Aktiv familiehelg

Denne helgen har vært full av aktiviteter, både for liten og stor. En ganske typisk helg for oss, en helg som kan gi dere et lite innblikk i hvordan vårt «hverdagsliv» egentlig fortoner seg. Full fart fra morgen til kveld. Vi rekker knapt være innom huset for å spise og slappe av mellom slagene. Akkurat slik vi synes det burde være, selv om det hadde vært hyggelig å være mer sammen om aktivitetene.

For med en mamma som trener på halvtid og en treåring med fullt lørdagsprogram, ble vi nødt til å dele oss nesten hele lørdagen. Heldigvis var min lillesøster Brita på besøk, så Magnus koste seg masse selv om jeg var av gårde.

Lørdagen startet med svømmetrening på Tøyenbadet fra 08-10 for min del. Da jeg kom hjem 1040, dro gutta av gårde til Løxa Utvikling der onkel Pål (broren til Kristian) jobber. Løxa hadde åpen dag og gutta fikk se hva onkel jobber med. Derfra gikk det rett til Jutuls Hockeyskole i Bærum Ishall, hvor Magnus øver seg på hockey og Kristian hjelper til med hockeyskolen. Jeg har vært med noen ganger og blir alltid imponert over hva Jutul klarer å få til med ivrige foreldre, lekne barn og noen bruskasser. Magnus storkoser seg og jeg tror pappaen hans trives godt på isen også.

I Bærum Ishall er det hver lørdag et yrende liv med nærmere 100 barn på isen samtidig, i ulik alder med svært ulike ferdigheter. Magnus er fortsatt glad i bruskassa, og det viktigste er jo at han trives med å være i aktivitet.
I Bærum Ishall er det hver lørdag et yrende liv med nærmere 100 barn på isen samtidig, i ulik alder med svært ulike ferdigheter. Magnus er fortsatt glad i bruskassa, og det viktigste er jo at han trives med å være i aktivitet.

Mens gutta var i Bærum spiste jeg frokost nummer to med Brita, og da hun hadde reist fikk jeg sovet en halvtime før treningsøkt nummer to. Rolig langtur løp gikk i solskinn hjemmefra til Frognerparken, noen runder der og så hjem igjen. Superfin tur og da jeg var på vei opp Vækerøveien igjen kom Kristian og Magnus opp med bilen på siden av meg på vei hjem fra hockeyskole. Snakk om perfekt timing.

Det tar på å være på farten hele dagen. Også for treåringer. Her sover Magnus i handlevogna på CC Vest på vei hjem fra hockeyskolen.
Det tar på å være på farten hele dagen. Også for treåringer. Her sover Magnus i handlevogna på CC Vest på vei hjem fra hockeyskolen.

Det ble tid til nok et lite måltid, denne gangen sammen som familie, før gutta stakk ut døra for å leke i nabolaget. Jeg dro til SATS og trente styrke en liten time. Vel hjemme igjen fikk Kristian slappet av en drøy halvtime mens jeg koste med Magnus og tøyde litt i stua. Kjekt med tøyehjelp, Magnus synes det er moro å krabbe oppå meg mens jeg tøyer. En travel lørdag ble avsluttet på bra vis, med barnevakt etter leggetid og middag ute på slitne foreldre. Vi var hjemme halv ti og i seng straks over ti. Ingen av oss som orker sitte oppe lenge.

SØNDAG

Magnus er ikke glad i å sove lenge og søndagen startet 0608. Normalt står vi opp alle tre, men i dag fikk Kristian sove litt ekstra. Klokka ni var vi alle tre klare ved Skansebakken for dagens langtur på ski. Far med pulk og mor med et treningsprogram som sa tre timer langtur i sone 1. Det sa seg selv at vi ikke kunne gå sammen, men jeg gikk til Rastebua og tilbake til pulken og så til Heggelia og tilbake til pulken, før vi kjørte sammen hjem. Gutta koste seg med skigåing og Magnus kjørte mange bakker nesten alene. Å sitte i hockey er ikke noe problem, dette har han visst i blodet.

Ja, jeg hjalp til noe med pulken underveis. Sånn ca de siste fire km (ikke noe å skryte av!) etter at Kristian hadde tatt alle de tunge bakkene opp mot Søndre Heggelivann og ned igjen. Det ble en kjempefin dag i sporet som vi avsluttet på landhandelen i Sørkedalen med kakao og bolle, som seg hør og bør.

En god start på søndagen med skitur fra Skansebakken retning Løvlia. Vi kom oss ikke helt dit, det er veldig tungt å gå hele veien med pulk. Men Kristian kom seg opp alle bakkene før han satte kursen nedover igjen.
En god start på søndagen med skitur fra Skansebakken retning Løvlia. Vi kom oss ikke helt dit, det er veldig tungt å gå hele veien med pulk. Men Kristian kom seg opp alle bakkene før han satte kursen nedover igjen.

Siden vi fortsatt var ganske kalde alle tre, ble vi enige om å dra til Hundsund Bad for å varme oss. Vi koste oss 45 minutter i varmebassenget, samme sted som Magnus har begynt på svømmekurs hos Bærumsvømmerne. Nå var det på tide å vise pappaen de nye kunstene. Magnus har nemlig lært seg å svømme. Det vil si, han svømmer i vannskorpa i skikkelig hundestil, men han flytter seg flere meter på egen hånd og stortrives i vannet. Da vi syntes Magnus hadde vært mer under vann enn over vann lenge nok, tenkte vi det var best å komme oss hjem. Magnus var ikke enig, så det var en svært sint treåring Kristian måtte slåss med i garderoben. Han var jo på langt nær ferdig med å svømme og var riktig så fornærmet.

Dette bildet ble tatt på torsdag, men det var i denne posisjonen Magnus befant seg under dagens 45 minutter på Hundsund Bad. Svømmende mellom mor og far, mest under vann.
Dette bildet ble tatt på torsdag, men det var i denne posisjonen Magnus befant seg under dagens 45 minutter på Hundsund Bad. Svømmende mellom mor og far, mest under vann.

Vel hjemme hadde vi vært på farten i syv timer. Mer enn nok for Kristian som skal ut igjen kl 20 for å spille oldboyskamp med Jutul hockey. Han fikk en time på øyet mens jeg laget middag og Magnus lekte i stua. Og selv om vi er slitne alle tre, er vi skjønt enige om at det har vært en helt super helg med masse aktiviteter og hygge. Bare fem dager til neste gang 🙂

Tidsplan lørdag:

06: Magnus står opp

08-10: Kari svømmetrening Tøyenbadet

11-12: Åpen dag Løxa Utvikling for Kristian og Magnus

1230-1330: Hockeyskole Bærum Ishall

1315-1430: Kari langtur løp

1530-17: Leking i nabolaget

16-1640: Kari styrketrening SATS

Tidsplan søndag:

06: Magnus står opp

09-1300: Skitur fra Skansebakken

1315-14: Lunsj Landhandleriet i Sørkedalen

1530-1630: Familiebading på Hundsund

20-2230: Old boys hockeykamp for Kristian

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s