Oppdagelsesferd

I dag var vi så heldige å få noen uventede timer sammen som familie. Jeg klarte nemlig å punktere på sykkeltur, og da verken patron eller pumpe hjalp var det like greit å ringe Kristian og bli hentet i Deryneia (en mil nord for hotellet i Ayia Napa). Så med disse timene til overs fant vi ut av vi ville utforske Cavo Greco (også kjent som Cape Greco), sydøstspissen av Kypros. Her hadde vi sett på Instagram at det var fint, og siden det kun var en mil fra hotellet passet det fint for en kort utflukt med leiebilen. Det går også an å sykle eller ta bussen ut. Jeg tok med løpetøy og sprang hjem til Ayia Napa etterpå, perfekt distanse å løpe!

Flott utsikt fra toppen av Cape Greco.
Flott utsikt fra toppen av Cavo Greco.

Det er lett å finne frem til Cavo Greco. Først fine (og skiltede) asfalterte veier, så en liten kilometer på grusvei (eh, kan vi kjøre her??) og vips var vi der. Parkeringsplass og isbil var det også. Magnus konstaterte raskt at «Mamma, det der er en isbil!», men han sprang ikke den veien vi trodde. I stedet tok han raskt fatt på veien/stien ut og opp mot Cavo Greco. «Jeg vil klatre!»

Magnus var ustoppelig og klatret til topps der han kunne. Og gikk "off-piste" ellers.
Magnus var ustoppelig og klatret til topps der han kunne. Og gikk «off-piste» ellers.

Som sagt så gjort. Flaks at vi hadde all verdens med tid, godt humør og mye tålmodighet med oss. Magnus var nemlig høyt og lavt i de 90 minuttene vi var der ute. Flott område for barn å utforske!

Her kommer Supermann! er et uttrykk vi er blitt vant til å høre. Magnus er høyt og lavt, full av energi til enhver tid.
Her kommer Supermann! er et uttrykk vi er blitt vant til å høre. Magnus er høyt og lavt, full av energi til enhver tid.

Etter å ha klatret en stund fikk vi ham endelig med opp på utsiktspunktet. Blått deilig hav under oss, men ingen mulighet for å bade. Det er helt utrolig hvor blått havet er her nede, og det tok lang tid å forklare Magnus hvorfor det noen steder var turkis, andre steder lyseblått og noen plasser mørkeblått. Etter hver ble det mer morsomt å se på øglene og gekkoene, for ikke å snakke om alle fossilene i steinene rundt oss. Dem var det mange av 🙂

Kan du se øgla? De har fine kamuflasjefarger og gjemmer seg lett her ute. Den sitter for øvrig på den store steinen lit til høyre.
Kan du se øgla? De har fine kamuflasjefarger og gjemmer seg lett her ute. Den sitter for øvrig på den lille steinen rett nedenfor den store steinen litt til høyre.

Området Cavo Greco har flere stier og «pathways» som du kan følge på din egen oppdagelsesferd. Her kan du gå ned til grotter ved havet og ut til en liten kirke et stykke unna. Vi kom oss ikke så langt, for til slutt måtte vi friste med den nevnte isbilen for å få en sliten Magnus med oss tilbake til bilen. Stedet var absolutt verd turen og anbefales gjerne til de som har lyst til å ta ferien litt forbi inngangsdøra på hotellet.

Isbilen hadde nok mange besøkende, for andre serveringssteder er det ikke her ute. Bilen hadde brus, vann, øl, pinneis og kuleis. Fin premie etter endt oppdagelsesferd.
Isbilen hadde nok mange besøkende, for andre serveringssteder er det ikke her ute. Bilen hadde brus, vann, øl, pinneis og kuleis. Fin premie etter endt oppdagelsesferd.
Mens jeg sprang inn mot Ayia Napa, kunne gutta ta seg en is og en pust i bakken.
Mens jeg sprang inn mot Ayia Napa, kunne gutta ta seg en is og en pust i bakken.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Oppdagelsesferd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s