En gavepakke i tidsklemma

Her om dagen ringte det en journalist fra Foreldre & Barn-redaksjonen i klikk.no. Han hadde funnet noen fine bilder av meg der jeg går på ski med Magnus i pulken. Om vi kunne tenke oss å bli med i en artikkel om pulk som treningsform? Klart jeg sa ja til det! Å gå med pulk er super trening, det skal ikke mange kilometere med pulken bak før jeg er skikkelig sliten. Hvordan Kristian klarer å dra pulk med en stor treåring opp alle bakkene mot Heggelivann, det er utenfor min fatteevne. Han må være sterk som en bjørn! For min del holder det lenge å dele på oppgaven, det vil si at jeg tar pulken i de lette partiene 🙂

«- Jeg kan egentlig ikke komme på noen aktivitet som gir mer aktivitet for hele kroppen, sier Jostein Hallén, professor ved seksjon for fysisk prestasjonsevne ved Norges Idrettshøgskole.»

På ski med Magnus i pulken. Her på Trysil i jula 2011.
På ski med Magnus i pulken. Her på Trysil i jula 2011.

Vi har gått endel med pulk de to siste vintrene, og selv om det har vært veldig kaldt har det gått fint. Kryper gradestokken under 10 minus passer vi ekstra godt på, spesielt gjorde vi dette i fjor da Magnus kun var to år. Nå er han en skikkelig robust fyr, men også han blir kald. I fjor gikk vi en lang tur på Trysil i 15 minusgrader, da gikk en av oss ved siden av pulken hele veien for å sjekke at alt sto bra til til enhver tid. I år har vi ikke vært ute i så kaldt vær, så vi har ikke bekymret oss noe.

 

En god start på søndagen med skitur fra Skansebakken retning Løvlia. Vi kom oss ikke helt dit, det er veldig tungt å gå hele veien med pulk. Men Kristian kom seg opp alle bakkene før han satte kursen nedover igjen.
En god start på søndagen med skitur fra Skansebakken retning Løvlia. Vi kom oss ikke helt dit, det er veldig tungt å gå hele veien med pulk. Men Kristian kom seg opp alle bakkene før han satte kursen nedover igjen.

 

Hvordan holde varmen i pulken? Det er et spørsmål mange lurer på. Vi har prøvd oss frem til denne løsningen: Liggeunderlag i bunnen av pulken, deretter saueskinnsfell og så ekstra varm sovepose oppå der. Så setter vi Magnus oppi soveposen med ulltøy, fleece og vinterdress. Skoene hans tar vi av, og setter heller på et par ekstra tjukke sokker. Skoene får være oppi soveposen, men ikke på føttene. Er det ekstra kaldt legger vi gjerne oppi et varmeelement. Det Magnus blir kaldest av er hvis han er mye inn og ut av pulken. Vi prøver selvfølgelig å minimere antall «bytt», men han er en utålmodig treåring som gjerne (og heldigvis for det!) vil gå på ski selv innimellom. Det er en utfordring, men da gjelder det å ikke gå så langt av gårde. Noen ganger er det greit å ha bare fem kilometer til bilen, så kan vi heller gå dette strekket flere ganger 🙂

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “En gavepakke i tidsklemma

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s