Trening uke 5

For en treningsuke det ble! Fem svømmeøkter, fire løpeøkter, en skitur og en tur på rulla. Pluss styrketrening og stretching. 18 timer totalt, det skal bli godt med hviledag nå 🙂

Det har gått noen slike denne uka. Jeg har vært kjempeflink til å få i meg mat rett etter trening hele veien. Spesielt viktig når jeg har flere økter på samme dag, og mange tøffe økter i uka. Jeg kjenner at overskuddet og formen har vært der hele veien, så denne uka har definitivt vært helt knall.
Det har gått noen slike denne uka. Jeg har vært kjempeflink til å få i meg mat rett etter trening hele veien. Spesielt viktig når jeg har flere økter på samme dag, og mange tøffe økter i uka. Jeg kjenner at overskuddet og formen har vært der hele veien, så denne uka har definitivt vært helt knall.

Mandag: Hviledag i følge programmet. Siden jeg hadde tid og lyst ble det 3000m i bassenget før jobb, helt rolig med fokus på restitusjon og drills. Hovedserie 12×50 drills (pause 15 sek) + 5×200 i1 on 3. 45 minutter stabilitet/core på SATS etter jobb. Viktig for å holde linja i vannet og løpe bedre.

Tirsdag: Løp på SATS før jobb, 55 min med teknikk og 6x200m fartsintervaller. Løpingen kjennes veldig bra ut! Etter jobb ble det 5700m på langbane med Oslo Idrettslag. En i3-økt med hovedserie på 16x(100+2×50) on 1.30/50 hele veien der siste 50 i hver serie var max. Var kjempesliten etterpå, siste 5 rundene satt i hodet. Men det er deilig å gjennomføre sliteøktene også, det må jo til for å nærme meg 19 min på 1500 meter.

Onsdag: Syklet 1t40min inkludert 10 sprinter og et 40 min langt frekvensprogram hvor beina virkelig fikk kjørt seg.

Torsdag: Eneste fridagen fra jobb denne uka. Dro tidlig på SATS for å løpe. Teknikk og 4x(8min sone 1 + 2min sone 3) sto på planen etterfulgt av 30 min styrke på bein og 20 min stabilitet/core. Fikk inn en minipause mellom øktene, synes det er helt supert at SATS serverer frokost frem til 0830!

Rakk knapt å dusje før turen gikk til Domus for å svømme en tøff økt. 4x(4×50) race pace on 50 er hardt. Jeg hadde 50 gli mellom settene og 200 i puls etter siste 50. Holdt 34 fart hele veien, som egentlig ikke er knallhardt, men det blir veldig tøft når pausene er såpass korte. Det ble en times økt og 3700m totalt før treningsdagen var ferdig og massøren kunne overta noen vonde bein og sinte skuldre.

Fredag: Kort svømmeøkt på Domus før jobb. 3200m med hovedserie 3x(200medley + 2×50 cr) 1-3 on 3.30/60 + 8×100 on 1.30 passe rolig fart (holdt 1.18 og puls 150). Etter jobb dro jeg og lillesøster til Magnat Center som hadde åpen dag. Der ble det 45 min løp med 4x400m fartlek og 30 min foamroll og stretching etterpå. Jeg er kjempefornøyd med at beina stadig blir sterkere og raskere til å løpe, men ser at det er et godt stykke igjen til jeg blir like myk som lillesøster!

Brita har drevet med Rytmisk sportsgymnastikk og er fortsatt myk i kroppen. Imponert!
Brita har drevet med Rytmisk sportsgymnastikk og er fortsatt myk i kroppen. Imponert!

Lørdag: Startet dagen med en knallhard morgenøkt på Tøyenbadet. Her står det max på programmet hver lørdag, i dag (6×50 + 100) + (4×50 + 100). Alt max og starttid på 50 var 1.30. Ingen gli eller pause mellom settene heller. Bare rett på, mest mulig syre. Jeg holdt meg på 33 og 32, men måtte opp på 34 siste 50 på første serien. Laktatmålingen etter 100 (som gikk på grusomme 1.16!) viste 10,2 og hadde vi målt etter den siste 50m hadde den nok vært endel høyere. Nils og jeg ble enige om at det holdt for meg, så jeg droppet siste runden og svømte en lang utsvømming. Ble 4000m totalt.

