Kalkulator for open water tid!

Noen ganger finner man ting på nettet som man bare må prøve. Nå har jeg funnet en kalkulator som kan regne seg frem til hvilken tid du kan forvente å få i open water, basert på tider du gjør i basseng. Slike kalkulatorer må alltid tas med flere klyper salt, men det er jo litt artig å punsje inn tall og se hva som kommer ut i andre enden. Som sagt så gjort.

Dobkanize sin racecalculator vil at du skal gjøre to svømmetester for å få et mest mulig korrekt resultat. Du skal svømme 8-15×200 meter med starttid på 4-5 minutter og du skal gjøre 8-20×50 meter med starttid 90-180 sekunder. Det står ikke om du skal gjøre disse etter hverandre eller på forskjellige dager. Jeg tipper det er meningen å gjøre dem på ulike dager, dette er jo bare en måling av din utholdenhet og fart. Jeg synes godt de kunne tatt med starttider raskere enn de har satt opp, jeg starter alltid mine 200-metere på 3 minutter og mine 50 metere går som regel på 50 sekunder.

Jeg har gjort denne testen rent teoretisk i dag. Jeg vet at jeg fint kan svømme 8×200 on 4 minutter på 2.30 fart. Med så lang pause kan jeg gi nesten full pinne gjennom en slik serie. Og jeg vet at jeg fint kan svømme 10×50 start on 90 sek på 33 sek i snitt. Det er tøft, men fullt mulig for meg, jeg har gjort 6×50 i langbane on 90 med snitt på under 33 for noen uker siden. Du kan gjøre testen på langbane eller kortbane, i yards eller meter. Sånn ser kalkulatoren ut med mine tall:

Kalkulator i svømmingHvilken tid mener så Dobkanizer Racecalculator at jeg skal kunne svømme på med våtdrakt? Jo, ifølge denne kalkulatoren skal jeg kunne svømme 1500 meter på 19.45, 1900 meter på i overkant av 26 minutter og 3800 meter på rett under 55 minutter. Kanskje ikke så dumt gjettet av kalkulatoren?

test results dobkanizerMin beste svømmetid på 1500 meter med våtdrakt er fra Tuddal triathlon i fjor, hvor jeg hadde 19.46. Min beste halv ironman svømming er fra Haugesund i fjor. Der svømte jeg på 24.53. På VM i halv ironman i Las Vegas hadde jeg 28.53, altså fire minutter tregere. Her svømte jeg ikke med våtdrakt, men med fast skin fra Zoot (vanntemperaturen var rundt 30 grader!) og ifølge kalkulatoren skulle jeg være istand til å svømme på rett under 28 minutter med fast skin. Ikke så langt unna altså.

Alle som har prøvd open water svømming vet at forholdene har mye å si for resultatet. Store bølger gjør det vanskeligere å navigere og tøffere å svømme. Massestarter gjør det vanskelig å komme seg frem i feltet og jeg taper i hvert fall mye fordi jeg stadig tar igjen startgruppene foran og må svømme gjennom disse for å komme til mål. I Haugesund var vi kun 400 til start og alle startet samtidig (proffene fikk et forsprang på 30 sekunder ca). Det var vindstille og ingen bølger, for meg helt perfekte forhold. Jeg kom raskt ut, slapp å sloss og ta igjen folk og hadde lett vei til mål = god tid! Litt av den samme opplevelsen hadde jeg i Tuddal, vi var ikke så mange til start, triathlonserien startet først og vannet var paddeflat = god tid!

Du kan jo selv plotte inn de tidene du har og se hva kalkulatoren sier at du bør kunne svømme på?

Her fra en av forrige sesongs tøffeste svømmeetapper. NM olympisk distanse på Nesodden. Store bølger og mye maneter, pluss runding på land med løping mellom (tre runder). For meg var det bare positivt, for jeg er sterk og kommer meg greit gjennom bølgene. Tiden ble ikke så verst, til tross for at jeg tok igjen flere med over en runde - jeg var første dame opp av vannet på 21.50.
Her fra en av forrige sesongs tøffeste svømmeetapper. NM olympisk distanse på Nesodden. Store bølger og mye maneter, pluss runding på land med løping mellom (tre runder). For meg var det bare positivt, for jeg er sterk og kommer meg greit gjennom bølgene. Tiden ble ikke så verst, til tross for at jeg tok igjen flere med over en runde – jeg var første dame opp av vannet på 21.50.

 

 

 

 

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s