Pingle, jeg?

I går skulle jeg svømme open water. Søndag så jeg flere som badet lenge ved Storøyodden på Fornebu og tenkte at nå er tiden inne. Utesesongen må komme igang. Jeg samlet sammen svømmegjengen fra Domus, i hvert fall den delen av den som er triatleter, og var ganske motivert til å svømme passe langt.

Sånn så det ut på søndag, varmt og godt og flere som badet lenge.
Sånn så det ut på søndag, varmt og godt og flere som badet lenge.

Men etter en hard sykkeløkt og en veldig hard løpeøkt var kroppen sliten og hodet ikke helt med. Når temperaturen i tillegg hadde vært nede i 3 grader natten før, og det var 15 grader og regn i lufta nå , trengte jeg ytre motivasjon for å stille opp. Klamret meg til tanken på at det var jo jeg som hadde dratt igang denne økta, så det var bare å stille opp. Så meldte Kristin forfall. Deretter Lars Christian. Mette klaget over regn og ville heller til Sognsvann, men etter litt overtaling var vi altså tre som stilte til start. Heldigvis skulle vannet holde god temperatur, vi hadde jo hørt om de som har kommet seg rundt Kalvøya flere ganger den siste uka. Kan ikke være SÅ INNMARI kaldt da, vel?

Godt humør før open water økt på Hundsund. Litt skeptiske til temperaturen, men ved godt mot og klare til start.
Godt humør før open water økt på Hundsund. Litt skeptiske til temperaturen, men ved godt mot og klare til start.

Skiftet til våtdrakt og kjente på vinden i lufta. Lover kanskje ikke så bra når vi fryser FØR start? Mette beordret landoppvarming og vips var vi tre stykker som løp i våtdrakt med badehette og briller på. Et artig syn for turgåerne i området. Kan ikke si jeg ble spesielt varm heller, men en god latter fikk vi oss.

Gjengen gjør så godt de kan for å bli varme.
Gjengen gjør så godt de kan for å bli varme.
Bakkeløp blir man vel varm av? Latteren satt i hvert fall løst der vi sprang med hette, briller og våtdrakt på.
Bakkeløp blir man vel varm av? Latteren satt i hvert fall løst der vi sprang med hette, briller og våtdrakt på.

Det var vel bare å hoppe i det. Eller rusle uti. Christian var først ut, jeg fulgte på, og Mette ble stående på land (med tærne i fjæra). Kanskje like greit, for dette var fryktelig kaldt! Etter 30 meter hadde jeg mistet kontakten med hender og føtter, det var kun smerte igjen. Isende kald smerte, kjentes som at hender og føtter skulle til å eksplodere. Like greit å snu først som sist. Dette var FOR kaldt. 10-12 grader maks 😦

Kan vel ikke skryte av den lengste økta, men kom meg uansett uti vannet. Bedre det enn å bli stående på land, Mette??
Kan vel ikke skryte av den lengste økta, men kom meg uansett uti vannet. Bedre det enn å bli stående på land, Mette??

Jeg setter ikke helsen på spill for å svømme open water. Jobben skal tross alt gjøres i bassenget og det er ingen vits i å bli syk. Satser på at Bogstadvannet og Sognsvann holder litt varmere temperatur, og at en open water økt kan gjennomføres ukentlig fremover. Men 15 grader i vannet bør det minst bli før jeg hopper uti igjen! Meningen med å svømme open water må jo faktisk være at jeg får SVØMT (15o0 meter eller mer).

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

7 kommentarer om “Pingle, jeg?

  1. Hadde omtrent samme følelsen da jeg skulle trene litt frem mot Oslotri i fjor sommer. Helgelandskysten, dårlig sommer og ingen sol burde kanskje gitt meg et hint, men prøve skulle jeg! Tror egentlig ikke jeg klarte svømme noe særlig mer med våtdrakt enn jeg ville klart uten…

  2. Svømte rundt Kalvøya i aften. Gikk veldig bra. Noen kalde partier men for det meste varmt nok. Nydelig tur! Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s