Snart på vei til Kypros

Om en liten uke reiser vi på tur til Kypros. Det blir treningsleir/aktiv familieferie og det er alltid en kabal som må legges for å få alt til å gå rimelig knirkefritt. Jeg har ikke fått programmet mitt for den uken ennå, men tipper jeg skal trene mye intensitet og et sted mellom 20-25 timer. Kanskje mer.

Jeg holder på å researche mulige sykkelruter fra Ayia Napa. Jeg har skjønt at de fleste sykkelklubber legger sine sykkelferier til andre siden av øya, men siden vi skal være i Ayia Napa må jeg finne ruter herfra. Om noen kjenner til noen bra turer er det bare å gi lyd! Siden jeg skal sykle alene har jeg ikke tenkt å sykle veldig langt, men heller finne en runde på ca 4-5 mil som jeg kan sykle på. Foreløpig ser det ut som at det grei runde fra hotellet mot Fig Tree, over til Paralimni, Sotira og Liopetri før turen går tilbake mot hotellet. På Kypros er det ikke lov til å sykle på motorveiene, så det gjelder å finne mindre veier (som jeg har hørt skal ha veldig bra kvalitet). Jeg er også spent på hvordan det blir å sykle på feil side av veien, for jeg har aldri kjørt eller syklet på venstrekjøring før!

Mens jeg trener skal gutta ha sine aktiviteter. Siden jeg har inngått et samarbeid med reiseselskapet Ving skal vi bo på Sunwing Sandy Bay Beach. Her er det barneklubb, Lollo og Bernie og mange aktiviteter for hele familien. Det blir en god hjelp for Kristian at han slipper å underholde Magnus alene mens jeg er ute på treningstur.

Disse to er populære blant barn på Ving-ferie.
Disse to er populære blant barn på Ving-ferie.

Når jeg så er ferdig med treningene mine er det Kristians tur. Han skal være med på Ironman 70.3 Haugesund (som i fjor), og noen timer må legges inn på konto før den tid. Dessuten er han en ivrig golfer, så en golfrunde må det bli tid til. Kypros har noen flotte baner, og vi holder på å sjekke ut hvilken bane som vil passe best. Viktige faktorer i den forbindelse er: Går det an å sykle dit? Må vi leie bil eller kan vi kjøre lokalbuss/taxi? Koster det fryktelig mye, eller er prisen overkommelig og kan man leie køller av ok kvalitet, eller må vi ta med golfsettet hjemmefra? Spørsmål vi nå prøver å finne ut av 🙂

Sportsbasseng på Sunwing Sandy Beach

Jeg er alltid skeptisk til hoteller og deres «flotte bassengområder». Det betyr som regel at det ikke går an å svømme der (bading går selvfølgelig fint). Men på Sunwing Sandy Bay Beach har de ifølge informasjonen på nett et sportsbasseng med baneskillere (se bildet over). Dette er ikke oppvarmet, så det blir nok litt for kaldt til at det blir noen treningsøkter å snakke om, men jeg håper på å få svømt inn den nye våtdrakten min (2XU X:3) i tillegg til at det blir open water treninger i havet. Akkurat nå er det rundt 18 grader i sjøen ved Ayia Napa, det er mer enn varmt nok for open water trening 🙂

Hotellet har et lite treningsrom (70m2) åpent fra 0730-1930. Gratis for SATS-medlemmer og 6 € for en uke for de som ikke er medlem. Her er det to tredemøller, en ellipsemaskin og to sykler pluss frivekter. Det burde gå fint å få gjort noen økter her mens Magnus er på barneklubb, eller tidlig om morgenen før frokost og familieaktiviteter. Det er også gruppetimer her og morgenturer (Powerwalk).  Disse er gratis for alle å være med på. Jeg har ikke klart å finne en timeplan ennå, men tipper at det kjøres timer som Step, Yoga, Core og Bodypump av noe slag. Også her er det SATS-instruktører som står for treningen. Alle Sunwing-hotellene oppfordrer sine gjester til en aktiv ferie, og jeg håper det blir tid til å teste opplegget!

Familietid skal det også bli. Det får vi til ved at jeg legger treningene tidlig på dagen. Det er utrolig hvor mye man får tid til før kl 11! Det gjelder å ha noen gode kjøreregler å følge for at alle skal få noe ut av ferien. Vi har sett på en utflukt på havet som noe gøy å gjøre sammen. Om vi leier bil kan vi også komme oss til Paphos for å se på ruiner og kypriotisk historie der. Eller hva med en utflukt på øyas lokalbusser? Vi liker å kjøre kollektivt, også i utlandet, så det kan bli en morsom utfordring. Vinsmaking høres også spennende ut, så vi skal nok ikke kjede oss på tur – det er helt sikkert 🙂

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s