Syreøkt lørdag morgen på Tøyenbadet er hardt. Glad jeg hadde en god porsjon havregrøt til frokost, sportsdrikk underveis og YT restitusjonsdrikk rett etterpå. Sliten!
Syreøkt lørdag morgen på Tøyenbadet er hardt. Glad jeg hadde en god porsjon havregrøt til frokost, sportsdrikk underveis og YT restitusjonsdrikk rett etterpå. Sliten!

Etter en god second breakfast og en halvtime søvn var jeg klar for langtur løp. Det betyr for meg 70-75 minutter som i solskinnet gikk til Frognerparken og tilbake, med noen ekstra runder i parken innlagt. Det er så godt å endelig løpe med pulsen godt plassert i sone 1 🙂

Kaldt ja, men å så deilig å løpe i solskinnet! Nå gleder jeg meg til vår :-)
Kaldt ja, men å så deilig å løpe i solskinnet! Nå gleder jeg meg til vår 🙂

Avsluttet treningsdagen på Njårdhallen med 40 min styrke/core, fokus bein og eksplosivitet. Ganske tøft etter dagens treninger, men vel gjennomført. Kjentes i hvert fall ut som at låra skulle sprenges på slutten!

Søndag: Tre timer rolig langtur på ski. Gikk fra Skansebakken til Heggelia, men det ble noen runder frem og tilbake underveis, siden Kristian gikk med pulken og jeg sjekket innom han og Magnus et par ganger. Snittpulsen ble 123, skulle være midt i blinken for rolig trening. Slett ingen dårlig avslutning på uka, og jeg er glad det ble skitur fremfor halvannen time på sykkelrulla.

Bildet lyver ganske mye, for jeg gikk kun fire av 32 km med pulken. Så lenge løypa er flat trives jeg godt med pulken bakpå.
Bildet lyver ganske mye, for jeg gikk kun fire av 32 km med pulken. Så lenge løypa er flat trives jeg godt med pulken bakpå.
Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

5 kommentarer om “Trening uke 5

  1. Hei Galina. I dag har jeg treningsfri 🙂 Men jeg skal på hot yoga for å myke opp kroppen etter en tøff uke. Så det blir bevegelse, men ikke trening. Ellers har jeg hvileuke hver 4./5. uke, neste kommer om en uke. Da er det to dager helt uten trening og en uke uten løp.

 1. For en uke! og for en form du er i! Impressed – nok en gang:)
  Du sier du adu øver endel drills i bassenget – hvilke er dette? jeg vet at du er tidligere svømmer, og da er det interessant å høre hva en god svømmer faktisk øver på – kontinuerlig. Er det de typiske «kick On Side» drillsene? ref linja i vannet. eller andre? Tips mottas med takk! Jeg «sykler» for mye med beina ennå – hva ville DU har gjort med dette, mener da hvilken drill er best på nettopp dette?
  Så flott at du klarer å legge inn små powernaps mellom øktene dine!

  1. Hei Janne! Takk for at du følger med 🙂
   Jeg svømmer sjelden drills faktisk, men prøver å få det gjort når jeg har tid. Restitusjonssvømming passer fint til drills, da har jeg tid og ro og skal ikke gjøre noe annet enn å sørge for at kroppen restituerer godt. Når det kommer til hvilken type drills jeg gjør, så er det flere forskjellige. Jeg vet faktisk ikke om de har noen spesielle navn. Kick on side hadde jeg ikke hørt om før jeg var på swimcamp med Tom Remman for et par år siden. Da jeg var liten svømte vi mye «killakill» og «overlapp». Men de siste åra har det kommet mange nye øvelser som er veldig gode. Kick on side gjør jeg i blant, men da gjerne med rotasjon og armtak i kombinasjon. Jeg liker godt å svømme enarms crawl med rotasjon og pust til begge sider, da får jeg raskt vannfølelsen igjen om jeg har vært borte fra vannet. Omvendt overlapp er en annen favoritt.
   Her er noen flere drills.
   Swimsmooth har også mye bra teori og video om svømming. Verdt en titt!

   Lykke til 🙂

   1. Takk skal du ha! skal sjekke linkene.
    Enarms crawl med rotasjon og pust til begge sider høres tøft ut ja:) ref tilbake til vannfølelsen.
    Utrolig at det skal så mye trening til for å knekke koden altså!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s