Hviledager

De to siste ukene har vært fylt med masse trening. Kroppen nyter derfor nå tre hviledager. Den trenger det, for beina er slitne og jeg kan nærmest kjenne at det bygges nye muskler der inne. Det prikker og bobler hele tiden, og det er alt annet enn futt i beina. Det er godt med hvileperioder i blant, og det passer jo ekstra godt når sola skinner fra blå himmel og jeg har fri fra jobb i tillegg.

Fridag, hviledag og sol? Kaffestopp på Røa mellom massasje og sykkeltur. Det er luksusliv!
Fridag, hviledag og sol? Kaffestopp på Røa mellom massasje og sykkeltur. Det er luksusliv!

Bare fryd og gammen er det dog ikke. I går var jeg hjemme fra jobb helt ufrivillig. Nakken min fikk seg en skikkelig trøkk da jeg kræsjet på Mallorca i fjor, og den blir liksom ikke helt bra. Etter mange timer i tempostilling blir den i hvert fall ikke bedre. Heldigvis var kiropraktoren min på jobb kl 07 mandag morgen. Og jeg har vært innom ham tre ganger det siste døgnet! Etter tre dager med mer trening enn søvn (14 mot 13) var jeg nødt til å ta noen grep, og i natt sov jeg faktisk ni timer – i strekk! Kiropraktor Thorleif har satt meg på Ibux-kur. Siden det som kjent ikke er bra å ta betennelsesdempende medisin sammen med hard trening, passet det veldig godt med hviledager nå.

Hviledagene mine er som regel ikke helt fri for trening, som noen kanskje tror. Det hører til sjeldenhetene at jeg har HELT fri. Det er godt for kroppen å bevege seg. Blodgjennomstrømmingen og humøret stiger! I går kveld, når nakken endelig begynte å spille på lag, svømte jeg rundt Kalvøya for første gang. Det gikk veldig sakte, men de 2000 meterne i saltvann var gode å få med seg. Sjelden jeg rekker å kose meg på open water trening.

Zoggs håndkle på Kalvøya Klar for min første runde rundt Kalvøya

 

Herlig med kveldssol på Kalvøya etter en fin svømmetur.
Herlig med kveldssol på Kalvøya etter en fin svømmetur.

 

I dag har jeg syklet 90 minutter rolig tur i sola og kjørt en særdeles effektiv coreøkt. I morgen står det en svømmeøkt på planen, men alt er altså uten intensitet. Mer mentalhygiene og restitusjon enn trening.

Jeg syklet innom SATS i dag og fikk kjørt en skikkelig Fullfart-økt. 30 min kontinuerlig stabilitetstrening. Hardt og effektivt!
Jeg syklet innom SATS i dag og fikk kjørt en skikkelig Fullfart-økt. 30 min kontinuerlig stabilitetstrening. Hardt og effektivt!

Hviledager er ypperlige til å ta ekstra godt vare på kroppen, og jeg har vært  en del inne på service. Jeg har gått til alle mine behandlinger hos Røa Kiropraktorklinikk og Stabækklinikken, ni kilometer til sammen. I tillegg til kiropraktor har jeg vært innom massøren min Sara to ganger, og fysioterapeut Kristoffer en gang. På to dager!

Ved siden av lett trening inneholder hviledagene mine mye mat. Jeg sliter med å få i meg nok mat på de tunge treningsdagene, og tar igjen det «tapte» på hviledagene. Når jeg ikke klarer å gi kroppen nok søvn, skal den i hvert fall få nok næring 🙂 Her har sushi, grillmat, nøtter, sjokolade, gresk yoghurt og bær gått ned på høykant!

Mellom behandlinger, lett trening og måltider har det blitt solings på terrassen hjemme.
Mellom behandlinger, lett trening og måltider har det blitt solings på terrassen hjemme.

Når jeg ikke trener så mye, har Kristian sett sitt snitt til å få inn noen timer dyrebar trening for seg selv. I går syklet han et par timer knallhardt med kompiser, og i dag er han avgårde på golfturnering. Så at jeg er hjemme betyr ikke nødvendigvis at vi ser hverandre mer, faktisk mindre som regel. Heldigvis får jeg masse god tid med Magnus i stedet 🙂

Magnus på trampoline Kos med Magnus

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

4 kommentarer om “Hviledager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s