Golf på Kypros (fra Ayia Napa)

Kristian har testet golf på Kypros. Her er hans rapport:

Det finnes flere baner på Kypros, men de aller fleste er på vestsiden av øya. Det er en ganske lang reise fra hotellet vi bor på, nemlig Sunwing Sandy Bay Beach. Med et enkelt Google-søk finner du flere blogger og sider som omtaler de forskjellige banene. Her er en av dem. Jeg prøvde meg på Vikla Golf Course som ligger nærmest Sunwing med en kjøretid på 1time og 20 minutter (par 69, 4762 meter). Fin veibeskrivelse ligger for øvrig på nettsiden til golfbanen.

Vikla er en relativt billig bane å spille på, med green fee på €25 og bil til €17. De hadde to typer golfsett som jeg kunne leie, ett for nybegynnerer til €5 og et for de som har spilt litt for €8. Driving range baller var gratis. De hadde ingen proshop, så du må ha med deg det du trenger av sko, hansker osv. Det kan være lurt å ta med hansker og baller hjemmefra.

Banen ligger høyt oppe i fjellene og det var fantastisk utsikt fra flere hull. Og selv om de ikke var så lange, hadde banen mange bra hull som bød på utfordringer likevel. Det var raviner, bratte skrenter og tett vegetasjon med en gang jeg bommet fairway. Slo jeg 10 meter ut av fairway så var ballen borte på veldig mange hull.

Fin utsikt fra golfbanen som ligger oppe i fjellsiden på Kypros. Her fra hull 7 og 17.
Fin utsikt fra golfbanen som ligger oppe i fjellsiden på Kypros. Her fra hull 7 og 17.

Minus med banen var at det var matteutslag på samtlige hull. Mattene var ikke av den typen vi har hjemme, hvor du kan sette ned en pegg. Disse mattene var steinharde, så jeg måtte bruke et peggsett i plast som jeg fikk utdelt.

Kjedelig å spille uten vanlige pegger, men det lot seg gjøre!
Kjedelig å spille uten vanlige pegger, men det lot seg gjøre!

En annen ting som ikke var helt som forventet, var at på denne banen var det nesten ikke gress på fairwayene. Når jeg skulle slå fra fairway måtte jeg plassere ballen på en liten kunstgressmatte som jeg måtte ha med meg. Jeg må innrømme at jeg aldri vendte meg til å slå fra denne matten, og jeg slet veldig med lengdekontroll på innspillene. Det hjalp ikke at fairway var full av små planter og andre ting som gjorde at jeg ikke fikk lagt matten ordentlig ned.

Jeg hadde ikke lest hjemmesiden deres godt nok, og ble litt forvirret da jeg kun fant 16 forskjellige hull på banen. Hull 6 og 7 måtte spilles to ganger. Dette skapte selvfølgelig en del kø når man må flette inn flighter på disse hullene. I ettertid har jeg skjønt at de to siste hullene bygges nå, og de skal snart være klare for spill.

Greenene var det eneste som var grønt på denne banen, men til gjengeld så var de veldig fine uten sår eller dårlige partier. Personlig syntes jeg de gått kunne vært litt raskere. Som nevnt var ikke banen spesielt lang, men det ble kompensert med mange relativt små greener.

Greenene var grønne nok, men resten av banen var nokså trist å se på.
Greenene var grønne nok, men resten av banen var nokså trist å se på.

Konklusjonen etter besøket er at du får det du betaler for. Om du bor på Sunwing Sandy Bay Beach, så kan du enten kjøre 2,5-4 timer og spille på eksklusive baner til €110 eller så kjører du halve veien og betaler €50. For min del var valget enkelt, da jeg har litt begrenset med tid og bare var ute etter å svinge litt etter en lang vinterpause.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Golf på Kypros (fra Ayia Napa)

  1. Hei.. det hørtes spennede ut, dette er et konsept som det finnes i flere land (play and pay) og til rimelige priser. Dette skulle det ha vært flere av i Norge også, da ville Golf blitt mer en folkesport enn den er idag..tros 100.000 medlemmer i klubbene i hele landet.
    På grunn av den sene våren er fairwayene i Norge også temmelige brune, og mange steder også belagt med isstriper ettersom banene om vinterenå blir brukt som ski-arenaer… det er tele i jorda. Jeg spilte Soon i går,og den var Ok, vinden var iskald.
    Hilsen
    Oddbjørn (golfer fra Tenerife)

    1. Gøy at du likte Kristian sin sak om golf. Han ville jo gjerne spilt på Aphrodite Hills, toppbanen på Kypros. Men tiden strakk ikke til. Dessuten liker vi jo litt konseptet med billig golf, det viktigste er jo tross alt å få spille litt. Banene hjemme åpner jo rekordsent i år, det har vært snø i over seks mnd!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s