800 TEST!

I dag var det tid for 800 test i bassenget. Jeg var spent på hvordan kroppen ville kjennes etter hviledagen. Heldigvis var det bare digg å svømme fra jeg hoppet uti litt over 07. Jeg sov ganske godt i natt og var fysisk klar for test. Men jeg grudde meg likevel, for 800 fri gjør som regel vondt. Enhver test gjør jo vondt, og siden vi gjerne unngår å ha det vondt er det en mental reise som gjøres i løpet av de drøye 10 minuttene testen tar.

Programmet på 4600 meter ble svømt på 1 time og 25 minutter. God oppvarming og god nedkjøring må til etter 800 test!

Etter en god innsvømming (1900 meter) var jeg klar. Hadde egentlig tenkt å svømme progressivt, men ville ikke være feig heller. Så jeg klinket til fra start. Første 200 gikk på 2.30, deretter 2.35, 2.40, 2.38. Totaltid 10.23 🙂

Etter starten på 5.05 hadde jeg egentlig håpet å klare 10.15, men det ble tungt på slutten. Tiden er likevel ok, jeg svømte på det samme i NM Masters i fjor med start oppe og konkurransedrakt.

Men hvorfor teste 800 meter svømming, spurte Gerhard Sletten etter økta. Hvorfor teste løp og sykkel, kontret jeg. Vi tester selvfølgelig for å se hvor landet ligger, om treningen har den effekten vi ønsker og for å justere svømmetidene slik at jeg hele tiden jobber med den riktige farten på serier. Akkurat som man gjør på løpe- og sykkeltester, som triatleter gjør til stadighet. Så hvorfor skulle jeg ikke testet svømmingen?

Nå sender jeg resultatet på testen til trener Hans, han plotter det inn i en kalkulator som igjen spytter ut nye tider på alt fra 50m til 400m som jeg skal følge på trening. Det blir godt å få med seg i den videre treningen fremover 🙂

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “800 TEST!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s