Sykkelmoro for liten og stor

Noe av det første som ble gjort i dag var å finne et sted å leie en barnesykkel til Magnus. Han lærte seg å sykle på ordentlig sykkel for et par uker siden, etter et år på en super løpesykkel. Skulle ønske jeg hadde balansen hans!

Magnus på sykkel

Vi måtte ikke lete lenge etter sykkel, for her er mange steder å leie. Ikke alle har barnesykler til utleie, men ca 300 meter og 500 meter fra Sunwing Sandy Bay Beach ligger det et par steder med barnesykler. Kristian var heldig å finne den ene som passet som ikke hadde støttehjul. For det kunne man også leie – sykler med støttehjul. Det går også an å leie vanlige sykler til voksne med barneseter på, og noen steder har også sykkeltraller for utleie. Fra hotellet og inn til Ayia Napa er det minst åtte steder å leie, så det er bare å kikke seg rundt.

Der vi leide kostet det 3 euro dagen for barnesykkel, men med tre dager slapp vi unna med 8 euro. Sykkel for voksne kostet på samme sted 14 euro for tre dager. De hadde ikke landeveissykler, og syklene som var til utleie var av såsomså kvalitet. Men det viktigste for de fleste på ferie er jo at man får en sykkel som kan frakte en fra A til B. Og det gjorde alle disse syklene.

Det var godt at Magnus likte frokosten, for han har brukt masse energi i dag!
Det var godt at Magnus likte frokosten, for han har brukt masse energi i dag!

Kristian leide ikke sykkel til seg selv, for Magnus liker best å ha en voksen løpende ved siden av. Perfekt for oss, siden vi da kan ta løpetreningen ved siden av et lite syklende fantom. Gutta fant ut at det var like greit å teste sykkelen med en gang. De satte av sted til Waterworld som ligger 3,3 km vest for hotellet (parken er åpen selv om det er tidlig i sesongen). Magnus på to hjul og Kristian med løpesko. Hele veien er det fin sykkelvei fysisk adskilt fra bilveien, trygt og godt for barn å sykle på. Veien er også helt flat hele veien vestover i minst fem kilometer (lenger bort har jeg ikke vært). Begge to kom fornøyde tilbake og hadde lagt distansen bak seg på 40 minutter. God mosjon for liten og stor!

Jeg fikk også syklet i dag, det ble 77 km og tre rolige timer på fine veier. Jeg hadde ingen problemer med å finne frem og gleder meg til å sykle flere turer i dagene som kommer. Sykling er en flott måte å se denne øya på! Da jeg kom tilbake møtte jeg gutta på sykkelveien. Stor stas for både meg og Magnus å kunne sykle sammen tilbake til hotellet!

Sykkeltur i Ayia Napa

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Sykkelmoro for liten og stor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s