På dypt vann med Sara Nordenstam

Hver tirsdag er det felles open water trening på Sognsvann klokken 18. Da møtes de som vil til svømming (du velger selv hvor langt) og hyggelig samvær (gjerne i form av grilling). Hit kommer det triatleter med og uten våtdrakt og det er et enkelt og lavterskel tilbud for alle som vil lære mer om triathlon.

I går var det mange som hadde funnet turen til stranda der oppe, og jeg hadde med meg ekstra celebert selskap. Sara Nordenstam skulle teste open water. Hun skal nemlig debutere i sitt første triathlon om noen få uker. Tønsberg By Triathlon (sprintdistanse) går av stabelen den 17. august, og Sara hadde ennå ikke svømt med våtdrakt. Det fikk hun gjort noe med i går.

Litt hjelp med våtdrakten var alt som skulle til. Sara var som fisken i vannet på sin første open water trening.
Litt hjelp med våtdrakten var alt som skulle til. Sara var som fisken i vannet på sin første open water trening.

Etter en enkel forespørsel på Facebook noen timer før treningen, fikk vi låne en drakt til henne fra Norges (selverklærte) tregeste triatlet, Linda (som for tiden er høygravid). Etter noen gode tips og litt hjelp med å få på drakten var vi i gang. Sara lurte på det som de fleste nybegynnere gjør (sikting, pusting, hvordan svømme med drakt, hvor hardt skal jeg svømme, skal jeg bruke beina osv). Men som en av Norges beste svømmere (med OL-bronse i bagasjen fra Beijing) slapp hun å bekymre seg for selve svømmingen. Nesten. Som de fleste bassengsvømmere, synes hun nok at det var «farer» som lurte der ute  i mørket på dypt vann. Å svømme open water er som kjent noe helt annet enn å svømme i et trygt basseng!

Klar for å guide Sara gjennom hennes første trening i våtdrakt.
Klar for å guide Sara gjennom hennes første trening i våtdrakt.

Etter 75 meter stoppet Sara brått i vannet. «Det var en fisk!! En stor en!» Sara skvatt litt, men kom seg tilbake i svømmeposisjon. Svingte av litt her og der, men lå for det meste trygt og godt til vi nådde den store brygga på andre siden (ca 830 meter). Vi kom oss dit i 1.23-fart, og fant ut at vi skulle legge på litt på returen. Noe nærmere konkurransefart. Det gjorde vi også, og hjemturen gikk unna i 1.17-fart, slett ikke verst for en «nybegynner». Det blir hardt å komme først opp av vannet i Tønsberg gitt!

Yes, du klarte det! Sjekk klokka for detaljene fra økta :-)
Yes, du klarte det! Sjekk klokka for detaljene fra økta 🙂

Totalt gjennomførte Sara 2,2 km på straks over halvtimen i effektiv svømmetid. Imponerende synes jeg, for det er ikke så lett å ta steget fra klorvann til åpent vann. «Oj, jeg kan jo faktisk bruke open water til en god restitusjonsøkt,» sa Sara etterpå. Og vips var det gjort, vi har fått en ny triatlet med i gjengen!

Sara Nordenstam Klar for sin første open water trening.

Takk til Sara som lot meg være med på hennes første open water trening med våtdrakt 🙂

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “På dypt vann med Sara Nordenstam

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s