Seier og ny løyperekord på Bogstad Treningstri

I går var det klart for sesongens siste Bogstad treningstri. I hvert fall i følge oppsettet på Oslofjord triatlon sine nettsider. Om været holder seg godt ser jeg ingen grunn til at ikke vi kan ha treningstriatlon også om to uker, men det får arrangøren bestemme. Bogstad treningstri er nemlig en super konkurranse for de som vil ha et lavterskel tilbud åpent for alle. Her kan du møte med det utstyret du har og selv velge om du vil delta på hele triatlonet eller lage din egen versjon (for eksempel bare svømme, kjøre aquatlon, duatlon, you name it!).

Selv har jeg ikke deltatt på Bogstad tri siden jeg debuterte på triatlon med utendørssvømming i juni 2011. Tiden var altså inne for ny pers. Den gamle lød på 1.04,21 og før start var jeg skikkelig motivert for å prøve meg på jenterekorden, nemlig Charlotte Knudsens 1.01,21 fra i fjor. Vil du se adelskalenderen selv, så finnes den på nett hos Oslofjord triatlon, men den trengs nok å oppdateres. Det er mange navn som har sneket seg inn på listen nå i sommer.

Min dag var hektisk i går. Syklet til en tøff svømmetrening på morgenen, jobb og spennende møter etterpå. Rakk bare så vidt hjemom for å bytte til temposykkel og hente våtdrakt før jeg var ute av døra igjen. Men hele dagen kjente jeg følelsen av at kroppen er i form og at lysten på et bra løp var stor. Det var utrolig digg 🙂

Veien inn Sørkedalen har fått ny asfalt. Det bidro til sterke tider og både Henrik Oftedal og jeg satte nye løyperekorder på Bogstad treningstriatlon i går.
Veien inn Sørkedalen har fått ny asfalt. Det bidro til sterke tider og både Henrik Oftedal og jeg satte nye løyperekorder på Bogstad treningstriatlon i går.

Rakk jo ikke min vanlige oppvarming, men var fortsatt varm etter sykkelturen hjem fra jobb. Fikk lagt opp skiftesonen og vips var det klart til start. Bogstad treningstri praktiserer løpestart fra stranden. Det er ikke min favoritt og jeg brukte noen meter på å svømme over et par av gutta som løp foran meg ut. Fikk med meg noe tang/gress som hang over svømmebrillene og reduserte sikten betraktelig, jammen godt at jeg svømmer ganske rett helt av meg selv. Egentlig var det bare å cruise inn.

Jeg var spent på svømmingen siden morgentreningen var tøff. Hadde likevel mer enn nok krefter å ta av. På vei tilbake klarte jeg å svømme rett inn i en person med svart badehette (den synes ikke godt på kvelden på Bogstad, velg en sterk farge på hetta di neste gang). Prøvde virkelig å unngå å  svømme inn i denne personen, men jeg tror ikke han så meg overhodet og da ble det kræsj. Fant rytmen igjen og prøvde å sikte inn mot land. Fant en ok rute og var ikke altfor mye ute av kurs, selv om jeg dro mer mot venstre enn jeg hadde villet. Kom inn mot stranden og stoppet klokka da jeg løp opp av vannet. Da viste den 9.16 i svømmetid og 780 svømte meter. Ny pers!

T1 gikk ikke akkurat fort. 1.34,0 er ikke noe å skrive hjem om. Men kom meg ut på sykkelen som første mann og ble ikke tatt igjen av gutta før etter et par kilometer. Da kom Henrik Oftedal susende forbi med Christian Nilsson på slep. Oppgaven jeg hadde fått fra Hans var å kjøre alt jeg hadde på sykkelen og blåse i at det kom et 5 km løp til slutt. Det gjør ingenting om du blir sliten på løpingen, bare sykle 100%! Når gutta passerte bestemte jeg meg for å henge så godt jeg kunne. De dro sakte men sikkert fra, men inne ved vending var det knapt blitt mer enn 3-400 meter. Tror nok de var litt overrasket over at jeg hang bak der ennå da de så meg ved vendingen 🙂 Hjemturen fra Sørkedalen gikk veldig fort til å være meg. Jeg holdt 34,4 km/t i snitt inn og 37,5 i snitt hjem. Fant en fin og rask frekvens og hadde puls over 170 hele veien (snitt 172 på sykkel). Totaltid sykkel 26.50. Ny pers!

T2 var heldigvis like rask som T1 var treg. 26 sekunder og jeg var ute på løpingen. Ingen kramper i skiftesonen denne gang, til tross for den tøffe syklingen. Sjekket klokken og kalkulerte fort at jeg faktisk kunne klare å komme i mål under timen. Måtte bare løpe på 22 minutter så skulle det gå. Men løpeløypa på Bogstad er ganske tøff, så det var absolutt ikke sikkert som banken. Damerekorden var jeg rimelig sikker på at var innen rekkevidde.

