Test av 2XU våtdrakt X:3

Før jeg reiste til Kypros rakk jeg akkurat å få hentet min nye våtdrakt for sesongen. Etter en prat med testerne til 2xu, nemlig Jon Thorp og Henrik Oftedal, falt valget på den nye toppmodellen X:3. Jeg fikk den med i kofferten pakket inn i plast og beskyttelse, skulle nesten tro det var en karbonsykkel som lå oppi den esken.

Drakten ble pakket ut i dag. Den var overraskende myk og tynn, noe som gjorde at jeg faktisk gledet meg til å få prøve den i bassenget på Kypros. Sunwing-hotellet her i Ayia Napa har nemlig et sportsbasseng med to baner på 25 meter, det er sjelden vare å finne på hoteller! Vannet holder 22 grader, så det går akkurat å svømme der uten drakt når det er sol.

Da jeg skulle trene kom det svarte skyer sigende, så det var ingen vei utenom drakten. For der de fleste gjerne pakker ut nytt utstyr med en gang og gleder seg stort til å teste, er jeg mer av den tilbakelente sorten. Jeg liker jo egentlig ikke å svømme med våtdrakt. Min erfaring er at de er stive, klamme, ekle og absolutt bevegelseshemmende for min teknikk. Jeg har alltid svømt fortere uten drakt enn med. Er det rart jeg utsetter våtdraktsvømming så lenge det går?

Kari tester våtdrakt

Vel, alt det kommer til å endre seg nå. Jeg har nemlig fått en ny bestevenn!! Min X:3 i str SM (small/medium) virker som den er skreddersydd meg og mitt behov. Endelig har jeg den fleksibiliteten jeg har savnet i V:2 og X:2 draktene (og andre våtdrakter jeg har svømt i). Fleksibilitet i skuldrene er ekstra viktig for de med svømmebakgrunn, og kanskje spesielt de som svømmer med ganske rette armer som meg selv. For meg er fleksibilitet viktigere enn oppdrift, problemet mitt med våtdrakter tidligere har jo vært at jeg ligger oppå vannet og mister festet. Det slapp jeg i dag. For første gang følte jeg meg som en torpedo i vannet! Snakk om forskjell 🙂

Jeg testet drakten på en rolig økt. Jeg hadde en skikkelig tøff start på dagen, så det var 10×400 rolig on 6 min som sto på planen. Normalt svømmer jeg disse på 5.50 uten våtdrakt, og jeg la i vei med samme intensitet og innsats som jeg pleier på en slik serie. Jeg har tusenvis av timers erfaring i å styre intensitet og fart i vannet, så jeg vet at jeg la ut i 5.50 fart. Da jeg kom inn viste klokka 5.20! HVA SKJER, tenkte jeg. Sikkert bare nybegynnerflaks. Men de neste 4 viste også 5.20. Alle sammen. Hmmm, er jeg i skikkelig god form, tenkte jeg. Sola tittet frem fra skyene og jeg bestemte meg for å ta av våtdrakten og kjøre de siste fem uten. Bare for å sjekke. Alltid rart å svømme i badedrakt etter å ha hatt våtdrakt på, men skitt la gå. Jeg la ut i samme fart og intensitet, og klokka viste 5.52. Og 5.52/51/49/52.

Våtdrakten gjorde altså ca 7 sek forskjell per 100 meter 🙂 Og den ga meg en helt rå følelse. Fleksibilitet og stabilitet på en og samme gang. Følte meg så rett og fin og ikke minst sterk i vannet som aldri før. Den hemmet verken teknikken eller rotasjonen. To tomler opp!!

Fart, fleksibilitet, stabilitet og rotasjon. Full pakke med 2xu X:3. To tomler opp!
Fart, fleksibilitet, stabilitet og rotasjon. Full pakke med 2xu X:3. To tomler opp!
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

10 kommentarer om “Test av 2XU våtdrakt X:3

  1. NICE altså! gøy å se deg svømme. det ser jo lekende lett ut! Og SOM jeg ønsker at jeg kunne ta en slik «flip-turn» ved kanten. Gidder du å lære meg en dag?:) Booker deg herved snart inn. men du; våtdrakta er tøff forresten, jeg har problemer (uansett type drakt) med rotasjon av venstre skulder under svømming med våtdrakt. Feil teknikk – vil du tro det? får dritvondt under hver økt. Et annet spm; har hørt at man ikke bør teste/svømme/trene for mye med våtdrakt i klorvann – fordi det ødelegger neoprenen. Vet du? Ettersom jeg ikke kommer til å klare å bevege meg ut i vannet i det åpne landskap her i Norge, så frister selvsagt testing av drakt i basseng. I maange uker ennå…brrrr:)

    1. Du må gjerne teste drakten i basseng i blant. Husk å skylle den godt etter bruk, akkurat som i saltvann. Neoprenen holder fint, det er limingen som blir «hard» og dårligere av klorvannet hvis jeg har skjønt det rett. Men vi er mange som har brukt drakter i klorvann altså! Teknikken er noe vi må se på ja, book meg gjerne inn, du har kontaktinfo 🙂 Vi skal nok få fikset både flipturns og venstre arm!

  2. Tøff drakt! Og Sunwing på Kypros var jeg på høsten 2011, sammen med familien. Hyggelig gjensyn med trimbassenget! Der gjorde jeg en del runder brystsvømming for å brenne av feriematen. 🙂

  3. De draktene fra 2XV er helt rå! Jeg har selv V:3, og min første tanke da jeg prøvde den var; men dette kan da umulig være lov? Det er jo rene dopingen! Jeg er selv ganske nybegynner, men er overbevist om at jeg ved hjelp av denne har lært meg å crawle mye raskere og bedre enn uten, samt at den har hjulpet meg med å trene på teknikk uten å måtte konsentrere meg om alle de andre «detaljene» (som å holde meg flytende og rask i vannet samtidig…). Nå bytter jeg på å svømme med og uten drakt, og crawlen går som en lek selv om jeg bare lå og kavet i vannet for noen måneder siden 😉 Gøy å komme over bloggen din forresten. Min blogg er i den helt spede begynnelse, så motiverende med litt inspirasjon fra mer erfarne bloggere 🙂 Lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s