Trening uke 10

Denne uka har vært preget av hvile. Hans legger alltid inn en solid dose hvile etter treningsleir. Tre treningsfrie og nærmest bevegelsesfrie dager, og ellers kort og lett trening for å gi kroppen mulighet til å hente seg godt inn etter forrige ukes påkjenninger. Det ble likevel over 9 timer trening, mye fordi det ble nesten fem timer siste dagen på leir.

Fordelen med å ta seg en skikkelig hvileuke er at jeg får tid til andre ting. Som for eksempel å jobbe! Jeg må innrømme at det tok litt tid å komme inn i tralten igjen, men satser på at uken som nå kommer blir supereffektiv både på trening og jobb. Et annet pluss er at jeg får tid til familien. Jeg fikk vært to morgener med Magnus, og selv om jeg velger morgentrening fremfor levering «anyday» så var det kos å få den tiden sammen. Siden vi pusser opp et soverom har jeg faktisk sovet noen netter på rom med Magnus også, det var stor stas – både for meg og ham.

Hvileuken bruker jeg til å være mer sammen med familien min. Her hos mamma i Holmestrand for å feire at søsteren min hadde bursdag.
Hvileuken bruker jeg til å være mer sammen med familien min. Her hos mamma i Holmestrand for å feire at søsteren min hadde bursdag.

Tid til kos har det også blitt. Kristian og jeg fikk endelig brukt gavekortet vi fikk til Farris Bad i Larvik. Vi jobbet halv dag fredag og leverte en henrykt Magnus til mamma og tante Ingrid før vi suste videre sørover. Anlegget i Larvik er helt supert, med gode treningsmuligheter og nydelig mat. Men denne gangen sto SPA-et i fokus, for trening skulle jeg jo nesten ikke gjøre 🙂

Jeg sliter ikke med motivasjonen når morgenen møter meg på denne måten. Herlig vær å løpe i!
Jeg sliter ikke med motivasjonen når morgenen møter meg på denne måten. Herlig vær å løpe i!

Mandag: Siste dagen på Playitas. Svømmeøkten var den viktigste delen av dagens trening, vi skulle legge bak oss 7200 meter på to timer og jeg var ganske skeptisk men veldig motivert til å gjennomføre, og det med stil! Sola skinte fra klar himmel, et klart pluss når det er siste dagen på leir og brunfargen skal sikres 🙂 Etter 30 minutter basis på kanten holdt det med en kort oppvarming på 600 meter før vi satte igang på hovedserien som var helt rolig gjennom hele: 1500 forfølgelse + 2×750 (1 arm/1 svøm) + 3×500 cr/ry per 100 + 5×300 variert valgfri. Utsvømming ble 6×100 «prikke tid» hvor vi skulle svømme regressivt på gitte tider. Jeg var mest glad for at jeg kom meg gjennom, det er veldig lenge siden denne kroppen har svømt så mange meter i langbane!

Her er jeg med svenske Ida fra Motala Rikstriathlongymnasium. Slitne etter en spinningtime helt utenom det vanlige. Men moro var det!
Her er jeg med svenske Ida fra Motala Rikstriathlongymnasium. Slitne etter en spinningtime helt utenom det vanlige. Men moro var det!

Dagen var imidlertid ikke ferdig med svømmetreningen. Neida, sykling og løp sto på programmet og det gjorde jammen en skikkelig storm også. Vi løp i piskende regn og skikkelig motvind, det ble 10 km i rolig tempo mot fyret og tilbake. Stoppet en stund før den tøffe bakken opp mot fyret, og hadde mer enn nok med å komme oss hjem igjen i stormkastene. Jeg rakk akkurat å skifte til tørt tøy før vi satte oss i spinningsalen for en times sykling. Hvorfor spinne på Playitas når vi kan sykle ute? Når det kommer vindkast med orkan styrke 🙂 Det ble en time crazy spinning før dagen ble avsluttet i Fitness Gym med stretching og foamroll.

Tirsdag: Hjemreise og treningsfri. Resten av gjengen hadde både svømming og løp, men Hans er krystallklar på at det ikke er lurt å trene før man skal fly, så da ble det noen timer ekstra i sola for min del. Vi var hjemme i Oslo nærmere halv tolv på kvelden, og da bar det rett i seng. Kofferten står faktisk fortsatt i gangen…!

Onsdag: HVILEDAG. Ingen annen trening enn litt hverdagsmosjon (gå til barnehagen og t-banen).

Torsdag: Nok en hviledag.

Fredag: Svømmetrening før jobb. Hoppet i vannet på Domus 0710 og rakk 4000 rolige meter før 0820 da jeg spratt opp for å rekke jobben. Rart å svømme i kortbane og kroppen føltes litt underlig etter tre dager helt i ro, men ellers en bra økt.

Lørdag: 45 min rolig løpeøkt før frokost, inkludert 10 min løpedrills. Lett og rask i beina, skulle gjerne løpt fort og lenge! Kroppen var full av overskudd, men den måtte pent finne seg i å være noen timer på SPA fremfor å springe i sola.

Morgentur fra Farris Bad

Har en tidligere svømmevenninne som driver Ljosland Optikk i Larvik, og prøver alltid stikke innom der hvis det passer. Passer meg veldig godt at hun alltid har de kuleste Oakley-brillene (og annet stilig stæsj) inne. Sikret meg et par nye Oakley Radarlock XL 🙂 Tusen takk for god hjelp og super service Silje Marie!

Silje Marie og jeg svømte sammen i Larvik da vi var yngre. Nå sikret jeg meg et par nye shades fra Oakley hos henne. Tusen takk :-)
Silje Marie og jeg svømte sammen i Larvik da vi var yngre. Nå sikret jeg meg et par nye shades fra Oakley hos henne. Tusen takk 🙂

Med nye briller til å skjerme øyne og kinn fra den iskalde vinden syklet jeg fra Larvik til Sandefjord på terrengsykkelen min. Der stakk vi innom min kusine som ble mamma for syv uker siden. Det var iskaldt å sykle, så jeg droppet planen om å sykle helt til Holmestrand!

Søndag: 12 minus og kraftig vind gjorde at sykkelturen ikke ble helt som planlagt. Skulle hatt to timer, men fant ut at det var lurere å kutte ned for å finne ly og varme. Rakk 1.45 på terrengsykkelen på for det meste isfri asfalt i Vestfold.

Det var sikkert 20 effektive minusgrader, så det ble to buffer rundt hodet, to lag ull og en ytterjakke på overkroppen. Hadde tatt for lite på meg på beina, kun tights og vindbukse. Burde hatt ull på føtter og bein!
Det var sikkert 20 effektive minusgrader, så det ble to buffer rundt hodet, to lag ull og en ytterjakke på overkroppen. Hadde tatt for lite på meg på beina, kun tights og vindbukse. Burde hatt ull på føtter og bein!

Tok en god stund i dusjen hos søster (grattis med nytt hus Ingrid!) før varmen kom tilbake. Rakk litt snømåking med Magnus ute før jeg måtte ta en halvtime på sofaen i drømmeland. Trening i kulde tar på, selv om det går helt rolig. Avsluttet dagen med bursdagfeiring for søsteren min som ble 29 på torsdag 🙂

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s