Kunne raskt konstatere at jeg hadde helt fine løpebein, selv om den første kilometeren var tøff (4.45). Etter 1,5 km kom Kristian Schiander forbi meg og jeg fant nok en gang en rygg jeg kunne prøve å bite meg fast i. Kilometertiden sank betraktelig og jeg hadde 4.03-fart i snitt på de tre siste km 🙂 Da jeg nærmet meg mål hørte jeg at de ropte på meg, og jeg trodde det var fordi jeg måtte sprinte skikkelig for å komme inn under timen. Overraskelsen var derfor stor da jeg hørte de si at jeg knuste rekorden og kom inn på 58.38. Løpingen (4,8 km på min klokke) hadde jeg unnagjort på 20.30. Selv var jeg helt tom og tok et minutt eller to i stabilt sideleie over mållinjen.

Henrik Oftedal satte også ny rekord på herresiden med veldig sterke 52.21. Han slo Even Olsens fire år gamle rekord. Grattis! Henrik har utviklet svømmingen sin mye og var bare et drøyt minutt bak meg inn til T1. Litt mer fart og tøffe serier, så er du der Henrik 🙂 Sammen brøt vi den uskrevne regelen om å være igjen til alle hadde kommet til mål, men noen ganger er behovet for å sykle ut melkesyra så sterkt at det bare må gjøres. Vi fikk vispet en mil og det var godt for beina.

Senere på kvelden fikk jeg kramper i hele mageregionen og Kristian måtte faktisk hjelpe meg opp et par ganger når musklene slo seg skikkelig vrange. Kompresjonsstrømper har ofte den effekten på meg. Mine magemuskler er ikke så veldig samarbeidsvillige når trange, lange sokker skal dras på etter en intens økt 🙂

Det ble også dårlig med søvn i natt. Jeg finner det alltid vanskelig å sove etter kveldstreninger, og i hvert fall når de blir så harde som i går. Dessuten ble jeg skikkelig spist opp av mygg på Bogstad, og klødde meg gjennom halve natta. Satser på at søvn og form er tilbake før søndagens barnetriatlon og Sense mosjonsløp på Kongsberg! Ta gjerne turen dit, barn fra 2 år kan være med!

Magnus er klar for barnetriatlon på Kongsberg på søndag. Kommer du?
Magnus er klar for barnetriatlon på Kongsberg på søndag. Kommer du?
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “Seier og ny løyperekord på Bogstad Treningstri

  1. Hei Kari!
    Gratulerer med ny løyperekord! Som urutinert Triatlet med mine første to Triathlon fra Tuddal og Tønsberg i minne var jeg spent på hvordan dette «arrangementet» skulle være. Du slo deg ned ved siden av meg og jeg tenkte som så at her var det bare å spørre om hvor løypa gikk, men ble overrasket at du bare hadde gjort dette en gang før! Du svømmer utrolig raskt! For en som nesten aldri har crawlet (svømmekurs starter neste uke ved svømmeakademiet) så lurer jeg på om du har noen gode teknikkøvelser (basic) som en nybegynner kan fokusere på? Sykler en del og sykler raskere enn deg, men løper litt saktere. Blir å fokusere på svømming og noe løp fram mot neste sesong…Håper da å komme under timen på Bogstad og å fullføre halv ironman på god tid i min «første» sesong som triatlet. .. Og lykke til i VM (?) senere i høst!

    1. Hei! Så hyggelig med melding, fortsett med det 🙂 Jeg har kjørt mange triatlon men Bogstad har jeg bare gjort en gang. Håper jeg var litt til hjelp med tanke på løypegjennomgangen.. Jeg har svømt i alle år, fem ganger i uka eller mer fra jeg var 9-25. Har 15 medaljer fra norske mesterskap, individuelt og på lag. Så ja, jeg kan svømme. Teknikk er vanskelig å forklare på «papiret», det må nesten oppleves. Men «kickonside» «supermanndrills» og enarmsdrills er viktige kjerneøvelser. Pass på at du lærer det rett fra starten av. Jeg gir svømmetimer som PT og du er hjertelig velkommen til å bruke meg som svømmelærer om det er ønskelig. Svøm minst tre ganger i uka om du ønsker forbedring, det er et godt råd. Svømmekurs blir sikkert bra, og trenger du oppfølging etter det så gi gjerne lyd for en PT-time eller tre. Variert og riktig trening er clouet. Bogstad under timen er jo veldig bra, så det er et høyt mål. Jeg var overrasket over at jeg klarte det! SKuffende nok var jeg 20 sekunder for sent ute til å ta familierekorden som mannen innehar, jeg får bare jobbe videre for å ta den. Og ja, jeg skal til VM (AgeGroup) i London. Var med på VM i Vegas i fjor (70.3 distanse) men olympisk passer meg nok bedre pga svømmingen. Lykke til! Og si gjerne i fra om det er noe du ønsker jeg skal skrive om her på bloggen. Kari.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s