Vestfold Svøm

800 fri sto på programmet da jeg i dag skulle teste svømmeformen på Vestfold Svøm i Sandefjord. Jeg var minst dobbelt så gammel som de andre i heatet mitt, og da jeg noe senere skulle hente premien min (ja, jeg fikk premie!) var reaksjonen: Skal du hente premie for deg selv? Men du er jo voksen!? Funksjonæren var overbevist om at jeg skulle hente for en ung, lovende sønn eller datter.

Alt var uvant før start i Bugården svømmehall i Sandefjord. Pallene sto på "feil" side plutselig. Noen hadde funnet ut at jo, det var kanskje greit om pallene sto på den dype siden. Nye paller var det også, men det var bare moro. Jeg fikk jo DET frasparket!
Alt var uvant før start i Bugården svømmehall i Sandefjord. Pallene sto på «feil» side plutselig. Noen hadde funnet ut at jo, det var kanskje greit om pallene sto på den dype siden. Nye paller var det også, men det var bare moro. Jeg fikk jo DET frasparket!

Men, tilbake til løpet. Jeg svømte en god oppvarming. 1000 variert rolig, 6×50 konkurransefart (37/38sek) on 60, noen supersprinter og startstup før utsvømming. Her var det nye paller, sånne med flyttbar frasparksplate. Det har jeg aldri brukt før, så jeg måtte jo teste startstup noen ganger. Nye svømmebriller har jeg jo også fått, og noe av det jeg grudde meg mest til var kanskje om brillene ville sitte i starten. Men mine Fusion Air fra Zoggs satt som støpt, jeg trengte ikke bekymre meg. Jeg har byttet til den minste nesebroen på brillene, noe som har gitt dem enda bedre passform. Gull!

Etter innsvømmingen traff jeg på to veldig blide, men nervøse jenter i garderoben. Andrea og Hedda (12 og 13 år gamle) fra Poseidon skulle begge debutere på 800. De var spente. Vi tok en liten peptalk, og de lurte på om jeg skulle debutere også. Joda, for så vidt. Jeg svømte 800 på Masters NM for et drøyt år siden, men sist gang jeg svømte øvelsen før det var i 1996! Vi konkluderte med at vi alle tre var en slags debutanter. Det var derfor veldig moro å møte dem igjen etterpå og de var begge veldig fornøyde med løpene sine.

To debutanter og en liksomdebutant som kunne vært mammaen til begge disse jentene. Vi var alle skjønt enige om at 800 var helt ok!
To debutanter og en liksomdebutant som kunne vært mammaen til begge disse jentene. Vi var alle skjønt enige om at 800 var helt ok!

Etter dette fant jeg meg et stille sted for å tøye (stive bein etter gårsdagens 5×800 hard løping). Tidsskjemaet sa at jeg skulle svømme 10.54, så jeg hadde god tid. Brukte vel 25 minutter og skulle bare inn i hallen for å hente sportsdrikk, da jeg hørte speakeren rope opp navnet mitt . Antall heat hadde blitt kuttet fra tre til to (ca 14 minutter forskjell i tid på en 800 fri i tidlige heat). Jeg skulle svømme NÅ! Kom meg bort til pallen og fikk svingt på armene et par ganger før start. Rakk å få med meg tidtakerens kommentar til sidemannen: Har du sett fødselsåret på hun der eller? Jeg ga ham to tomler opp 🙂

Planen min var å gjennomføre et løp med negativ splitt. Kontrollert åpning på 400, jobbing siste 400. Mitt forrige møte med denne øvelsen (NM Masters 2012) var nemlig knallhardt. Da åpnet jeg på 4.55 og kom i mål på 10.23. Ikke akkurat et løp å kopiere. Jeg har slitt mye med negativ splitting, både på svømming og løp. Derfor var det veldig moro at det funket i dag, som det gjorde på Sentrumsløpet forrige helg. Jeg åpnet på 5.06,07 og kom tilbake på 5.05,20. Totaltid 10.11,27. Utrolig hva en rolig åpning kan resultere i 🙂 (for øvrig er persen min fra «gamle dager» 9.31).

Sånn ser løpet mitt ut på papiret. Jevnt og fint, kontrollert og trygt.
Sånn ser løpet mitt ut på papiret. Jevnt og fint, kontrollert og trygt.

Konklusjonen er at jeg er fornøyd med løpsopplegget, men ikke med tiden. Jeg skulle så gjerne svømt ned under ti minutter. Det er den farten jeg skal klare å holde i 1500 meter. Jeg nærmer meg, men er ikke der helt ennå. Godt at det er noen uker igjen til sesongstart! Jeg fikk i hvert fall med meg viktig konkurransetrening, løpserfaring og negativ splitt (og gavekort på 75 kroner) med hjem i bagasjen.

Blid og fornøyd med den negative splitten og den gode løpsfølelsen. Men skulle så gjerne presset litt hardere for å komme under 10 minutter. Neste gang!
Blid og fornøyd med den negative splitten og den gode løpsfølelsen. Men skulle så gjerne presset litt hardere for å komme under 10 minutter. Neste gang!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Vestfold Svøm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s