Venstresykling!

Her på Kypros kjører man på feil side av veien – altså venstre side som i Storbritannia og Australia. Dette var noe jeg hadde grudd meg til, for venstrekjøring betyr jo også venstresykling. Jeg hadde hørt fra flere hold at dette kunne bli vanskelig, men faktisk har det gått overraskende bra. Jeg ble advart mot rundkjøringer før avreise, men selv disse har gått helt naturlig. Du kjører jo bare mot venstre istedenfor høyre 🙂

Jepp, det gjelder å holde seg på denne siden av veien. Ingen sak egentlig, for på høyre side er det motgående trafikk og det faller seg naturlig å ligge på denne siden. Jeg brukte kanskje to minutter på å venne meg til det.
Jepp, det gjelder å holde seg på denne siden av veien. Ingen sak egentlig, for på høyre side er det motgående trafikk og det faller seg naturlig å ligge på denne siden. Jeg brukte kanskje to minutter på å venne meg til det.

Det var såklart en smule rart å legge seg ut i venstre kjørefelt da jeg syklet av gårde fra hotellet første turen, men ellers har det ikke vært noen ekle situasjoner eller problemer av noe slag. Det gjelder å holde seg langs kanten av veien, akkurat som når vi sykler på høyre siden.

Kristian har bodd noen år i Australia og hadde likevel et godt tips som jeg har fått bruk for underveis. Han ba meg være forsiktig i T-kryss. Det er visstnok her de fleste ulykker med uerfarne venstresjåfører skjer. Det ligger liksom i ryggraden at man skal kjøre over veien (ved venstresving) og fortsette på høyre side, eller kjøre til høyre og fortsette på høyre side. Jeg skjønner tankegangen, for T-krysset var litt komplisert første gangen. Siden da – smooth sailing!

Et T-kryss. Ta det pent og rolig i starten er min anbefaling. Det går av seg selv etter hvert. For øvrig er det veldig godt skiltet her på Kypros. Ingen sak å finne frem der jeg sykler fra småby til småby.
Et T-kryss. Ta det pent og rolig i starten er min anbefaling. Det går av seg selv etter hvert. For øvrig er det veldig godt skiltet her på Kypros. Ingen sak å finne frem der jeg sykler fra småby til småby.

Jeg må imidlertid innrømme at jeg har havnet på høyre siden av veien en gang. Det var da jeg kom til en vei som sluttet på stranda og jeg måtte snu. Da jeg skulle sykle oppover igjen merket jeg etter ca 100 meter at jeg instinktivt var havnet på høyre side av veien. Flaks for meg var dette en vei så godt som uten trafikk, og jeg kom meg trygt over på venstre side.

Kari sykler på Kypros

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

2 kommentarer om “Venstresykling!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s