feil da :-)
Beina høyt etter to bra økter. To timer på sofaen med World Cup fra Stockholm blir ikke feil da 🙂

Kvelden tilbrakte vi på Lunner, hvor en kollega hadde invitert til Kräftskiva (altså krepselag). Spiste til vi rullet av stolene og kom oss hjem til slutt. Litt for sent i seng, men hyggelig å være sosial for en gangs skyld også!

I tillegg til store mengder kreps, var det brødskivekaken som fylte oss godt opp lørdag kveld. Jeg var fryktelig skeptisk, men endte vel opp med å spise halve kaken.
I tillegg til store mengder kreps, var det brødskivekaken som fylte oss godt opp lørdag kveld. Jeg var fryktelig skeptisk, men endte vel opp med å spise halve kaken.

 

Søndag: Her var det Kongsberg Barnetriatlon som var i fokus. For å få inn trening gjorde vi det slik at Kristian syklet deler av veien bort (52km) og jeg skulle sykle hjem. Magnus deltok i klassen 2-4 år og debuterte på triatlon med 25m svøm (halvparten på min rygg) – 150m sykkel og 100m løp. Så moro det var! 150 barn som gliste om kapp med sola. Magnus sang om triatlon resten av dagen og proklamerte høyt at det var triatlet han ville bli (han fikk se gutta sitt race fra Stockholm på TV). «Jeg må bare øve på noen flere barnetriatlon først, mamma.»

Magnus er klar for å kjøre til Kongsberg.
Magnus er klar for å kjøre til Kongsberg.
Debuten på triatlon kunne ikke gått bedre. Magnus var rask i skiftesonen og løp som en helt. Beina var knapt nedi bakken ;-) Idrettsgleden var også stor, dette var moro!
Debuten på triatlon kunne ikke gått bedre. Magnus var rask i skiftesonen og løp som en helt. Beina var knapt nedi bakken 😉 Idrettsgleden var også stor, dette var moro!

Etter barnetriatlonet var det på tide med Sense Mosjonsløp for oss voksne. Jeg gjorde en 15 min oppvarming, løp 6,6km konkurransefart og 3,3km nedjogging etterpå. Kom i mål på 27,32 etter 6,6km og gjorde 46 blank totalt på mila inkludert den rolige sisterunden. Bra fornøyd med det, løypa i Kongsberg (samme som fra triatlonet i 2011) er ikke akkurat flat og på asfalt 🙂

Jepp, jeg ble slått på målstreken av Jon Bjørn Ofeigsson som endelig slapp å bli "chicked" av meg denne sesongen. Tre sekunder skilte oss til slutt, takk for kampen! Ble veldig god konkurransetrening for meg, som egentlig ikke liker å holde en rygg. God tempotrening!
Jepp, jeg ble slått på målstreken av Jon Bjørn Ofeigsson som endelig slapp å bli «chicked» av meg denne sesongen. Tre sekunder skilte oss til slutt, takk for kampen! Ble veldig god konkurransetrening for meg, som egentlig ikke liker å holde en rygg. God tempotrening!

Da det var på tide at jeg skulle sykle hjem, fant vi ut at dekket var punktert etter å ha ligget inne i den varme bilen hele dagen. Vi kom oss i bilen i stedet og jeg hoppet på raceren da vi var vel hjemme. Rakk en liten time i rolig restitusjonsfart før jeg punkterte også med den sykkelen. Fant ut at det fikk holde med punkteringer på en dag og synes egentlig det var helt greit å komme hjem på sofaen!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s