Hjemmelagede energibarer

Hjemmelagede energibarer er gode, kvalifiserer vel nesten som sunne og er billige å lage. Dessuten kan du putte oppi det som passer deg. Enkelt er det også! Etter flere måneders prating har vi (les Kristian) endelig fått ut fingeren og laget en runde med hjemmelagede energibarer. Vårt lille «barskap» var nemlig tomt og vi var begge sugne på noe godt og halvveis sunt.

Hjemmelagede energibarer var noe vi spiste mye av for et par år siden, inspirert av Allan og Jennys energibarer. Siden den gang har vi utviklet vår egen lille oppskrift, men den endrer seg nesten hver gang. Det handler jo om å bruke det man har i skapene og gjøre det beste ut av det.

Denne gangen ble oppskriften slik:

  • 2 kopper havregryn (store eller lettkokte, begge deler funker)
  • 1 kopp brunt sukker
  • 1,5 plate mørk kokesjokolade
  • 1 kopp mandler (bruk gjerne andre nøtter/frø om du ønsker)
  • 2 egg
  • 2ss hasselnøttsmør (evt peanøttsmør)
  • 2 ss kokosmel
  • 1 neve rosiner (evt hakkede tørkede aprikoser)

Kristian blandet sammen havregryn, sukker og egg først. Så gjelder det å hakke nøtter og sjokolade i små biter. Jo mindre desto bedre, for store biter gjør at blandingen henger dårlig sammen. Ikke en god egenskap for energibarer du skal ha med på tur, enten det er på fjellet, på sykkelen eller noe annet. Bruk eventuelt blender, men vær obs på at barene da blir mindre crunchy. Til slutt tok vi oppi hasselnøttsmør og kokosmel, siden konsistensen ikke var helt slik vi ønsket. Det siste gjorde susen, og smaken ble god 🙂

Når alt er blandet godt sammen så trykker vi det godt nedi en vanlig rektangulær ildfast form (husk å smøre formen med smør først, så blir det lettere å dele opp i barer etterpå). Ovnen har vi satt på 170 grader og energibarene skal stå inne i ca 20 minutter. Det er lett å brenne blandingen, så pass på mot slutten!

La alt stå og kjøle seg ned til det har blitt hardt. Da er det lett å skjære opp i passende stykker. Denne gang holdt blandingen til 24 små energibarer, og det spørs nok om ikke vi må lage en ny runde om ikke så lenge. Vi oppbevarer blandingen i en pepperkakeboks og har den i kjøleskapet.

Her har vi blandet alt sammen og holder på å trykke det godt ned i formen. Da fester blandingen seg bedre og det blir lettere å dele den og pakke den med på tur.
Her har vi blandet alt sammen og holder på å trykke det godt ned i formen. Da fester blandingen seg bedre og det blir lettere å dele den og pakke den med på tur.
Det ble 24 små energibarer i boksen, men noen har vært innom og stjålet et par... Disse er nemlig skikkelig gode!
Det ble 24 små energibarer i boksen, men noen har vært innom og stjålet et par… Disse er nemlig skikkelig gode!
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

3 kommentarer om “Hjemmelagede energibarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s